Öztürkler pazartesi günü Meclis’te trafik düzenlemelerinin ele alınacağını söyledi

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Meclis’in 10 Mart Pazartesi günkü oturumunda ağırlıklı olarak trafikle ilgili düzenlemeleri ele alacağını belirtti.
Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosuna göre, Öztürkler çıktığı bir haber programında, 10 Mart’ta Meclis’in gündeminde alt komiteden geçen “Yol Güvenliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli” ve “Ceza Puanı (Değişiklik) Yasa Tasarısının” yer aldığını kaydetti.
Söz konusu yasa tasarılarının trafik kazalarını önlemek ve yol güvenliğini artırmak adına kritik adımlar olduğunu söyleyen Öztürkler, yol güvenliğini artıracak düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Trafikteki sorunların ülkenin en önemli sıkıntılarından olduğunu belirten Öztürkler, yolların daha güvenli yapılması konusunda devlete önemli görevler düştüğünü kaydetti.
Sorunun yetki karmaşasından ziyade birlikte çalışma olduğunu belirten Öztürkler, polis denetimlerine rağmen dikkatsiz araç kullanımı, aşırı hız ve alkollü araç kullanımı gibi sürücü hatalarının trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında bulunduğunu belirtti.
Trafik bilincinin küçük yaşlardan itibaren ailede başlaması gerektiğini söyleyen Öztürkler, alkollü araç kullanımı ve cep telefonu kullanımının kazalara sebebiyet veren nedenlerden olduğu, bunun bilinmesine rağmen söz konusu suçların devamlı işlendiğini söyledi.
Öztürkler, Meclis’in 10 Mart’taki Genel Kurulu’nda düzenlemelerin karara bağlanmasını beklediğini kaydetti.
Meclis oturumunda mahkemelerin önünü açacak genel yaptırımlarla ilgili ortaya konan vizyonun tartışılacağını belirten Öztürkler, Hayvan Refahı Yasası ve Ceza Yasası’nın da Meclis gündeminde olduğunu ifade etti.
Benzer haberler
Featured
Döviz kurlarında son durum (28 Ekim 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (28 Ekim 2026)
Neil Young Trump'a dava açtı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026)
Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu
Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı
UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı
Borsa günü yatay seyirle tamamladı
Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir”




