Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı Fransa kırmızı alarmda Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor" Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak Arpa buğday alış fiyatları Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erhürman, "Ayia Napa'daki olayla ilgili dördüncü kişi de tutuklandı" Dinçyürek “Ayia Napa'da saldırıya uğrayan vatandaşımızın durumu ağır ve çok ciddi” BİO-DER “Kanlıdere’deki kirlilik çevre, halk sağlığı ve canlı yaşamını tehdit ediyor” Cumhurbaşkanı Erhürman, AÖA Kuruluş (Değişiklik) Yasası’nı Meclis’e iade etti KTSYD'nin "Yılın Başarılıları" ödülleri sahiplerini buldu Alas "Mutfak yanıyor" Amcaoğlu "Tüm olumsuz koşullara rağmen akaryakıt ve gaz fiyatlarını aynı seviyede tutmayı başardık” Özel "Yol arkadaşlarımızla ve örgütümüzle birlikte doğru yoldan sapmayacağız" Meteoroloji açıkladı: Yarın ve çarşamba günü yağmur bekleniyor Hüseyin Mavideniz davasında karar açıklandı! Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı Fransa kırmızı alarmda Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor" Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak Arpa buğday alış fiyatları Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erhürman, "Ayia Napa'daki olayla ilgili dördüncü kişi de tutuklandı" Dinçyürek “Ayia Napa'da saldırıya uğrayan vatandaşımızın durumu ağır ve çok ciddi” BİO-DER “Kanlıdere’deki kirlilik çevre, halk sağlığı ve canlı yaşamını tehdit ediyor” Cumhurbaşkanı Erhürman, AÖA Kuruluş (Değişiklik) Yasası’nı Meclis’e iade etti KTSYD'nin "Yılın Başarılıları" ödülleri sahiplerini buldu Alas "Mutfak yanıyor" Amcaoğlu "Tüm olumsuz koşullara rağmen akaryakıt ve gaz fiyatlarını aynı seviyede tutmayı başardık” Özel "Yol arkadaşlarımızla ve örgütümüzle birlikte doğru yoldan sapmayacağız" Meteoroloji açıkladı: Yarın ve çarşamba günü yağmur bekleniyor Hüseyin Mavideniz davasında karar açıklandı!
Dolar
Euro
Sterlin

"Önümüzdeki günlerde tüm gerçekler ortaya çıkacaktır"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Önümüzdeki günlerde tüm gerçekler ortaya çıkacaktır"

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, kendisini ‘öğretmen düşmanı’ olmakla suçlayan KTOEÖS Başkanı Elmalı’ya karşılık olarak, “Önümüzdeki günlerde tüm gerçekler ortaya çıkacaktır ve doğrular her kişiliği tanımlayacaktır” dedi.

Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Çok kıymetli meslektaşlarım, sn. Ozan Elmalı’nın şahsımı hedef alarak yürütmeye çalıştığı kampanyada ,beni öğretmen düşmanı ilan edecek kadar hırsına yenik düştüğünü görmek , bana söylediklerinden ziyade sendikamız açısından üzücüdür.

Söylem bahanesi olan yasal değişiklikler hükümet adına tarafımdan yürütüldüğü aşikardır.Söylemlerinde bunun farkında olmadığını veya “bilip de bilmezlikten geldiğini “görmekteyim.Bu şekildeki söylemleriyle kendinden değil, başka kişilerden umut beklediğini görmenin anlamını söylemek gerekmiyor sanırım.

Bahse konu yasa sürecinde “biz sendika olarak tümünü gözden geçirmek istiyoruz” ifadesinin dışında bir şey söyledi mi?Oysa biz 1-kendisine bu değişikliklere itirazınız var mı?2- bu maddelere alternatif öneriniz var mı?3- Bahsettiğiniz öğretmenler yasasıyla çalışmanız var mı? Diye sorduğumuz sorulara bu güne kadar cevap alamadık.Bu konularda her fırsatta yaptıkları çalışmalara , önerilerine ve /veya varsa itirazlarına kapıları kırdıkları günlerde dahi değerlendirmeye hazır olduğumuzu söyledim.

Bana iletecekleri tüm konuları komitelerde konuşabileceğimizi defalarca ifade etmiş bir öğretmen ve eğitim bakanı olarak ,meclis kürsüsünde ortaya koyduğum statistiki verileri düşmanlık olarak algılatmaya çalışmak kurnazca bir yaklaşım olabilir ancak yürüttüğü görevi ileri götüremez.Bildiğiniz gibi akademiyi de kapatacağımızı söylemiş sonra doğru söylemediği ortaya çıkmıştı.

Kaldı ki öğretmenlerimizi kategorize etmeye çalışmak samimi bir davranış değildir.Çocuklarımızın Eğitim kaybı minimize olsun diye tüm paydaşların ortaya koyduğu emeği hepimiz selamladık.İyi başladığımız bu süreci baltalamak ,kişisel veya planlı siyasi bir hedefin sonucu olabilir. Zaten çağrısı da bunu içermektedir.

Bilinsin ki sn Elmalı bizim dostluğumuzu, düşmanlığımızı tespit edebilecek durumda değildir.Bu güne kadar kimseye düşmanlık yapmadık veya beslemedik…Bize verilen görevin gereğini yapmak için çıktığımız yolculuğun ismi hizmet yolu olup bu yolda hırsına kapılan arkadaşlarımızın bir çok kez saldırılarına uğradık ancak inandığımız yolda kin ve nefret beslemedik en zor anlarda bile iletişime önem verdik.Kişisel gelecek endişesi taşımadık.

Hak mücadelesi görevi yürüten arkadaşlar bilmeli ki kısa süreli başarı hedefiyle yapılan çalışmalar halkımıza zarar vermekte olup eğitimimizi de ileriye götürmemektedir.Önümüzdeki günlerde tüm gerçekler ortaya çıkacaktır ve doğrular her kişiliği tanımlayacaktır."

Benzer haberler

Featured
Dünyadaki son bitkilerin ne zaman öleceği hesaplandı 2026-07-06 22:07:22 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 1600'e yaklaştı 2026-07-06 22:00:17 Fransa kırmızı alarmda 2026-07-06 21:50:54 Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Temmuz 2026) 2026-07-06 21:46:37 Gedik "Başbakan Üstel’in açıklamaları teknik gerçeklerle örtüşmüyor" 2026-07-06 21:35:47 Fransa'da müze soygunu: Milyonlarca euroluk mücevherler çalındı 2026-07-06 21:30:54 Microsoft 4 bin 800 çalışanını işten çıkarıyor 2026-07-06 21:23:06 İlköğretimdeki geçici öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenliyor 2026-07-06 21:13:10 Çatalköy'de yarın elektrik kesintisi yapılacak 2026-07-06 21:07:53