Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ölümlü kazada isimler açıklandı, kaçan sürücü aranıyor! Guterres, Hristodulidis ile görüştü, sıradaki durağı Erhürman  Petrol fiyatları güne 84,11 dolardan başladı Boğazköy-Gönyeli ana yolunda feci kaza: 1 yaya hayatını kaybetti, 1 yaya ise ağır yaralı! Güney Kıbrıs’taki yangın kontrol altına alındı Guterres “BM barışı dayatamaz, onu yalnızca Kıbrıslılar inşa edebilir” Johnson & Johnson'dan bebek pudrası davalarını çözmek için tarihi teklif Japonya'yı daha da zengin edecek keşif Guterres akşam saatlerinde adaya geldi Altın fiyatlarında kritik eşik iPhone devinden rakipleri çıldırtacak hamle: Apple'ın yeni hedefi belli oldu Döviz kurlarında son durum (28 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (28 Temmuz 2026) BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez" Gazze'de Filistinlilerin "açlıkla" imtihanı sürüyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Temmuz 2026) Fransa ve İspanya'nın yangınla mücadelesine AB desteği Avrupa'da çocukları korumaya yönelik sosyal medya düzenlemeleri hız kazandı ABD'li oyuncu Mark Ruffalo "Netanyahu, manyak bir katil" Ölümlü kazada isimler açıklandı, kaçan sürücü aranıyor! Guterres, Hristodulidis ile görüştü, sıradaki durağı Erhürman  Petrol fiyatları güne 84,11 dolardan başladı Boğazköy-Gönyeli ana yolunda feci kaza: 1 yaya hayatını kaybetti, 1 yaya ise ağır yaralı! Güney Kıbrıs’taki yangın kontrol altına alındı Guterres “BM barışı dayatamaz, onu yalnızca Kıbrıslılar inşa edebilir” Johnson & Johnson'dan bebek pudrası davalarını çözmek için tarihi teklif Japonya'yı daha da zengin edecek keşif Guterres akşam saatlerinde adaya geldi Altın fiyatlarında kritik eşik iPhone devinden rakipleri çıldırtacak hamle: Apple'ın yeni hedefi belli oldu Döviz kurlarında son durum (28 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (28 Temmuz 2026) BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez" Gazze'de Filistinlilerin "açlıkla" imtihanı sürüyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Temmuz 2026) Fransa ve İspanya'nın yangınla mücadelesine AB desteği Avrupa'da çocukları korumaya yönelik sosyal medya düzenlemeleri hız kazandı ABD'li oyuncu Mark Ruffalo "Netanyahu, manyak bir katil"
Dolar
Euro
Sterlin

Petrol fiyatları güne 84,11 dolardan başladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Petrol fiyatları güne 84,11 dolardan başladı

Brent petrolün varili uluslararası vadeli piyasalarda 84,11 dolardan işlem görüyor.

Dün 88,95 dolara kadar yükselen Brent petrolün ekim vadeli varil fiyatı, günü 85,87 dolardan tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.49 itibarıyla kapanışa göre yaklaşık yüzde 2,05 azalışla 84,11 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün eylül vadeli varil fiyatı da 80,99 dolar olarak belirlendi.

Fiyatlardaki düşüşte, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarını durdurmasının ardından diplomatik çözüm umutlarının güçlenmesi ve Orta Doğu'dan petrol arzına ilişkin endişelerin hafiflemesi etkili oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, dün İran'la bir anlaşmaya varılmasının "iyi bir ihtimal" olduğunu ancak müzakerelerin başarısız olması halinde Washington'un askeri operasyonlara yeniden başlayacağını söyledi.

Süreci, "Onlar görüşmek istiyor, biz de görüşüyoruz; bir anlaşmaya varma ihtimalimiz var. Yaptıklarımız olmasaydı, şu an bizimle konuşuyor bile olmazlardı." sözleriyle değerlendiren Trump, görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini ve "bir gelişme yaşanması ihtimalinin yüksek olduğunu" ifade etti.

ABD basınında cumartesi günü yer alan haberlerde, Trump'ın cuma günü ABD ordusuna İran'a yönelik yeni saldırıları durdurma talimatı verdiği öne sürülmüştü. İran da pazar günü ABD saldırılarının son iki gecedir durduğunu belirterek buna bağlı olarak misilleme saldırılarını durdurduğunu açıklamıştı.

Öte yandan, ABD ile İran'ın karşılıklı saldırılara ara vermesine rağmen küresel petrol ticareti açısından kritik öneme sahip Hürmüz Boğazı ile Yemen'deki İran destekli Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik deniz ablukasının ardından Babülmendep Boğazı'nda yaşanan güvenlik riskleri, petrol fiyatlarındaki düşüşü sınırlıyor.

Uzmanlar, Hürmüz ve Babülmendep boğazlarındaki tanker trafiğinin halen normal seviyelerin altında seyrettiğine işaret ederken İran ile Umman arasında Hürmüz Boğazı'nda deniz taşımacılığının yeniden güvenli şekilde sağlanmasına yönelik görüşmelerin yakından izlendiğini belirtiyor.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, dün, Umman'da yürütülen görüşmeler sırasında Hürmüz Boğazı'nın güneyindeki deniz sevkiyat rotasının İran ile Umman arasındaki müzakereler sonuçlanıncaya kadar açık tutulması, ardından boğazın kapatılması yönündeki öneriyi reddettiklerini söyledi.

Umman'dan bir heyet, 24 Temmuz'da Hürmüz Boğazı'ndan gemi trafiğini yönetme mekanizmasını görüşmek için Tahran'a gitmişti. Tahran yönetimi, müzakerelerde "ilerleme kaydedildiğini" ancak henüz bir anlaşmaya varılamadığını açıklamıştı.

Brent petrolde teknik olarak 90,79 doların direnç, 82,19 doların ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Benzer haberler

Ekonomi
Altın fiyatlarında kritik eşik 2026-07-28 08:44:24 Döviz kurlarında son durum (28 Temmuz 2026) 2026-07-28 08:18:10 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Temmuz 2026) 2026-07-27 21:38:45 Borsa günü yüzde 1,21 değer kaybederek tamamladı 2026-07-27 20:47:05 Fed'in bu yıl faizleri sabit tutacağına yönelik iyimser öngörüler devam ediyor 2026-07-27 19:08:16 Petrol fiyatları haftaya 86,61 dolardan başladı 2026-07-27 12:10:24 Borsa haftaya 0,61 yükselişle başladı 2026-07-27 10:11:19 Küresel piyasalar, haftaya jeopolitik gerilimlerin hafiflemesiyle pozitif başladı 2026-07-27 09:19:22 İran, 4 ayda 11 milyar dolarlık petrol sattı 2026-07-27 09:12:22