Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026) 2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" Çavuşoğlu "Hizmet içi eğitimlere katılım oranı yüzde 95'e yükseldi” 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: İç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Letimbiotis “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle tamamen bağlantılı” Kahve fiyatları 6 ayın zirvesinde Kıbrıslı Rum Sözcü "Ahmet Tan’a yönelik saldırıda hiçbir ırkçı unsur yok” Rutte "Ankara'da son derece başarılı bir zirveyi tamamladık" NATO ANKARA Zirvesi sonuç bildirisi yayımlandı: 50 milyar doları aşan yeni tedarik anlaşması Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız" Nöbetçi eczaneler (8 Temmuz 2026) Atatürk Öğretmen Akademisi mezuniyet töreni yapıldı Eski cumhurbaşkanlığı sarayı “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergiye ev sahipliği yapacak Hasipoğlu “Haftaya perşembe kararı açıklayacağız” Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026) 2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" Çavuşoğlu "Hizmet içi eğitimlere katılım oranı yüzde 95'e yükseldi” 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: İç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Letimbiotis “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle tamamen bağlantılı” Kahve fiyatları 6 ayın zirvesinde Kıbrıslı Rum Sözcü "Ahmet Tan’a yönelik saldırıda hiçbir ırkçı unsur yok” Rutte "Ankara'da son derece başarılı bir zirveyi tamamladık" NATO ANKARA Zirvesi sonuç bildirisi yayımlandı: 50 milyar doları aşan yeni tedarik anlaşması Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız" Nöbetçi eczaneler (8 Temmuz 2026) Atatürk Öğretmen Akademisi mezuniyet töreni yapıldı Eski cumhurbaşkanlığı sarayı “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergiye ev sahipliği yapacak Hasipoğlu “Haftaya perşembe kararı açıklayacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

Petro ABD'ye rest çekti: Asla diz çökmeyeceğim

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Petro ABD'ye rest çekti: Asla diz çökmeyeceğim

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, kendisi, ailesi ve İçişleri Bakanı Armando Benedetti'yi yaptırım listesine alan ABD'ye yanıt verdi, "Asla diz çökmeyeceğim." dedi.

Petro, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisinin kararını (OFAC) değerlendirdi. Karardan Kolombiya asıllı Cumhuriyetçi Parti üyesi Senatör Bernie Moreno'yu sorumlu tutan ve "Asla diz çökmeyeceğim" diyen Gustavo Petro, şu ifadeleri kullandı: "Bernie Moreno'nun tehdidi gerçekten gerçekleşti. Ben, eşim ve çocuklarım OFAC listesine alındık. Savunmamı, ABD'den Dany Kovalik adlı avukat yürütecek. On yıllar boyunca uyuşturucu kaçakçılığıyla etkili bir şekilde mücadele etmiş olmama rağmen, bugün kokain tüketimini durdurmak için bu kadar çaba gösterdiğimiz bir toplumun hükümeti tarafından, bana böyle bir yaptırım uygulanıyor. Tam bir paradoks; ancak bir adım bile geri atmayacağım." OFAC'IN KARARI ABD Başkanı Donald Trump, Kolombiya lideri Petro'yu hedef alarak "O bir haydut ve kötü bir adam. Çok fazla uyuşturucu üretiyor." demişti. Petro'nun Kolombiya'da kötü bir yönetim sergilediğini ileri süren Trump, bu ülkeye yapılan tüm ödemeleri durdurduklarını ve Kolombiya ile ilişkilerini yeniden düzenlediklerini söylemişti. Bunun ardından OFAC, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, eşi Veronica del Socorro Alcocer Garcia, oğlu Nicolas Petro ve İçişleri Bakanı Armando Benedetti'nin "özel olarak belirlenmiş vatandaşlar listesine" eklendiği, bu kişilere yaptırım uygulanacağı belirtilmişti. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent de yazılı açıklamasında, Petro iktidarıyla birlikte Kolombiya'daki kokain üretiminin on yılların en yüksek seviyesine ulaştığını, Petro'nun uyuşturucu kartellerinin artmasına izin verdiğini ve bu faaliyetleri durdurmayı reddettiğini savunmuştu.

Benzer haberler

Dünya
Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis 2026-07-08 19:32:18 İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" 2026-07-08 18:58:11 Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız" 2026-07-08 17:14:56 Trump "İran ile geçici mutabakat sona erdi" 2026-07-08 14:17:34 Doğu Avrupa liderlerinden NATO'ya "Rusya'ya karşı birlik ve caydırıcılık" çağrısı 2026-07-08 13:26:29 Rutte "ABD'nin İran'a güçlü bir yanıt vermesi gerekli" 2026-07-08 10:48:49 Çin'de meydana gelen heyelanda ölü sayısı 21'e yükseldi 2026-07-08 09:33:12 Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 685'e yükseldi 2026-07-08 09:10:54 Danimarka "Grönland satılık değil" mesajını yineledi 2026-07-08 08:34:52