Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kar-İş taşımacılıkta karar ve takvim istedi Menelau “Kıbrıs Rum tarafı meselenin müzakere konusuna dönüşmesini istemiyor” Ara bölgede Uluslararası Barış Günü etkinlikleri düzenlenecek Ağrotur sakinleri bölgeye yeni anten kurulmasını protesto etti Kıbrıs Türk Sanatçılar, Müzisyenler ve Sahne Emekçileri Sendikası kuruluyor Muhasebe ve Denetim alanında Ankara’da gerçekleştirilen temaslar Maliye Bakanı Berova’ya sunuldu Gazimağusa'da bazı güzergahlar trafiğe kapatılacak “Cumhurbaşkanlığı Harmoni Koro ve Orkestrası” başvuruları devam ediyor Kaza Mahkemesi’ne yeni atamalar yapıldı Cumhurbaşkanı Erhürman ile Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis yarın görüşecek Rahvancıoğlu “Seçime beş ay kala atananlar hangi projeleri hayata geçirecek?” Dere yatağına düşen araç 4 takla attı: 1'i ağır 2 genç yaralandı 49’uncu Dönem Yedek Subay celbi için son yoklama 28 Eylül’de Brent petrolün varili 108,06 dolardan işlem görüyor Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile güvenlik kurallarının güçlendirilmesi hedefleniyor Küresel piyasalarda gözler, Fed'in faiz kararına çevrildi Los Angeles'te habercilere ait helikopter düştü Altın alacaklar dikkat: Gözler saat 21:00'e çevrildi Satürn'ün güney kutbunda 10 kenarlı dev bir atmosfer dalgası keşfedildi Döviz kurlarında son durum (16 Eylül 2026) Kar-İş taşımacılıkta karar ve takvim istedi Menelau “Kıbrıs Rum tarafı meselenin müzakere konusuna dönüşmesini istemiyor” Ara bölgede Uluslararası Barış Günü etkinlikleri düzenlenecek Ağrotur sakinleri bölgeye yeni anten kurulmasını protesto etti Kıbrıs Türk Sanatçılar, Müzisyenler ve Sahne Emekçileri Sendikası kuruluyor Muhasebe ve Denetim alanında Ankara’da gerçekleştirilen temaslar Maliye Bakanı Berova’ya sunuldu Gazimağusa'da bazı güzergahlar trafiğe kapatılacak “Cumhurbaşkanlığı Harmoni Koro ve Orkestrası” başvuruları devam ediyor Kaza Mahkemesi’ne yeni atamalar yapıldı Cumhurbaşkanı Erhürman ile Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis yarın görüşecek Rahvancıoğlu “Seçime beş ay kala atananlar hangi projeleri hayata geçirecek?” Dere yatağına düşen araç 4 takla attı: 1'i ağır 2 genç yaralandı 49’uncu Dönem Yedek Subay celbi için son yoklama 28 Eylül’de Brent petrolün varili 108,06 dolardan işlem görüyor Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile güvenlik kurallarının güçlendirilmesi hedefleniyor Küresel piyasalarda gözler, Fed'in faiz kararına çevrildi Los Angeles'te habercilere ait helikopter düştü Altın alacaklar dikkat: Gözler saat 21:00'e çevrildi Satürn'ün güney kutbunda 10 kenarlı dev bir atmosfer dalgası keşfedildi Döviz kurlarında son durum (16 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Oğuz "Her konuda şeffafız, her konuda rahatız, şirketin kar payı yüzde 5'tir"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Oğuz "Her konuda şeffafız, her konuda rahatız, şirketin kar payı yüzde 5'tir"
Reklam

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz Meclis konuşmasında, Milletvekili Barçın’ın sosyal konut projesine ilişkin ifadelerinin ardından söz alarak, Barçın’ın “Duyarlılık ayrı bir şey, popülizm ayrı bir şey.” dedi.

Oğuz, yanlışların eleştirilebileceğini ancak yapılanların da görmezden gelinmesinin doğru olmadığını kaydederek, bugüne kadar “Sosyal konut yapılması” çağrılarını hatırlattı.

Keşif fiyatı üzerinden yapılan indirimler ve hesaplamalar hakkında bilgi veren Oğuz, sosyal konut için çıkan fiyatın 39 bin 500 şeklinde belirlendiğini kaydetti; Güzelyurt’ta altyapıya yönelik bir maliyetin de olmadığına dikkat çekti.

Oğuz, Alayköy’deki projeye altyapı maliyetinin de ekleneceğini belirtti.

Döviz artışı gibi etkenler de olabileceğine dikkat çeken Oğuz, çıkan fiyatın halka yansıtılacağını vurguladı. Oğuz, “Her konuda şeffafız. Her konuda rahatız. Şirketin kar payı yüzde 5’tir. Siyasete güvenmeyebilirsiniz. Ancak sivil toplum örgütleri de oradadır.” ifadelerini kullandı.

Esas hedefin halkın konuta erişmesini sağlamak olduğunun altını çizen Bakan Oğuz, İlk Evim Kredisi, kırsal kesim arsaları gibi diğer çalışmalara da işaret ederek, bunların konuta erişimde çözüm alternatifleri olduğunu kaydetti.

Benzer haberler

Featured
Kar-İş taşımacılıkta karar ve takvim istedi 16 Eyl 2026 13:27 Menelau “Kıbrıs Rum tarafı meselenin müzakere konusuna dönüşmesini istemiyor” 16 Eyl 2026 13:23 Ara bölgede Uluslararası Barış Günü etkinlikleri düzenlenecek 16 Eyl 2026 13:19 Ağrotur sakinleri bölgeye yeni anten kurulmasını protesto etti 16 Eyl 2026 13:16 Kıbrıs Türk Sanatçılar, Müzisyenler ve Sahne Emekçileri Sendikası kuruluyor 16 Eyl 2026 12:57 Muhasebe ve Denetim alanında Ankara’da gerçekleştirilen temaslar Maliye Bakanı Berova’ya sunuldu 16 Eyl 2026 12:37 Gazimağusa'da bazı güzergahlar trafiğe kapatılacak 16 Eyl 2026 12:01 “Cumhurbaşkanlığı Harmoni Koro ve Orkestrası” başvuruları devam ediyor 16 Eyl 2026 11:58 Kaza Mahkemesi’ne yeni atamalar yapıldı 16 Eyl 2026 11:55