Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Gemi faciası sonrası kayıp olan erkek şahsa ait bir naaşa daha ulaşıldı Ulusal Konsey'in kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri Fileleftheros’a sızdırıldı Hristodulidis’in kapalı bölge Maraş’ın iadesini konusunu gündeme getirdiği iddiası ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır” CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları “İki iş kazası gerekli tedbirlerle önlenebilirdi” Meteoroloji Dairesi Müdürü Sarp "El Niño Kıbrıs’ta mevsimsel tahminlerin tutarlılığını etkileyebilir" Psikologlar Derneği'nden Eğitim Bakanlığı'na uyarı “Çocuklarda olumsuz psikolojik etkilere yol açabilir” Meteoroloji uyardı: 13.00-17.00 saatleri arasında yer yer kuvvetli yağış bekleniyor Klima ünitesi yangına neden oldu Üstel üretim, ihracat ve girişimciliği destekleyen yeni program ve düzenlemeleri açıkladı YKP’den KIB-TEK’teki iş kazası ardından denetim ve yasal düzenleme çağrısı Girne'deki zincirleme kazada motosiklet sürücüsü yaralandı Küresel piyasalar önümüzdeki hafta yoğun veri gündemine odaklandı Gemikonağı'nda trafik kazası: 1'i ağır 2 genç yaralandı Sonbahar resitalleri Lefkoşa’da Naci Talat Vakfı’nda devam edecek Kayıp olarak aranan 41 yaşındaki şahıs ölü bulundu Nöbetçi eczaneler (4 Ekim 2026) Gemi faciası sonrası kayıp olan erkek şahsa ait bir naaşa daha ulaşıldı Ulusal Konsey'in kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri Fileleftheros’a sızdırıldı Hristodulidis’in kapalı bölge Maraş’ın iadesini konusunu gündeme getirdiği iddiası ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır” CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları “İki iş kazası gerekli tedbirlerle önlenebilirdi” Meteoroloji Dairesi Müdürü Sarp "El Niño Kıbrıs’ta mevsimsel tahminlerin tutarlılığını etkileyebilir" Psikologlar Derneği'nden Eğitim Bakanlığı'na uyarı “Çocuklarda olumsuz psikolojik etkilere yol açabilir” Meteoroloji uyardı: 13.00-17.00 saatleri arasında yer yer kuvvetli yağış bekleniyor Klima ünitesi yangına neden oldu Üstel üretim, ihracat ve girişimciliği destekleyen yeni program ve düzenlemeleri açıkladı YKP’den KIB-TEK’teki iş kazası ardından denetim ve yasal düzenleme çağrısı Girne'deki zincirleme kazada motosiklet sürücüsü yaralandı Küresel piyasalar önümüzdeki hafta yoğun veri gündemine odaklandı Gemikonağı'nda trafik kazası: 1'i ağır 2 genç yaralandı Sonbahar resitalleri Lefkoşa’da Naci Talat Vakfı’nda devam edecek Kayıp olarak aranan 41 yaşındaki şahıs ölü bulundu Nöbetçi eczaneler (4 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Özersay "Resmi evrakların sahtelenmesine karşı acil tedbir alınmalı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Özersay "Resmi evrakların sahtelenmesine karşı acil tedbir alınmalı"
Reklam

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, resmi evrakların sahtelenmesine karşı acil tedbir alınması gerektiğini kaydetti. KKTC sürüş ehliyetlerinin Türkiye’de sahtelenmesi konusunda ortaya çıkan ve kısa süre önce polisin bazı tutuklamalar yapmasına neden olan olayla ilgili açıklamalarda bulunan Özersay, “Devletin verdiği resmi evrakların modern teknoloji kullanılarak çok daha güvenli hale çevrilmesinin ne kadar önemli ve gerekli olduğu bu olayla birlikte bir kez daha ortaya çıkmıştır.” dedi. Özersay, sahte diploma, sahte öğrenci belgesi, sahte reçete ve daha pek çok sahte resmi evraktan sonra şimdi de sahte sürüş ehliyeti konusun ortaya çıktığını belirterek, bu konularda cezaların ağırlaştırılması ve daha caydırıcı hale sokulması gerektiğini vurguladı. “Halkın Partisi hükümette olduğu dönemde güvenlik seviyesi yüksek dünya standartlarında sürüş ehliyetlerine geçiş için çalışma yapıldı ancak koalisyon ortaklarımız o dönemde bunun önemini maalesef kavrayamadılar. Sonradan göreve gelenler de devletin devamlılığı prensibine uygun davranıp bu projeyi ileriye götürmediler.” diyen Özersay, her şeyiyle hazır bu projeye sahip çıkılsaydı, bugün bu ve buna benzer sahteleme olaylarının bu kadar yaygın şekilde yapılamayacağını ifade etti. Bütün bu yaşananların devlette vizyon sahibi yöneticilerin görevde olmasının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade eden Özersay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Memleketin sırtına ‘her türlü sahte belge düzenlenir.’ benzeri bir tabela asılmış adeta! Türkiye’de sürüş ehliyeti alamayacak olanlar Gürcistan ve KKTC’den sahte sürüş ehliyeti almışlar, buna aracılık eden bir çeteye Türkiye’de operasyon düzenlenmiş! Ülkenin itibarı açısından gerçekten çok vahim bir durum.” Her ne kadar tüm güvenlik tedbirleri alınsa dahi sahtekarlıkla bu türden belgelerin temini mümkün olabileceğini kaydeden Özersay, ancak bu konuda yapılması gerektiğini düşündüklerini şöyle paylaştı: “ 1) Modern teknoloji kullanılarak başka ülkelerde olduğu gibi resmi evrakların güvenliğinin artırılması vizyonu çok önemlidir; 2) Bu türden sahte belge konularında verilecek cezalar gecikmeksizin ve gerçekten can yakan caydırıcı olmak zorundadır. Bu konularda gerekirse Ceza Yasası’ndaki düzenlemeleri gözden geçirip güncellemek gereklidir; 3) E-devlet uygulamalarına geçiş ve bu alandaki hizmetlerin güvenliği konusunda gerekli kaynak ayrılarak ‘pintilik’ edilmemesi şarttır; 4) Bir hükümet, bir bakan döneminde yapılan çalışma, proje ‘şimdi bunu yaparsak onlar bunun puanını alır, onların projesidir bu, biz bulaşmayalım’ gibi bir yaklaşım yerine devletin devamlılığı yaklaşımıyla hareket edilmesi, halkın yararına olduğu sürece “bu vizyonu sizden öncekiler ortaya koymuş olsa da” burun kıvırılmaması gerekir. Bu ülkenin kamuda acilen liyakat ve vizyon sahibi yöneticilere ihtiyacı vardır.”

Benzer haberler

Featured
Gemi faciası sonrası kayıp olan erkek şahsa ait bir naaşa daha ulaşıldı 4 Eki 2026 13:47 Ulusal Konsey'in kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri Fileleftheros’a sızdırıldı 4 Eki 2026 13:31 Hristodulidis’in kapalı bölge Maraş’ın iadesini konusunu gündeme getirdiği iddiası 4 Eki 2026 13:00 ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır” 4 Eki 2026 12:53 CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı 4 Eki 2026 12:11 Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi 4 Eki 2026 12:06 Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi 4 Eki 2026 11:59 İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları “İki iş kazası gerekli tedbirlerle önlenebilirdi” 4 Eki 2026 11:35 Meteoroloji Dairesi Müdürü Sarp "El Niño Kıbrıs’ta mevsimsel tahminlerin tutarlılığını etkileyebilir" 4 Eki 2026 11:25