Patlayıcı Maddeler Müfettişliği ince av mevsimi öncesi kaçak fişek kullanımı konusunda uyardı

Voice Kıbrıs Haber
Patlayıcı Maddeler Müfettişliği, pazar günü başlayacak İnce Av mevsimi öncesinde kaçak fişenk kullanımı konusunda uyardı.
Müfettişlik, KKTC’de avcıların her türlü kullanıma olanak sağlayacak yerli veya ithal marka fişekler bulunduğunu bildirerek, Güney Kıbrıs’tan kaçak fişek geçirilmemesi uyarısında bulundu.
Güney Kıbrıs menşeli fişeklerin kullanılmamasının yasal ve güvenlik açısından önem taşıdığı kaydedilen açıklamada, kara sınır geçişlerinde PGM ve Gümrük Müdürlüğü tarafından yasak fişek girişlerinin önlenmesine yönelik kontrol ve denetimlerin sıkılaştırıldığına dikkat çekildi.
Patlayıcı Maddeler Müfettişi Ali Akgürcü, “Avın bir spor olarak kabul edilmesi, ithali ve kullanımı yasak olan fişeklerin kullanılmaması, avlanan insanların can güvenliğinin sağlanması ön plânda tutulması gereken konulardır. Yasal bir sorunla karşılaşılmaması için Müfettişliğimiz tarafından belirtilen hususlara uyulması gereklilik oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Benzer haberler
Featured
Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı
Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor
Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor
Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti!
Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi
Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk"
Akansoy "Bu ülkede hukuku ve adaleti tesis etmek zorundayız"
Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir”


