Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Arıklı "Genel seçimler Ekim ayında yapılmalı" Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Fransa'da demir yolu çalışanları greve gitti Güney Kıbrı'ta dış ticaret açığı ilk dört ayda arttı Ekinci “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Borsa günü yatay seyirle tamamladı Hamide Dağdagezer için acil kan aranıyor! 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı ABD/İsrail-İran Savaşı'nda petrol arzı kaybının 1 milyar varile ulaştığı hesaplanıyor Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu Yüksekbaş “Ülkenin yönetimine talibiz” Şenkul “Çarşımızı daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getiriyoruz” Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" Arıklı "Genel seçimler Ekim ayında yapılmalı" Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Fransa'da demir yolu çalışanları greve gitti Güney Kıbrı'ta dış ticaret açığı ilk dört ayda arttı Ekinci “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Borsa günü yatay seyirle tamamladı Hamide Dağdagezer için acil kan aranıyor! 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı ABD/İsrail-İran Savaşı'nda petrol arzı kaybının 1 milyar varile ulaştığı hesaplanıyor Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu Yüksekbaş “Ülkenin yönetimine talibiz” Şenkul “Çarşımızı daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getiriyoruz” Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar"
Dolar
Euro
Sterlin

"Olmazsa olmaz şartımız iki tarafın siyasi eşitliği"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Olmazsa olmaz şartımız iki tarafın siyasi eşitliği"

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kıbrıs'ta herhangi birisinin burnunun kanamasına Türkiye asla müsaade etmez. Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin, isterse dünya ayağa kalksın. Umurumuzda bile olmaz." dedi.

Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde KKTC'den gelen gençleri kabulünde yaptığı konuşmada, milletin evinde milletin temsilcileri ve geleceğin teminatı gençleri ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Hem Türkiye'de hem de KKTC'de gençlerin sorunların çözümü için siyasette rol almaları ve dik duruş sergilemelerinin önemli olduğunu ifade eden Oktay, gençlerin Kıbrıs ile Türkiye arasında geleceğe ilişkin güçlü köprülerin atılmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. KKTC'li gençlerin yerinin sadece ada olmadığına değinen Oktay, "780 bin kilometrekarelik vatan toprağı da sizin yeriniz. Şu anda evinizdesiniz, misafir değilsiniz. Biz teşkilatlarımızı nasıl burada ağırlıyorsak sizi de ağırlıyoruz." ifadelerini kullandı. Fuat Oktay, Kıbrıs'ta çözümde olmazsa olmaz şartlarının iki tarafın da siyasi eşitliği olduğunu aktardı. Azınlık ilkesine göre barışı sağlamanın mümkün olmadığını vurgulayan Oktay, "Kendi geleceğinizle ilgili kendinizin söz sahibi olmanız gerekir. Bu insan bir şey. Hidrokarbon kaynakları var. Bölgeye olan ilginin nereden kaynaklandığını görüyorsunuz. Bu bugün konuşulan ama onlarca yıl öncesinde bilinen bir gerçeklik. Şimdi daha fazla gün yüzüne çıktı. Türkiye burada da aynı duruşunu sergiliyor. Madem ki Ada'da iki halk varsa bu adil paylaşım olmalıdır. Bu refah Ada'da yaşayanlarındır ve her iki tarafa eşit dağıtılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu. Oktay, KKTC'de yaşayan gençler için Malazgirt ve Çanakkale'ye gezi düzenlediklerini belirten Oktay, şunları kaydetti: "Malazgirt ve Çanakkale'nin farklı mesajları var. Ortak değerlerimizi hatırlamalıyız. Birlik ve beraberliğin sağlanmasında size büyük önem düşüyor. 500 bin kişi bir arada rahat yaşıyor olmalı birlik içinde. Olabildiğince parçalıyoruz. Rakipleriniz olabilir ama söz konusu KKTC olduğunda ortak hareket edebilmelisiniz. Fay hatlarını yok etmeliyiz. 1974-75 öncesi orada olanlarla mesafe kesinlikle azaltılmalı. Orada yaşayan herkesin Kıbrıs ortak paydasında ve ortak değerler paydasında bütünleşmesi lazım. Bizim bunu sağlıyor olmamız lazım. Kıbrıs'ta herhangi birisinin burnunun kanamasına Türkiye asla müsaade etmez. Kim ne yaparsa yapsın kim ne derse desin, isterse dünya ayağa kalksın. Umurumuzda bile olmaz. Açık söylüyorum; Türkiye son derece yerini yurdunu bilen bir milletin yaşadığı vatandır. Yaşadığımız vatan sadece toprak parçasından ibaret değildir. Her bir santimetrekaresini kanla suladığımız ulvi bir mekandır. Kıbrıs da öyledir. KKTC'nin nereden nereye geldiğini siz de çok iyi biliyorsunuz. Türkiye'nin güçlü olması dimdik ayakta olması demek Kıbrıs'ın güçlü olması dimdik ayakta olması demektir. Sizlerin öz güveniniz ve başınızın dik olması çok bizim için çok önemli." (AA)

Benzer haberler

Featured
Arıklı "Genel seçimler Ekim ayında yapılmalı" 2026-06-10 21:07:00 Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı 2026-06-10 20:31:00 Fransa'da demir yolu çalışanları greve gitti 2026-06-10 20:26:00 Güney Kıbrı'ta dış ticaret açığı ilk dört ayda arttı 2026-06-10 20:11:00 Ekinci “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” 2026-06-10 19:31:00 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 2026-06-10 18:57:00 Hamide Dağdagezer için acil kan aranıyor! 2026-06-10 18:48:00 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi 2026-06-10 18:35:00 KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı 2026-06-10 18:17:00