Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
BBC tasarruf için 2 kanal ve 1 radyoyu kapatıp bazı çalışanları işten çıkaracağını duyurdu Whakaari Yanardağı'nın alarm seviyesi yükseltildi İngiltere'de hükümetin hataları nedeniyle COVID-19'un bakım evlerinde hızla yayıldığı rapor edildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ekim 2026) Dünya kritik eşiği aşmak üzere Ultra işlenmiş gıdalar beyin damarlarına sessizce zarar veriyor Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre Borsa günü yüzde 1,87 değer kaybederek tamamladı Paris ve Lyon'da kısmi sokağa çıkma yasağı 1 gün uzatıldı DAÜ ile Ramadan Cemil İşletmeleri arasında iş birliği protokolü Fransa'da hafta sonu yapılacak olan gösteriler yasaklandı Akçın “Üstel, ödemelerin ekim ayının ilk haftasında yapılacağı sözünü vermişti, ödemeler hala yapılmadı” KIB-TEK borçlarına yapılandırma ABD'nin 1 trilyon doları aşan faiz faturası bütçeyi zorluyor Erdoğan "Libya’nın deniz yetki muhtırasını onaylaması hayırlı olsun" Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: İki gün sabah saatleri sis bekleniyor Hafter "Türkiye ile ilişkilerimizin geliştirilmesi, bölge ve Akdeniz ülkeleriyle işbirliğine yönelik daha geniş bir vizyonun parçasıdır" KTOEÖS yarın Girne merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grevde olacak CTP, sağlık alanında dönüşümü sağlayacak politikalarını paylaştı Nöbetçi eczaneler (21 Ekim 2026) BBC tasarruf için 2 kanal ve 1 radyoyu kapatıp bazı çalışanları işten çıkaracağını duyurdu Whakaari Yanardağı'nın alarm seviyesi yükseltildi İngiltere'de hükümetin hataları nedeniyle COVID-19'un bakım evlerinde hızla yayıldığı rapor edildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ekim 2026) Dünya kritik eşiği aşmak üzere Ultra işlenmiş gıdalar beyin damarlarına sessizce zarar veriyor Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre Borsa günü yüzde 1,87 değer kaybederek tamamladı Paris ve Lyon'da kısmi sokağa çıkma yasağı 1 gün uzatıldı DAÜ ile Ramadan Cemil İşletmeleri arasında iş birliği protokolü Fransa'da hafta sonu yapılacak olan gösteriler yasaklandı Akçın “Üstel, ödemelerin ekim ayının ilk haftasında yapılacağı sözünü vermişti, ödemeler hala yapılmadı” KIB-TEK borçlarına yapılandırma ABD'nin 1 trilyon doları aşan faiz faturası bütçeyi zorluyor Erdoğan "Libya’nın deniz yetki muhtırasını onaylaması hayırlı olsun" Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: İki gün sabah saatleri sis bekleniyor Hafter "Türkiye ile ilişkilerimizin geliştirilmesi, bölge ve Akdeniz ülkeleriyle işbirliğine yönelik daha geniş bir vizyonun parçasıdır" KTOEÖS yarın Girne merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grevde olacak CTP, sağlık alanında dönüşümü sağlayacak politikalarını paylaştı Nöbetçi eczaneler (21 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Özkıraç "Oturduğu makam şikayet etme makamı değil, sorunları çözme makamıdır”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Özkıraç "Oturduğu makam şikayet etme makamı değil, sorunları çözme makamıdır”
Reklam

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz’ın yakıt taşıma ihaleleri konusunda yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Özkıraç, Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz’ın, Kıb-Tek’ in devletten ve  belediyelerden alacaklarıyla ilgili yaptığı açıklamayı ise olumlu bulduklarını, desteklediklerini, tahsilat konusunda da her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını kaydetti.

El-Sen Başkanı Özkıraç yaptığı yazılı açıklamada, Büyükyılmaz’ın uluslararası ihalelerin geçen yıldan bu yana devam ettiğini “bilmediğini veya yanlış bilgilendirildiğini” savunarak, “Yakıt İhalesi ile ilgili gündeme getirdiği ‘Orjinal Evraklar’ konusunda Deniz Hukuku bilgisine sahip bir uzmandan görüş almasını öneriyorum. Bu çıkmış oldukları ihale şartnamesiyle taşınan yükün orijinal evraklarını teslim alamayacağını kendisi de görecektir” dedi.

Büyükyılmaz’ın makama atanırken sorunlarla karşılaşmış olabileceğini, bu sorunları çözmenin de kendisinin asli görevi olduğu görüşünü dile getiren Özkıraç, sendikalarının bu sorunların doğru çözümde mutlaka yönetime destek olacağını kaydetti.

Özkıraç, “Fakat oturduğu makam şikayet etme makamı değil, sorunları çözme makamıdır” dedi.

Büyükyılmaz’ın dün sabah BRTK’da yaptığı açıklamada değindiği “Fotokopi Evraklar” konusunun , aslında gemi kaptanına teslim edilen yakıtın (Yükün) satışı yapılmayacak olan evraklar olduğuna dikkat çeken Özkıraç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yönetim Kurulu Başkanı şunu iyi bilmelidir ki taşınan yakıtın (Yükün) parası tamamen ödenmeden malın sahibi olamaz, yani orijinal evraklara ulaşamaz. Deniz Hukuku uzmanlarından görüş alsa bunun böyle olduğunu kendisi de daha iyi bilecektir. Biz El-Sen olarak ilerleyen günlerde yapacağımız basın açıklamasıyla ‘Yakıt Taşıma’ İhaleleri konusunda tüm teknik konuları kamuoyu ile paylaşacağız.”

Özkıraç, Kıb-Tek’in daha iyi bir düzeye gelmesi ve daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetimi ile her türlü çalışmayı birlikte yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Featured
BBC tasarruf için 2 kanal ve 1 radyoyu kapatıp bazı çalışanları işten çıkaracağını duyurdu 21 Eki 2026 22:05 Whakaari Yanardağı'nın alarm seviyesi yükseltildi 21 Eki 2026 22:00 İngiltere'de hükümetin hataları nedeniyle COVID-19'un bakım evlerinde hızla yayıldığı rapor edildi 21 Eki 2026 21:53 Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ekim 2026) 21 Eki 2026 21:43 Dünya kritik eşiği aşmak üzere 21 Eki 2026 21:38 Ultra işlenmiş gıdalar beyin damarlarına sessizce zarar veriyor 21 Eki 2026 21:33 Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre 21 Eki 2026 21:26 Borsa günü yüzde 1,87 değer kaybederek tamamladı 21 Eki 2026 20:17 Paris ve Lyon'da kısmi sokağa çıkma yasağı 1 gün uzatıldı 21 Eki 2026 19:59