Ölümcül hastalığı bulunan çocuklara ötanazi yapılmasına onay

Voice Kıbrıs Haber
Hollanda'da hükümet, ölümcül hastalığı bulunan 1 ila 12 yaşlarındaki çocuklara ötanazi yapılmasına izin veren planı onayladı.
BBC'nin haberine göre, Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, parlamentoya gönderdiği mektupta, hükümetin onayladığı planın, bazı çocukların "ümitsizce ve dayanılmaz acı çekmesini" önleyeceğini belirtti.
De Jonge, uzmanların yaptığı araştırmanın ötanazi konusunda böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu gösterdiğini ifade ederek, mevcut yasalarda değişikliğe gidilmeyeceğini, doktorların, bu yaş aralığındaki birine onaylanmış ötanazi yapması durumunda adli kovuşturmadan muaf tutulacağını kaydetti.
Hollanda Sağlık Bakanı ayrıca, bu yaş aralığında her yıl 5 ila 10 çocuğa ötanazi yapılmasının öngörüldüğünü de dile getirdi.
Hollanda'da ötanazi, 12 yaşından büyük çocuklar ve 1 yaşından küçük bebekler için hastanın ve ailesinin rızası dahilinde, en az 2 doktorun onayıyla yasal.
Plan, iktidardaki 4 partili koalisyon hükümeti içinde aylar süren tartışmalara yol açmıştı. Muhafazakar Hristiyan partiler plana şiddetle karşı çıkıyordu.
(AA)
Benzer haberler
Dünya
Jurassic Park serisindeki rolüyle tanınan aktör Sam Neill hayatını kaybetti
İngiltere'de yüksek sıcaklıkların iki ayda 2 bin 700'den fazla kişinin ölümüne yol açtığı tahmin ediliyor
Yunanistan'da Patra ve Dedeağaç yakınlarında yangın çıktı
Venezuela'da can kaybı 5 binlere yaklaştı
İran ile ABD arasında yeni saldırı dalgası: Körfez ülkeleri alarma geçti
Tayland'da bir gece kulübünde çıkan yangında 27 kişi öldü
ABD İran'ı yine vuruyor
Suriye’de Esad rejiminin devrilmesinin ardından ilk Halk Meclisi oturumu yapıldı
Trump "Hürmüz Boğazı açık, dün gece onları fena vurduk"



