NHTSA, şikayetler üzerine Tesla hakkında soruşturma başlattı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın bir SUV modeli hakkında gelen şikayetler üzerine soruşturma başlattı.
NHTSA tarafından yapılan açıklamada, Tesla'nın Model Y SUV araçları hakkında, sürüş sırasında direksiyonunun yerinden çıktığına dair alınan iki şikayet üzerine inceleme başlatıldığını belirtti.
İncelemenin yaklaşık 120 bin adet 2023 model aracı kapsadığı kaydedilen açıklamada, gelen her iki şikayette de araçların, direksiyon ile kolunu birbirine bağlayan cıvatadan yoksun olarak müşterilere teslim edildiği bilgisi paylaşıldı.
Şikayetlere ilişkin belgelerin paylaşıldığı NHTSA'nın web sitesinde, iki aracın düşük kilometrede olduğu ve yakın zamanda satın alındığı görülüyor.
NHTSA ayrıca Tesla araçlarının ani fren yaptığı şikayetlerinin araştırıldığı açıklanmıştı.
Tesla şubatta da "Tam Otonom Sürüş" programındaki arıza nedeniyle trafik kurallarını çiğnediği şikayetleri üzerine yaklaşık 363 bin aracı geri çağırmak zorunda kalmıştı.
Benzer haberler
Dünya
Trump "Hürmüz Boğazı, İran hariç gemi trafiğine açık"
Avrupa Kamu Savcılığı Yunanistan'da milyonlarca euroluk yolsuzluk ortaya çıkardı
Berlin'de protestocu aktivistlere polisten sert müdahale
Yarı vücudu uçağın dışına savrulan yolcunun eşi o anları anlattı 'Öleceksek birlikte ölelim dedim'
Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını nedeniyle bir köy tahliye edildi
Nijerya'da toprak kayması: 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayıp
İtalya, aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla mücadele ediyor
Fildişi Sahili'nde yolcu otobüsünün nehre düşmesi sonucu 14 kişi öldü
Japonya’da taht krizi derinleşiyor: Kadınların imparator olmasına neden izin verilmiyor?



