Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak” Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak”
Dolar
Euro
Sterlin

Özuslu, 4-6 yaş arası çocukların gittiği bir okulda ilahilerin okutulduğu iddialarına dikkat çekti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Özuslu, 4-6 yaş arası çocukların gittiği bir okulda ilahilerin okutulduğu iddialarına dikkat çekti
Reklam

CTP Milletvekili Sami Özuslu, “ders kitapları” konulu güncel konuşmasında, kamuoyunun tepki gösterdiği kitaplarla ilgili  bakanın da değerlendirileceği açıklaması yaptığını anımsatarak, orta ve lise kitaplarıyla ilgili davalar açıldığını ve davalara yenilerinin ekleneceğini söyledi.

Nazım Çavuşoğlu’nun “kitapları değerlendireceğiz, değiştirilmesi gereken bir şey varsa değiştireceğiz” dediğini anımsatan Özuslu, ortaokul ve lise kitaplarıyla ilgili örnekler verdi.

Kitapların yazarlarına danışılmadan düzeltmeler yapılmasını eleştiren Özuslu, yapan ekibin isimleri de yazılmadan kitapların yayınlandığını söyledi. Söz konusu durumun verilen emeğe saygısızlık olduğuna dikkat çeken Özuslu, işin hukuki boyutuna mahkemenin karar vereceğini belirtti.

Özuslu, “Ancak belli ki eğitim bakanlığı diyalog yoluyla bu süreci yönetmek yerine, Ankara’ya gönderdiği ekiplerle orada yapılan değişiklikleri kabullendi gibi duruyor” dedi.

Kitaplarda çocuk istismarının da olduğuna dikkat çeken Özuslu, laikliğe aykırı unsurların bol miktarda kitaplarda olduğunu belirtti.

“Cinsiyet ayrımı ile ilgili kitaplarda neden güncellemeler yapıldığı da bir tür toplum mühendisliği çalışmasıdır” diyen Özuslu, kitap baskılarının neden ülkemizde yapılmadığını sordu.

Ülkede matbaacılık sektörünün olduğunu hatırlatan Özuslu, devletin açacağı ihalelerin Türk Lirası cinsinden olmasını da eleştirdi.

“İhaleleri döviz cinsinden aşamazsanız, yerli işletmelerin devlet ihalelerinden uzak kalacağı örnekleri açık ve nettir” diyen Özuslu, istikrarlı muhasebe birimine geçişin şart olduğunu vurguladı.

İnce dokunuşlarla bazı ders kitaplarından evrim teorisinin gündemden çıkarıldığını vurgulayan Özuslu, bunun da bilim dışı sonuç verdiğini kaydetti.

Özuslu, “Atatürkçü çizgide bir eğitim verdiğimizi iddia ediyorsak bunların ders kitaplarındaki yeri nedir?” diye sordu. Karmi’de 4-6 yaş arası çocukların gittiği bir okulda ilahilerin okutulduğu iddialarına dikkat çeken Özuslu, “Ders kitaplarına öyle metinler var ki deprem kaderdir sonucu çıkaracak çocuklar. Bilim ve aklın yolu yerine ruhban takımının söyledikleri geçerli olacak…” diye ekledi.

Benzer haberler

Featured
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! 10 Eyl 2026 22:32 KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” 10 Eyl 2026 22:21 Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu 10 Eyl 2026 22:18 Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 10 Eyl 2026 22:11 İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” 10 Eyl 2026 22:08 Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" 10 Eyl 2026 22:01 Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" 10 Eyl 2026 21:55 Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" 10 Eyl 2026 21:49 Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" 10 Eyl 2026 21:21