Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) KTOEÖS, Lefkoşa ve çevresindeki okullarda grev ve eylem yaptı AB'den Ukrayna'ya 4,36 milyar euro destek Ekim ayı hayat pahalılığı yüzde 1,07 olarak açıklandı Belçika'nın Flaman bölgesinde 20 bin aile elektriksiz kaldı Politis’e göre 4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı İstatistik Kurumu, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı KTTO heyeti, Brüksel’de Raffaele Fitto ile görüştü YSK “Kamu ve kooperatif kuruluşlarında çalışan adayların izne çıkmaları gerekmektedir” Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) KTOEÖS, Lefkoşa ve çevresindeki okullarda grev ve eylem yaptı AB'den Ukrayna'ya 4,36 milyar euro destek Ekim ayı hayat pahalılığı yüzde 1,07 olarak açıklandı Belçika'nın Flaman bölgesinde 20 bin aile elektriksiz kaldı Politis’e göre 4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı İstatistik Kurumu, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı KTTO heyeti, Brüksel’de Raffaele Fitto ile görüştü YSK “Kamu ve kooperatif kuruluşlarında çalışan adayların izne çıkmaları gerekmektedir”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Neofitu yarın Kıbrıs'ın kuzeyinde temaslarda bulunacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Neofitu yarın Kıbrıs'ın kuzeyinde temaslarda bulunacak
Reklam

DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, Cenevre’de gerçekleştirilecek olan beş taraflı gayriresmi konferans ışığında, Kıbrıs sorunuyla ilgili gerçekleştirdiği temasları çerçevesinde dün Kıbrıslı Rum hukukçu Polis Poliviyu’yla bir araya geldiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre Neofitu, Poliviyu’yla görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili korku ve felaket tellallığının, yararlı bir kılavuz olmadığı görüşünü ortaya koydu.

“Kıbrıs sorununun çözümünden sonra, halkın tamamı için daha iyi bir yarına ilişkin perspektifler meydana getiren birçok konu bulunduğunu” savunan Neofitu “Kıbrıs sorununun çözümünün vatandaşların gündelik hayatını iyileştireceğini, buna paralel olarak kendilerine topraklarını ve mülklerini geri alma fırsatı vereceği gibi, ekonominin gelişmesi aynı zamanda Türkiye’nin şu anda sahip olduğu tek taraflı müdahale hakkından kurtulmaları ve işgal birliklerinin adadan ayrılması için fırsat vereceği” iddiasında da bulundu.

Neofitu, halkın kaygılarını gidermeleri ve avantajlardan bahsetmeleri gerektiğine de işaret etti.

Neofitu ile Poliviyu’nun görüşmesinde, anayasal boyut ve çözümün uygulanması konularının ele alındığını belirtildi.

Öte yandan Neofitu’nun çok saygın bir hukukçu olarak nitelendirdiği Poliviyu ise, açıklamasında, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili çabanın başarısız olması durumunda, yalnızca dışta değil içte de, Kıbrıs’la ilgili birçok sıkıntı ortaya çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.

Gazete, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, yarın ise KKTC’nin 4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve diğer Kıbrıs Türk liderlerle temaslarda bulunacağını ekledi.

TAK

Benzer haberler

Featured
Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" 5 Kas 2026 19:51 Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi 5 Kas 2026 19:36 Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi 5 Kas 2026 19:26 Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak 5 Kas 2026 19:18 Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı 5 Kas 2026 19:11 Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” 5 Kas 2026 19:00 Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine 5 Kas 2026 18:48 Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi 5 Kas 2026 18:43 Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü 5 Kas 2026 18:31