Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Kıbrıs Türk Malları Fonu’nun 2027 bütçesi 16,83 milyon euro olarak onaylandı Atletizm'de Hakem Yetiştirme ve Geliştirme Kursu düzenleniyor Gümrük çalışanlarına Güvenlik ve Tehlikeli Madde Eğitimi verildi Kıbrıs sorununda üçlü görüşme öncesi gözler Güven Yaratıcı Önlemler'de Erhürman ile Fidan bir araya geldi Hristodulidis “Kronos’ta üretimin 2028’de başlaması bekleniyor” Girne’deki gemi faciası: VDR kayıtlarının 59 günlük bölümü incelendi Türkiye’den Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 100 bin dolarlık bağış Kıbrıs Tarım ve Gıda Forumu tamamlandı Güney Kıbrıs’ta tüketiciler harcamalarını kısıtlıyor Dış Basın Birliği'nin, basın buluşması etkinliği yarın yapılıyor Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi'nden sarı alarm Kıbrıs’taki Türk Vakıf Hayratları, uluslararası sempozyumda ele alınacak Gemi kazasında yakınlarını kaybeden ailelerden çağrı “Bu dava hızlandırılmalı, gerçekler ortaya çıkarılmalı” Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 88'inci yılında KKTC’de anılacak Filo Jet faciasında 9 zanlı 11. kez mahkemeye çıkarıldı Powerbank yatak odasında yangına neden oldu Hür-İş’ten Çalışma Dairesi’ne denetim çağrısı Elektrik akımına kapılan 38 yaşındaki şahıs yaralandı Sağlık Bakanlığı “DNA testleri ve eşleşmeler esas alınarak işlemler tamamlandı” Kıbrıs Türk Malları Fonu’nun 2027 bütçesi 16,83 milyon euro olarak onaylandı Atletizm'de Hakem Yetiştirme ve Geliştirme Kursu düzenleniyor Gümrük çalışanlarına Güvenlik ve Tehlikeli Madde Eğitimi verildi Kıbrıs sorununda üçlü görüşme öncesi gözler Güven Yaratıcı Önlemler'de Erhürman ile Fidan bir araya geldi Hristodulidis “Kronos’ta üretimin 2028’de başlaması bekleniyor” Girne’deki gemi faciası: VDR kayıtlarının 59 günlük bölümü incelendi Türkiye’den Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 100 bin dolarlık bağış Kıbrıs Tarım ve Gıda Forumu tamamlandı Güney Kıbrıs’ta tüketiciler harcamalarını kısıtlıyor Dış Basın Birliği'nin, basın buluşması etkinliği yarın yapılıyor Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi'nden sarı alarm Kıbrıs’taki Türk Vakıf Hayratları, uluslararası sempozyumda ele alınacak Gemi kazasında yakınlarını kaybeden ailelerden çağrı “Bu dava hızlandırılmalı, gerçekler ortaya çıkarılmalı” Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 88'inci yılında KKTC’de anılacak Filo Jet faciasında 9 zanlı 11. kez mahkemeye çıkarıldı Powerbank yatak odasında yangına neden oldu Hür-İş’ten Çalışma Dairesi’ne denetim çağrısı Elektrik akımına kapılan 38 yaşındaki şahıs yaralandı Sağlık Bakanlığı “DNA testleri ve eşleşmeler esas alınarak işlemler tamamlandı”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Özel sektörde sendikalaşmayı savunuyoruz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Özel sektörde sendikalaşmayı savunuyoruz"
Reklam

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Milletvekili Adayı Cansu N. Nazlı, Bağımsızlık Yolu olarak “emeğin ve kadının özgürleşmesini, doğanın talanına karşı ekolojik mücadeleyi, Kıbrıs’ta federal bir çözümü, kamusal eğitim ve sağlığı, özel sektörde sendikalaşmayı” savunduklarını kaydetti.

Bağımsızlık Yolu’ndan yapılan açıklamaya göre, Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Lefkoşa Milletvekili Adayı Cansu N. Nazlı, BRT’de “Seçim Özel” programında soruları yanıtladı.

Bağımsızlık Yolu’nun “emekçinin partisi” olarak kendini ifade ettiğini söyleyen Nazlı, Bağımsızlık Yolu olarak “hükümete geldiğimizde şunu yapacağız bunu yapacağız” demediklerini, “kadın özgürleşmesi, emeğin örgütlenmesi, doğa talanıın son bulması ve ülkemizde bir barışın kurulması için bugüne kadar ne yapmışsak tüm bunları Meclis’e taşımak istediğimizi ve muhalefetimizi Meclis’te sürdüreceğimizi söylüyoruz” dedi.

Nazlı, özellikle eğitim ve sağlıkta hükümetlerin söz sahibi olamadığını, sağlıkta özel hastanelerin, eğitimde de özel okul sahiplerinin çıkarlarına göre şekil verildiğini savundu.

Bağımsızlık Yolu’nun, kamusal ücretsiz ulaşılabilir eğitim ve sağlığı savunduğunu ifade eden Nazlı, bunu sağlamanın devletin görevi olduğunu vurguladı.

Özele verilen teşviklerin ve vergi muhafiyetlerinin son bulması gerektiğini ve bir kereye mahsus “servet vergisi” alınmasını savunduklarını ifade eden Nazlı, devletin sosyal hizmetler, işsizlerin, çocukların, kadınların, yaşlıların ve engellilerin hayatına doğrudan dokunan bir kamusal yapıda olması gerektiğine de işaret etti.

Kamu emekçileri ile özel sektör emekçilerinin arasının açılmaması gerektiğine de inanç belirten Nazlı, özel sektörde sendikalaşmayı savunduklarını da kaydetti.

Benzer haberler

Featured
Kıbrıs Türk Malları Fonu’nun 2027 bütçesi 16,83 milyon euro olarak onaylandı 6 Kas 2026 14:19 Atletizm'de Hakem Yetiştirme ve Geliştirme Kursu düzenleniyor 6 Kas 2026 14:15 Gümrük çalışanlarına Güvenlik ve Tehlikeli Madde Eğitimi verildi 6 Kas 2026 14:11 Kıbrıs sorununda üçlü görüşme öncesi gözler Güven Yaratıcı Önlemler'de 6 Kas 2026 14:06 Erhürman ile Fidan bir araya geldi 6 Kas 2026 14:02 Hristodulidis “Kronos’ta üretimin 2028’de başlaması bekleniyor” 6 Kas 2026 13:59 Girne’deki gemi faciası: VDR kayıtlarının 59 günlük bölümü incelendi 6 Kas 2026 13:44 Türkiye’den Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 100 bin dolarlık bağış 6 Kas 2026 13:35 Kıbrıs Tarım ve Gıda Forumu tamamlandı 6 Kas 2026 13:31