Oyun Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi önünde sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber
Akile Ruh Ekizoğlu’nun derleyip kitaplaştırdığı ve “Engelsiz Tiyatro” etkinliği kapsamında işaret dili ile sahneye uyarlanan “Garaböcü Halk Masalı”, 7 Eylül Salı günü sahneleniyor.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, oyun, saat 18.30’da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi önünde sahnelenecek.
Bu kapsamda işaret dili gönüllüsü olan eğitimciler Akile Ruh Ekizoğlu ile Ülkü Beyoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nu Engelsiz Tiyatro Garaböcü Halk Masalı etkinliğine davet etti.
Sadece işitme engelli bireyler değil tüm engelli grupları dikkate alınarak, işaret dili gönüllülerinin sahne performanslarıyla hayat bulacak ve tüm halkın beğenisine sunulacak “Engelsiz Tiyatro” etkinliğinde ayrıca Asya bebeğin tedavisine yardım amaçlı satış standı da kurulacak.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Üstel “Söz uçar, eser kalır sözünden yola çıktık ve eserlerimizle ülkemize mühür vurduk”
Girne ve Güzelyurt devlet hastaneleri eş zamanlı olarak açıldı
Sağanak yağışlı hava sürecek
Elma ve semizotları imha edildi, börülce menşeine iade edilecek
Uzun, Kıb-Tek'deki hurdalarla ilgili iddiaları yanıtladı "Açık artırmalar şeffaf şekilde yapıldı"
Nöbetçi eczaneler (2 Ekim 2026)
“Özgür Ruh 2” sanat etkinliği, 19 Ekim’de açılıyor
Cumhurbaşkanı Erhürman “Tüm çocukların hakları gündemimde ve hepsiyle ilgili de çalışıyorum…”
Hayvancılık ve Arıcılık sektörünün sorunları üreticilerle ele alınacak



