Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız” Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

Özersay: Makam aracımın akaryakıt giderinde...

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Özersay: Makam aracımın akaryakıt giderinde...

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bakanlığın tasarruf kalemlerini açıkladı.

Özersay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "2018 yılında göreve geldikten sonra 2017 ile karşılaştırdığımızda Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı olarak; 1-Makam aracımın akaryakıt giderinde %80 civarında bir tasarrufa gittiğimizi; 2-İzazı ikram sayılabilecek harcamalarda %39 civarında bir tasarrufa gittiğimizi (Bakanlıkta kendi içeceklerimi ve yiyeceklerimi kendim ödüyorum) 3-Geçmişte Bakanlara verilen cep telefonlarının faturaları ödenirken, bu dönemde göreve geldikten sonra kendi şahsi cep telefonumu kullandığımı ve faturamı da kendim ödediğimi ve bunun Bakanlık Müsteşarım ve Bakanlık Müdürüm için de geçerli olduğunu, bu vesileyle bu alandaki cep telefonu harcamalarında %65 civarında tasarrufa gittiğimizi; 4-Geçtiğimiz bütçe döneminde Bakanlığım bütçesine konulan 500 bin TL’lik “hane halkına yardım” kaleminden, söz verdiğim üzere bu geçen sürede bir kuruş dahi harcama yapmadığımı ve bahse konu kalemi aynen Maliye’ye iade ettiğimizi ve 2019 yılı bütçesinde de böyle bir kalemi talep etmediğimizi (ki 2018 için de talep etmemiştik); 5-Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı bütçesi için ayrılan miktarın, genel bütçe içerisindeki payının %1.3 olduğunu; 6-Bakanlıkta göreve geldiğim günden bugüne Bakanlık olarak yürüttüğümüz çalışmalara ve diğer harcamalara ilişkin daha detaylı bilgileri özellikle Meclis Genel Kurulu’nda yapılacak bütçe görüşmelerinde de açıklayacağımızı Kamuoyunun dikkatine getirmek istedim…"

Benzer haberler

Featured
Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" 2026-06-23 22:01:00 DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" 2026-06-23 21:50:00 Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti 2026-06-23 21:41:00 Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! 2026-06-23 21:36:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) 2026-06-23 21:29:00 KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti 2026-06-23 21:21:00 Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi 2026-06-23 21:12:00 TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" 2026-06-23 20:33:00 Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı 2026-06-23 20:24:00