Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
KTÖS, Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda bugün iş bırakacak Dev-İş “Kalecik’teki grev kararı bugün Bakanlıktaki toplantı sonucuna göre verilecek” Borsa haftaya yüzde 0,09 yükselişle başladı Posta Dairesi’nin yeni pul serisi ve ilk gün zarfları perşembe günü satışa sunuluyor Alkollü mama sanıkları suçlamaları kabul etmedi, dava 3 Aralık'a ertelendi İskele-Çayırova yolunda trafik tamamlanan güzergâha aktarıldı BES’ten EL-SEN’e destek…Yalınkaya "6 belediyede grevdeyiz" Yolcunun cihazı uçakta yangın çıkardı Türk dünyasının birlik ve dayanışması çevrim içi seminerde ele alındı Petrol fiyatları Rus dizel yakıtı piyasaları nedeniyle haftaya düşüşle başladı “Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız - 41 Kadın-41 Hayat Sergisi" yarın açılıyor Küresel piyasalar haftaya iyimserlikle başladı TIP-İŞ’ten EL-SEN’e destek Altın fiyatları üç gündür değer kazanıyor Üstel “Kırgınlıkları geride bırakalım… Bugün birlik zamanıdır” CTP’nin milletvekili adayları belirlendi Haftalık burç yorumları (12-19 Ekim) Döviz kurlarında son durum (12 Ekim 2026) Bugün hava nasıl olacak? (12 Ekim 2026) Trump'tan Hürmüz Boğazı çıkışı "Adını Trump Boğazı olarak değiştirmeyi düşünüyoruz" KTÖS, Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda bugün iş bırakacak Dev-İş “Kalecik’teki grev kararı bugün Bakanlıktaki toplantı sonucuna göre verilecek” Borsa haftaya yüzde 0,09 yükselişle başladı Posta Dairesi’nin yeni pul serisi ve ilk gün zarfları perşembe günü satışa sunuluyor Alkollü mama sanıkları suçlamaları kabul etmedi, dava 3 Aralık'a ertelendi İskele-Çayırova yolunda trafik tamamlanan güzergâha aktarıldı BES’ten EL-SEN’e destek…Yalınkaya "6 belediyede grevdeyiz" Yolcunun cihazı uçakta yangın çıkardı Türk dünyasının birlik ve dayanışması çevrim içi seminerde ele alındı Petrol fiyatları Rus dizel yakıtı piyasaları nedeniyle haftaya düşüşle başladı “Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız - 41 Kadın-41 Hayat Sergisi" yarın açılıyor Küresel piyasalar haftaya iyimserlikle başladı TIP-İŞ’ten EL-SEN’e destek Altın fiyatları üç gündür değer kazanıyor Üstel “Kırgınlıkları geride bırakalım… Bugün birlik zamanıdır” CTP’nin milletvekili adayları belirlendi Haftalık burç yorumları (12-19 Ekim) Döviz kurlarında son durum (12 Ekim 2026) Bugün hava nasıl olacak? (12 Ekim 2026) Trump'tan Hürmüz Boğazı çıkışı "Adını Trump Boğazı olarak değiştirmeyi düşünüyoruz"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Operasyonun ülkemiz ile bağlantısı yok"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Operasyonun ülkemiz ile bağlantısı yok"
Reklam

Polis, Türkiye basını kaynaklı bir haberde yer alan "Diyarbakır merkezli 6 il ve KKTC'de suç örgütüne yönelik operasyon" haberiyle ilgili açıklama yaptı ve KKTC'de böyle bir operasyon gerçekleşmediğini belirtti.

Polis Basın Subaylığı'ndan yapılan açıklamada "KKTC'de bahsedildiği gibi bir operasyon olmadığı gibi, KKTC  polisi de böyle bir operasyonda yer almamıştır" denildi. Açıklama aynen şöyle: "Diyarbakır merkezli 6 il ve KKTC'de suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda tabanca, uzun namlulu silah ve mühimmat ele geçirildiği ve gözaltına alınan 56 şüpheliden 42'sinin tutuklandığı yönünde Türkiye medyası kaynaklı  haberler yer almaktadır.  Böyle bir operasyonun ülkemiz ile bağlantısı yoktur. KKTC'de bahsedildiği gibi bir operasyon olmadığı gibi, KKTC  polisi de böyle bir operasyonda yer almamıştır.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur" Türkiye medyasında yer alan haber neydi?

Diyarbakır merkezli 6 il ve KKTC'de suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda tabanca, uzun namlulu silah ve mühimmat ele geçirildi, gözaltına alınan 56 şüpheliden 42'si tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri gasp, kapkaç, yankesicilik ve hırsızlık suçlarının aydınlatılmasına yönelik çalışma başlattı.

Çalışmada Diyarbakır'ı merkez alarak ülke genelinde farklı eylemlere karışan silahlı bir suç örgütünün, özellikle Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi civarında bölge halkı ve esnafı tehdit ve şiddet uygulayarak sindirmeye çalıştığı, bölgeden yaya olarak geçen vatandaşlara karşı sıklıkla kapkaç ve gasp gibi suçlar işleyerek halkı tedirgin ve huzursuz ettikleri, bu şekilde 170 ayrı suça karıştıkları tespit edildi.

Bu bilgiler üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 6 ay süren çalışmalar neticesinde, 12 Kasım'da Diyarbakır, Bitlis, Elazığ, Kocaeli, Bursa, İstanbul ve KKTC'de, hava destekli, 500 polisin katılımıyla 69 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 56 şüpheli yakalandı.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek, bu silahlara ait çok sayıda mermi, uçak savar mermileri, çok sayıda çalıntı ve klonlu telefon, 100 bin lira para ve yüklü miktarda döviz ele geçirildi.

Gözaltına alınan 56 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 2'sinin savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakılmasına karar verildi, hakimliğe çıkarılan 54 şüpheliden 42'si tutuklandı, 12'si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

(TAK)

Benzer haberler

Featured
KTÖS, Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda bugün iş bırakacak 12 Eki 2026 11:25 Dev-İş “Kalecik’teki grev kararı bugün Bakanlıktaki toplantı sonucuna göre verilecek” 12 Eki 2026 11:17 Borsa haftaya yüzde 0,09 yükselişle başladı 12 Eki 2026 11:12 Posta Dairesi’nin yeni pul serisi ve ilk gün zarfları perşembe günü satışa sunuluyor 12 Eki 2026 11:09 Alkollü mama sanıkları suçlamaları kabul etmedi, dava 3 Aralık'a ertelendi 12 Eki 2026 10:50 İskele-Çayırova yolunda trafik tamamlanan güzergâha aktarıldı 12 Eki 2026 10:46 BES’ten EL-SEN’e destek…Yalınkaya "6 belediyede grevdeyiz" 12 Eki 2026 10:42 Yolcunun cihazı uçakta yangın çıkardı 12 Eki 2026 10:09 Türk dünyasının birlik ve dayanışması çevrim içi seminerde ele alındı 12 Eki 2026 10:04