Özgöçmen “Üyelerimiz, meslektaşlarımız ve yönetim kurulu üyemiz mobbinge maruz kalıyor”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı İbrahim Özgöçmen, ek mesaiye kalmama eylemi nedeniyle Mağusa Devlet Hastanesi’ndeki üyelerinin, meslektaşlarının ve sendika yönetim kurulu üyesinin tehdit edildiğini ve mobbinge maruz kaldığını ileri sürdü.
Özgöçmen yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı, Başhekim ve yönetime eleştiride bulunarak, Başhekimin, kamu görevlisi olduğu halde siyaset peşinde koştuğunu savundu.
Eyleme katılanlara yasal işlem başlatılacağının söylendiğini kaydeden Özgöçmen, bununla yetinilmeyip aileleri aranarak, telkinde bulunulduğunu öne sürdü.
Meslektaşlarını korkutmak için savcılığın adının kullanıldığını da iddia eden Özgöçmen, savcılığa çağrıda bulunarak, “Bu kişiler makamınızı kullanarak, korku iklimi yaratmaktadır. Bu meseleye el atmanızı ve makamınızın kullanılmasına izin vermemenizi talep ediyoruz” dedi.
Hemşirelik ve ebelik mesleğini icra eden meslektaşlarının ailelerine ve eşlerine seslenen Özgöçmen, “Eşleriniz tehdit ediliyor ancak sizlere dile getiremiyor olabilirler. Bundan sonraki süreçte eşleriniz adına sizleri yanımızda görmek istiyoruz. Bu, açık bir çağrıdır” ifadelerini kullandı.
“Kadın ağırlıklı çalıştığımız için kolayca tehdit edilebileceğimizi zannedenlere hatırlatıyoruz. Biz çok büyük bir aileyiz. Bu gerçeği görmezden gelenlere karşı birlik içinde olduğumuzu göstereceğiz” diyen İbrahim Özgöçmen, insana yakışır bir tutum sergilenmemesi halinde üsluplarını değiştireceklerini kaydetti.
Benzer haberler
Featured
HAKSEN “Her ilçeye kadın sığınma evi açılsın, 7/24 çalışan şiddet destek hattı kurulsun"
Pediatri Kurumu’ndan yeni eğitim yılı başında çocuk sağlığına ilişkin öneriler
Türkiye’den gelen arama gemisi Girne açıklarındaki çalışmalara katıldı
Liderler New York öncesi görüşecek
Yeşil Okullar, UNESCO ile küresel bir eğitim hareketinin parçası oldu
İlköğretimde yeni ders yılı başladı
Petrol fiyatları haftaya 106,78 dolardan başladı
Kaza yapan alkollü sürücü yaralandı!
Arslan “Hedefimiz sorgulayan ve üreten bireyler yetiştirmek”


