Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız” Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

Öğrenciler isyan etti... DAÜ'de tabutlu eylem!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Öğrenciler isyan etti... DAÜ'de tabutlu eylem!
DAÜ'de öğrenciler artan harç fiyatları, dövize endekslenen yurt ücretleri, uçuk yemekhane fiyatları karşısında eylemlerine devam ediyor. ''Eğitim Hakkımız Sizlere Ömür'' yazılı tabutu rektörlük önüne bırakan öğrenciler, gelinen süreçle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.
Basın açıklamasının tam metni aşağıdaki gibidir
"Değerli basın ve sıra arkadaşlarımız,
Öğrenci görür görmez elleri ovuşturan, Ercan’dan başlayıp taa ki mezun olacağımız güne kadar bizleri yürüyen banknot ve ucuz emek gücü olarak gören bu sömürü düzenine karşı yine ve ısrarla buradayız!
Geçtiğimiz eylemde rektörlük herkese açık yeniden değerlendirme ve bir soru-cevap toplantısı düzenleyeceğini söylemiş olsa da öğrencileri oyalamaya devam ediyor. “Nasıl olsa gidecekler, seneye de unuturlar” diyorlar ancak unutmuyoruz, buradayız ve vazgeçmiyoruz! Bugün buraya bıraktığımız tabut, eğitim hakkımızın ölümünün göstergesidir. Öğrencinin günbegün imkansızlaşan yaşam koşulları artık karanlık bir çileye evrildiğinin göstergesidir. %150 zam artışını çok normal, sıradan bir şeymiş gibi anlatan rektörlüğe karşın, herkese soruyoruz, Yoksa rektörlük ve hükümet yüksek öğrenim hakkının sadece zenginlere mahsus olduğunu mu düşünüyor? Soruyoruz! Okul yemekhanesinin dışarıdan çok daha pahalı olmasının anlamı, sadece zengin öğrenciler yemekhaneden yemek yiyebilsin değilse nedir? Yoksa rektörlük uygun fiyatlı, sağlıklı, nitelik bir okul yemekhanesi olsaydı Mağusa esnafından azar işiteceğinden mi korkuyor? Yürüyen banknot olarak görüldüğümüz yetmezmiş gibi, ailelerimize yük olmamak adına çalışmak istediğimizde de bütün Kıbrıs’ta, büyük otellerden, kampüs içindeki okul ile sözleşmeli işletmelere kadar ucuz işçi olarak görülüyor, sömürülüyoruz. Yüksek çalışma saatlerine karşın neredeyse hiçbir öğrenci çalıştığı yerden asgari ücret dahi alamamaktadır. Sigorta ve mobbing gibi konular da cabası. Hükümet ve rektörlük ise bu durumdan hiç de rahatsız değil. Öyle ki bu sorunlar için tek bir adım bile atılmadı. Rektörlüğe söyleyelim; susmak da bir destek biçimidir. Eğitim hakkımızı gasp edenlere, geleceğimizi karanlığa mahkum edenlere, bizleri doymaksızın sömürmek isteyenlere karşı bizler de durmaksızın mücadele edeceğiz. Ne hükümet, ne rektörlük ne de özel sektör öğrenciler size boyun eğmeyecek. Yaşasın öğrenci dayanışması!"

Benzer haberler

Featured
Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" 2026-06-23 22:01:00 DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" 2026-06-23 21:50:00 Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti 2026-06-23 21:41:00 Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! 2026-06-23 21:36:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) 2026-06-23 21:29:00 KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti 2026-06-23 21:21:00 Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi 2026-06-23 21:12:00 TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" 2026-06-23 20:33:00 Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı 2026-06-23 20:24:00