Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
AB’nin Kıbrıs sorununa katılımı “bumeranga dönüşüyor” Aşırı sürat yine ilk sırada: 26 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Maviş "Okullardaki rehber öğretmen münhal sayısı arttırılmalı" Görüşmelerde gözler 26 Ağustos’a çevrildi Üstel “Göç-Sis ve E-Vize uygulamasını hayata geçiriyoruz” Gazimağusa'da boğulma tehlikesi geçiren genç yoğun bakımda Hasan Gürsel için çok acil Trombosit aranıyor! İlk kez bir memelide H5N1 kuş gribi tespit edildi Girne-Alsancak Çevre Yolu'nda kaza yapan alkollü sürücü tutuklandı Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani "Şu anda İsrail'e güvenmiyoruz" Lefkoşa'da 41 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu Japonya'da bir baba, Fuji Dağı'na tırmanmak için 7 yaşındaki çocuğunu 2 bin metrede yalnız bıraktı Trump'tan Kanada'ya "eyalet" göndermesi Elon Musk'ın çok beklenen projesine dair ilk ayrıntılar için tarih verildi Nöbetçi eczaneler (23 Ağustos 2026) Uzmanından kalıcı oje ve protez tırnak uygulamalarında kullanılan ışıklar konusunda uyarı! ABD mahkemesi Trump'ın kararını durdurdu Japonya'daki depremde 20'den fazla kişi yaralandı Kuş fotoğrafçısı Birtan Gökeri “Kıbrıs’a özgü 417 kuş türünün yaklaşık 330 tanesini görüntüledim” Bugün hava nasıl olacak? (23 Ağustos 2026) AB’nin Kıbrıs sorununa katılımı “bumeranga dönüşüyor” Aşırı sürat yine ilk sırada: 26 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Maviş "Okullardaki rehber öğretmen münhal sayısı arttırılmalı" Görüşmelerde gözler 26 Ağustos’a çevrildi Üstel “Göç-Sis ve E-Vize uygulamasını hayata geçiriyoruz” Gazimağusa'da boğulma tehlikesi geçiren genç yoğun bakımda Hasan Gürsel için çok acil Trombosit aranıyor! İlk kez bir memelide H5N1 kuş gribi tespit edildi Girne-Alsancak Çevre Yolu'nda kaza yapan alkollü sürücü tutuklandı Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani "Şu anda İsrail'e güvenmiyoruz" Lefkoşa'da 41 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu Japonya'da bir baba, Fuji Dağı'na tırmanmak için 7 yaşındaki çocuğunu 2 bin metrede yalnız bıraktı Trump'tan Kanada'ya "eyalet" göndermesi Elon Musk'ın çok beklenen projesine dair ilk ayrıntılar için tarih verildi Nöbetçi eczaneler (23 Ağustos 2026) Uzmanından kalıcı oje ve protez tırnak uygulamalarında kullanılan ışıklar konusunda uyarı! ABD mahkemesi Trump'ın kararını durdurdu Japonya'daki depremde 20'den fazla kişi yaralandı Kuş fotoğrafçısı Birtan Gökeri “Kıbrıs’a özgü 417 kuş türünün yaklaşık 330 tanesini görüntüledim” Bugün hava nasıl olacak? (23 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

New York'ta 37 katlı binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle yollar kapatıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
New York'ta 37 katlı binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle yollar kapatıldı
Reklam

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, kentte bir binanın kolonlarındaki bükülme nedeniyle durumun "son derece ciddi" olduğunu belirterek, New Yorklulara binadan uzak durmaları çağrısı yaptı. Ayrıca, yıkılma tehlikesi nedeniyle bina çevresindeki yollar kapatıldı.

Mamdani, Manhattan'da 42. Cadde'de bulunan ve çelik konstrüksiyon yapıya sahip 37 katlı binada yapısal sorun tespit edildiğini bildirdi.

Binanın 21. katında iki taşıyıcı çelik kolonun büküldüğü ve ayrıca çok sayıda çatlak ile zeminlerde sarkma tespit edildiği bilgisini paylaşan Mamdani, binanın istikrarsız durumda olduğunu ifade etti.

Mamdani, olay yerine hızla ulaşan ilk müdahale ekiplerine teşekkür ederek, şu ana kadar herhangi bir yaralanma yaşanmadığını ve binada çalışanların iyi olduğunu söyledi.

Ofis binasından konut binasına dönüştürülüyordu

Yetkililerin verdiği bilgilere göre, söz konusu bina daha önce ticari ofisler için kullanılıyordu ve bir süre önce konut binasına dönüştürülmesi için burada yenileme çalışmaları başladı.

New York Binalar Departmanı (DOB), dönüşüm projesinin yaklaşık iki yıldır plan incelemesinden geçtiğini ancak şu anda yapısal sorunun nedenine ilişkin kapsamlı bir soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Yetkililer, binanın mevcut durumda 37 katlı olduğunu, yapıya ayrıca üst bölümde ek kat çalışmaları yapıldığını aktardı.

Kısmi çökme riski sürüyor

New York İtfaiye Departmanı (FDNY) yetkilileri, olay yerine sabah saatlerinde gelen ekiplerin binayı değerlendirdiğini ve yapının hareket etmeye devam ettiğini tespit etti.

Bir FDNY yetkilisi, binanın çelik karkas sistemine sahip olması nedeniyle olası bir çöküşün tüm binayı kapsayan bir yıkımdan ziyade bölgesel bir çökme şeklinde gerçekleşebileceğini, ancak hareketliliğin devam etmesinin ciddi bir endişe kaynağı olduğunu söyledi.

Yetkililer, yapının güvenli hale getirilmesi için acil destek kirişleri ve kolonları kullanılarak yükün dağıtılması planı üzerinde çalışıldığını belirtti.

150 itfaiye ve acil sağlık personeli görevde

FDNY, yerel saatle sabah 07.57'de 235 Doğu ile 42. cadde kesişimindeki binanın üst katlarından tuğla düştüğü yönünde ihbar aldıklarını belirtti.

Olay yerine kısa sürede ulaşan ekiplerin yaptığı değerlendirme sonucunda binanın ve çevresindeki alanların tahliye edildiğini açıklayan yetkililer, bölgede 150 itfaiye ve acil sağlık personeli ile 50'den fazla ekip aracının görev yaptığını bildirdi.

New York Polis Departmanı (NYPD), 40. ve 45. caddeler ile onları dik kesen 1. cadde ve 3. cadde arasındaki bölgeyi güvenlik alanı ilan ederek yaya ve araç trafiğine kapattı.

Yetkililer, güvenlik önlemleri kapsamında çevredeki 7 binanın da tahliye edildiğini ve bölge sakinlerinden alan güvenli ilan edilene kadar uzak durmalarını istedi.

Benzer haberler

Dünya
Japonya'da bir baba, Fuji Dağı'na tırmanmak için 7 yaşındaki çocuğunu 2 bin metrede yalnız bıraktı 23 Ağu 2026 11:48 Trump'tan Kanada'ya "eyalet" göndermesi 23 Ağu 2026 11:02 ABD mahkemesi Trump'ın kararını durdurdu 23 Ağu 2026 09:47 Japonya'daki depremde 20'den fazla kişi yaralandı 23 Ağu 2026 09:43 Uçakta dizüstü bilgisayar yangını: Yaralanan yolcular oldu 22 Ağu 2026 21:55 İngiltere'de bir ilke imza atıldı: Kanser tedavisi gören dev piton sağlığına kavuştu 22 Ağu 2026 21:34 İngiltere'de polis aracı ile otomobilin çarpıştığı kazada çok sayıda kişi öldü 22 Ağu 2026 19:50 "Yoruldum" diyen 7 yaşındaki oğlunu dağda yalnız bıraktı 22 Ağu 2026 11:43 Trump'a göre İran, ABD ile "doğru anlaşmayı" yapmaya hazır değil 22 Ağu 2026 10:43