Özersay: Gözümüz bu sürecin üzerindedir...
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, mal beyanları yasası konusunda açıklama yaparak, "Gözümüz bu sürecin üzerindedir..." dedi.
Voice of the Island 2018 Özersay sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bir mal beyanını çıkarıp yerine başka bir mal beyanı konulmasının mümkün olmadığını belirtti. Özersay'ın açıklaması şu şekilde; "Biz ne dediğimizi biliyoruz. Milletvekillerinin mal beyanları, yasanın yetkili kıldığı kişiler tarafından Bayramdan önce AÇILDI. Orada bu işlemi görmeye, denetlemeye yetkili milletvekillerimiz de var. Bu nedenle bu saatten sonra bir mal beyanını çıkarıp yerine başka bir mal beyanının konulması mümkün değildir. Kimse armut toplamıyor! Mal beyanı değişikliği yasaya göre ancak gerçekten mal varlığınızda bir değişiklik olursa yapılabilecek olan bir şeydir. Mesela arazi satarsınız, aldığınız parayı gidip bankaya yatırırsınız ve mal varlığınızdaki bu değişikliği bildirirsiniz. AMA bu, önceki beyanı yaptığınız tarihte hesabınızda bulunan parayı bildirmediyseniz, gizlediyseniz, kaçırdıysanız SONRADAN ona kılıf olarak kullanılamaz. Hangi paranın ne zaman yattığı ve ne zaman neyin bildirilip neyin bildirilmediği herşeyi gayet net şekilde gösterir zaten.Dediğim gibi herkesin içi rahat olsun. Evrak sahtekarlığı durumu dahil hiç bir şeye izin vermeyiz. Gözümüz bu sürecin üzerindedir..."
Benzer haberler
Featured
Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın"
Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder"
Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi
İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız"
Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu
Yüksekbaş “Ülkenin yönetimine talibiz”
Şenkul “Çarşımızı daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getiriyoruz”
Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar"
Çiftçi “İnşallah karşılıklı atacağımız adımlarla, bu iş birliğini, güç birliğini daha da geliştirmiş, pekiştirmiş olacağız”


