Müteahhitler Birliği'nden halkın konut alımını kolaylaştırmak için çalışma

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkan ve Yöneticileri, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Özdemir Kalkanlı ve KKTC Merkez Bankası Müdürü Rifat Günay ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği yerli halkın konut alımını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar sürdürüyor.
Yerli halkın uzun vadeli ve düşük faizli olarak konut alımının önünü açmak için kolları sıvayan Birlik, bunun için gerekli olanakların sağlanması adına görüşmeler yapıyor.
Bu çerçevede Birlik Başkanı Cafer Gürcafer ve Birlik Yönetim Kurulu üyelerinden Burçin Döveç ile Ceyhun Tunalı, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Özdemir Kalkanlı ve KKTC Merkez Bankası Müdürü Rifat Günay ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Yerli tüketicilere yönelik konut alımında düşük faizli konut kredisi sağlanmasının görüşüldüğü toplantıda, ‘mortgage’ niteliğinde imkanlar yaratılmasının yolları ele alındı.
Voice of the Island/KTİMB
Benzer haberler
Featured
“İklim Değişikliği ve Kıbrıs Paneli” düzenlendi
Öztürkler “Gençlerin mesajı net; bizi sadece dinlemeyin, sorunlarımızı çözün”
Kantara Gençlik Kampı tarihleri belirlendi
Gazimağusa’da 7 bölgede asfaltlama yapılacak
Baybora “Öğretmenler Kooperatifi, ticari bankalar haricinde dijital sistemi bünyesine kazandırarak, bir ilke imza atıyor”
Girne Belediyesi'nden ‘Gençlik Sahnesi’ kurs programı
Epstein'in moda ve modellik sektörü üzerinden kadınlara ulaştığı ortaya çıktı
KTOEÖS’den Nazım Hikmet’i anma etkinliği
Sanatın Katmanları Günsel Sanat Müzesi’nde açılıyor


