Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Ercan'da uçuş emniyeti ticari kaygıların ve operasyonel aksaklıkların üzerinde tutuluyor" Girne-Lefkoşa ana yolunda kaza: Otobüs devrildi, iki kişi yaralandı Creditwest Bank, KTEV burs işbirliğini yeniledi İncirli “Ülkeyi ortak akılla hep birlikte geleceğe taşıyacağız” GSI çalışmaları ekim ortalarında başlıyor Güney Kıbrıs’ın Schengen üyeliği önündeki iki sorundan biri kalktı Adana ve Osmaniye'de peş peşe depremler meydana geldi KTOEÖS yarın Mağusa merkez ve çevre okullarda öğleden sonra grevde olacak "Girne Belgeseli" Amerika yolcusu: 21 filmlik resmî seçkide yer aldı FODER, 2026-2027 sezon açılışı etkinliği düzenledi KTÖS Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulunda yarın ve perşembe toplu iş bırakma eylemi yapacak... KKTC’de kalp cerrahisinde bir ilk: Robotik cerrahiyle mitral kapak ameliyatı yapıldı Gemi faciası sonrası kayıp olan erkek şahsa ait bir naaşa daha ulaşıldı Ulusal Konsey'in kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri Fileleftheros’a sızdırıldı Hristodulidis’in kapalı bölge Maraş’ın iadesini konusunu gündeme getirdiği iddiası ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır” CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları “İki iş kazası gerekli tedbirlerle önlenebilirdi” Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Ercan'da uçuş emniyeti ticari kaygıların ve operasyonel aksaklıkların üzerinde tutuluyor" Girne-Lefkoşa ana yolunda kaza: Otobüs devrildi, iki kişi yaralandı Creditwest Bank, KTEV burs işbirliğini yeniledi İncirli “Ülkeyi ortak akılla hep birlikte geleceğe taşıyacağız” GSI çalışmaları ekim ortalarında başlıyor Güney Kıbrıs’ın Schengen üyeliği önündeki iki sorundan biri kalktı Adana ve Osmaniye'de peş peşe depremler meydana geldi KTOEÖS yarın Mağusa merkez ve çevre okullarda öğleden sonra grevde olacak "Girne Belgeseli" Amerika yolcusu: 21 filmlik resmî seçkide yer aldı FODER, 2026-2027 sezon açılışı etkinliği düzenledi KTÖS Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulunda yarın ve perşembe toplu iş bırakma eylemi yapacak... KKTC’de kalp cerrahisinde bir ilk: Robotik cerrahiyle mitral kapak ameliyatı yapıldı Gemi faciası sonrası kayıp olan erkek şahsa ait bir naaşa daha ulaşıldı Ulusal Konsey'in kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri Fileleftheros’a sızdırıldı Hristodulidis’in kapalı bölge Maraş’ın iadesini konusunu gündeme getirdiği iddiası ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır” CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları “İki iş kazası gerekli tedbirlerle önlenebilirdi”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Nesil Çalışkan, Birleşik Krallık’ta hükümete giren ilk Kıbrıslı Türk oldu!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Nesil Çalışkan, Birleşik Krallık’ta hükümete giren ilk Kıbrıslı Türk oldu!
Reklam

Kıbrıslı Türk kökenli İşçi Partisi milletvekili Nesil Çalışkan, Birleşik Krallık’ta hükümet görevine atanan ilk Kıbrıslı Türk oldu.

VOICE KIBRIS HABER/ https://voicekibrishaber.com/

İngiltere Başbakanı Keir Starmer tarafından yapılan kabine revizyonu kapsamında 37 yaşındaki Nesil Çalışkan, Konut, Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nda bakan yardımcılığı görevine atandı.

İngiltere'de yerel seçimlerde İşçi Partisinin yaşadığı büyük kayıplar sonrası artan istifa çağrılarına rağmen istifa etmeyeceğini yineleyen Keir Starmer kabinede değişikliğe gitti.

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada, hükümette bazı yeni atamalar yapıldığı bildirildi.

Bu atamalar, Miatta Fahnbulleh, Jess Phillips, Alex Davies-Jones ve Zubir Ahmed'in hükümetten ayrılmasının ardından yapıldı.

Yapılan açıklamada, İşçi Partisi milletvekili Nesil Çalışkan’ın Konut, Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nda bakan yardımcısı (Parliamentary Under-Secretary of State in the Ministry of Housing, Communities and Local Government) olarak atandığı bildirildi.

- İlk Kıbrıslı Türk kökenli milletvekili

BBC’nin aktardığına göre 2024 genel seçimlerinde İşçi Partisi’nden Londra’daki Barking bölgesinden milletvekili seçilen Çalışkan, Avam Kamarası’na giren ilk Kıbrıslı Türk kökenli milletvekili oldu.

Enfield-Edmonton’da doğan Çalışkan, siyasete genç yaşta İşçi Partisi’nde başladı.

Reading Üniversitesi’nde Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimi alan Çalışkan, London School of Economics’te Siyaset ve İletişim üzerine ise yüksek lisansını yaptı. Birkaç yıl Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) için çalıştı.

2015’te Enfield'da Belediye Meclisi Üyesi, 2018'de de 29 yaşında Belediye Başkanı seçildi. Londra'da en genç kadın belediye başkanı olarak da kayda geçti.

Benzer haberler

Featured
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Ercan'da uçuş emniyeti ticari kaygıların ve operasyonel aksaklıkların üzerinde tutuluyor" 4 Eki 2026 19:27 Girne-Lefkoşa ana yolunda kaza: Otobüs devrildi, iki kişi yaralandı 4 Eki 2026 19:18 Creditwest Bank, KTEV burs işbirliğini yeniledi 4 Eki 2026 19:06 İncirli “Ülkeyi ortak akılla hep birlikte geleceğe taşıyacağız” 4 Eki 2026 19:02 GSI çalışmaları ekim ortalarında başlıyor 4 Eki 2026 18:58 Güney Kıbrıs’ın Schengen üyeliği önündeki iki sorundan biri kalktı 4 Eki 2026 18:52 Adana ve Osmaniye'de peş peşe depremler meydana geldi 4 Eki 2026 18:43 KTOEÖS yarın Mağusa merkez ve çevre okullarda öğleden sonra grevde olacak 4 Eki 2026 18:35 "Girne Belgeseli" Amerika yolcusu: 21 filmlik resmî seçkide yer aldı 4 Eki 2026 14:16