Özer, kısa, orta ve uzun vadeli projelerini açıkladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Mesarya Belediye Başkan Adayı Kürşat Özer, hayvancılık ve tarımda alt yapı ve üst yapı sorunları olduğunu kaydetti; projelerinin hayat bulmasıyla köyden kente göçün de azalacağını belirtti.
Özer yazılı açıklama yaparak kısa, orta ve uzun vadeli projeleriyle ilgili bilgi verdi.
Ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan bölge halkının yatırımlarla teşvik edilmesi gerektiğini belirten Özer, “Bölgede genç, çocuk, yaşlı ve bölgedeki engelli vatandaşlarla ilgili yaptığım çalışmada 1200 civarı yaşlı, 170 sosyal yardım alan ve 500’e yakın engelli vatandaşımız bulunduğunu tespit ettik. Gençlerimizi bölgede tutmak için bölgenin yeniden inşa edilmesi gerekir. Çocuklarımıza imkanlar sunacağız, gençlik aktivite merkezleri kuracağız, bölgedeki kadınların ürettiklerini pazarlayabileceği alanlar var edeceğiz. Bölgede atılımcı projelere ihtiyacımız var, kültür sanat kongre merkezlerimiz, eğitim merkezleri, kurslar düzenlenecek” diye konuştu.
Akil insanların ve muhtarların da dahil olabileceği bir kent konseyi kurarak halkın düşünceleri ile projelerdeki önceliğine halkla birlikte karar vereceklerini belirten Özer, Gençlik Meclisi ile gençlerle ilgili projelere de gençlerle birlikte karar verileceğini belirtti.
-“Yaşlılarımızın kaliteli vakit geçirmesini sağlayacağız”
‘Belediyem Yanımda’ ve ‘Şefkat Evi’ projeleriyle ilgili bilgi veren Özer, bölge yaşlılarının sosyal ve daha kaliteli bir yaşam imkanına kavuşacaklarını belirtti ve “ Sağlık, kişisel bakım, gezi programlarımızla yaşlılarımızın kaliteli vakit geçirmesini sağlayacağız” dedi.
-“Sokaktaki canlarımız için yaşam parkı yapacağız”
“Barınaklara karşıyım, bir barınakta kafese canları kapatmak dışardaki hayattan çok daha eziyet veriyor” diyen Özer, ‘Sessiz Dostlar’ projesi ile sokak hayvanları için yaşam parkları düzenleyeceklerini kaydetti.
Benzer haberler
Featured
İkamet izinsiz 10 kişi tutuklandı, 3 araç trafikten men edildi
Sevgül Uludağ, iki toplumlu etkinlikle anıldı
İncirli “Ortaya koyduğunuz argümanların hiçbirinin doğruluğu ve geçerliliği yoktur”
TEL-SEN Başkanı Üredi “Fibere değil, şeffaflık ve hukuki güvence eksikliğine itiraz ediyoruz”
Thalassaemia Derneği’nden acil kan bağışı çağrısı
Alaniçi İlkokulu’nun eksikleri giderilerek okul daha modern ve işlevsel hale getirildi
İncirli "Acı gündemi istismar ederek kendi ajandanızı Genel Kurul gündeminin içine iliştiriyorsunuz"
“Hayvan Fizyoterapisi Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı
Meclis'in gündeminde Filo Jet faciasıyla ilgili iki araştırma önergesi var


