"Oy kullanacak kişilere baskı yapıldı, oy pusulasının fotoğrafı istenildi"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Çeler, sandık görevlilerine demokrasi açısından dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Çeler, tüm halkı sandığa gitmeye de çağırdı.
Çeler, 25 Aralık Pazar günü yapılacak Girne Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili duyum aldıklarını belirterek, görevini tam yapacağından şüphesi olmayan sandık görevlilerine demokrasi açısından bu konuda daha dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Zeki Çeler, bazı kesimler tarafından oy kullanacak kişilere baskı yapıldığını ve oy pusulasının fotoğrafının istenildiği yönünde kendilerine şikayette bulunulduğunu söyledi.
Çeler, demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan seçim hakkına müdahale edilmeye çalışıldığını ifade ederek, Girne Belediyesi’ne bağlı Bel-Paz çalışanlarına baskı yapıldığını dile getirdi.
Çalışanlara verdikleri oyun görüntüsünün fotoğraflanmasının istendiğini anlatan Çeler, seçmenlerin suç işlenmeye zorlandığını vurguladı.
Çeler, seçim ofisine ve yürüyüşlere gidilmesi konusunda çalışanlara baskı yapıldığı yetmezmiş gibi verecekleri oya da müdahale edildiğine dikkat çekti.
Yapılan uygulamaların diktatörlük rejimlerinde uygulandığını kaydeden Çeler, herkesin özgürce sandığa gidip kendi hür iradeleriyle oy vermesi gerektiğini savundu.
Çeler, tüm halkı sandığa gitmeye çağırdı.
Benzer haberler
Featured
Kar-İş "Öğrenci taşımacılığını başlatmayacağız"
Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü
Bağımsızlık Yolu “Kıbrıslı Maronitlerin temsilci seçme hakkı yasal güvenceye kavuşturulmalı”
KTTB "Çocuklar okula başlamada uyum güçlüğü yaşayabilirler"
Eşini öldürdüğünü itiraf eden şahsa 3 gün tutukluluk emri
Elektrik paneline giren kediyi kurtarmaya çalışan genci elektrik çarptı
Damianos “GSI projesini desteklemeyi istiyoruz”
Alsancak'ta park halindeki araçta yangın
İsrail’in savunma sanayisi Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösterme niyetinde


