Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Denizde boğulma tehlikesi geçiren şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Çeler’den sandık çağrısı "Mührü TDP’ye vurun" Cumhurbaşkanı Erhürman "Genel Sekreter'in çabalarına iyi niyetle katkı koymaya devam edeceğiz" Güzelyurt Gençlik Örgütü'nde yeni başkan Gülcan Güneysu oldu Kamu-İş ile Tatlısu Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı Bir haftada 33 yangın, 6 milyon 568 bin TL'lik zarar! Erhürman- Guterres görüşmesi yarın gerçekleşecek LAÇ Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Sırbistan’daki Uluslararası Festivale katıldı Güney Kıbrıs’ta otoyola yerleştirilen İsrail’e ait bir seçim kampanyası afişi tepkilere neden oldu Erdinç Gündüz şarkılarla anılacak Çay içtiği sırada rahatsızlanan şahıs kurtarılamadı! Birleşik Kıbrıs- İki Toplumlu Barış İnsiyatifi “Federal çözüm talebini” ortaya koymak amacıyla yarın eylemler yapacak Holguín "Genel Sekreter, mevcut çabaları desteklemek ve liderleri dinlemek için geliyor" YKP’den “Şimdi Federal Çözüm” eylemlerine destek Holguin "BM Genel Sekreteri'nin misyonu halkı ve liderleri cesaretlendirmek" İzcan “Görüşmeler Crans-Montana’da kaldığı yerden başlamalı” Cumhurbaşkanı Erhürman ve Holguin'in görüşmesi tamamlandı Trozena yerleşimindeki inşaat faaliyetleri devam ediyor Petrol fiyatları haftaya 86,61 dolardan başladı Ağaca çarpan araç alev aldı 3 kişi yaralandı! Denizde boğulma tehlikesi geçiren şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Çeler’den sandık çağrısı "Mührü TDP’ye vurun" Cumhurbaşkanı Erhürman "Genel Sekreter'in çabalarına iyi niyetle katkı koymaya devam edeceğiz" Güzelyurt Gençlik Örgütü'nde yeni başkan Gülcan Güneysu oldu Kamu-İş ile Tatlısu Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı Bir haftada 33 yangın, 6 milyon 568 bin TL'lik zarar! Erhürman- Guterres görüşmesi yarın gerçekleşecek LAÇ Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Sırbistan’daki Uluslararası Festivale katıldı Güney Kıbrıs’ta otoyola yerleştirilen İsrail’e ait bir seçim kampanyası afişi tepkilere neden oldu Erdinç Gündüz şarkılarla anılacak Çay içtiği sırada rahatsızlanan şahıs kurtarılamadı! Birleşik Kıbrıs- İki Toplumlu Barış İnsiyatifi “Federal çözüm talebini” ortaya koymak amacıyla yarın eylemler yapacak Holguín "Genel Sekreter, mevcut çabaları desteklemek ve liderleri dinlemek için geliyor" YKP’den “Şimdi Federal Çözüm” eylemlerine destek Holguin "BM Genel Sekreteri'nin misyonu halkı ve liderleri cesaretlendirmek" İzcan “Görüşmeler Crans-Montana’da kaldığı yerden başlamalı” Cumhurbaşkanı Erhürman ve Holguin'in görüşmesi tamamlandı Trozena yerleşimindeki inşaat faaliyetleri devam ediyor Petrol fiyatları haftaya 86,61 dolardan başladı Ağaca çarpan araç alev aldı 3 kişi yaralandı!
Dolar
Euro
Sterlin

"Münhal ve terfi sınavları yapılmalıdır"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Münhal ve terfi sınavları yapılmalıdır"

HP Milletvekili Erek Çağatay Meclis'te, “Kıbrıs meselesinin gelmiş olduğu son durum” konusunda bir konuşma yaptı.

Çağatay, Dışişleri Bakanlığı bütçesine değinerek, bütçe oranının yeterli ve ideal olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı’nda meslek memuru eksikliği olduğunu söyleyen Çağatay, münhal ve terfi sınavlarının yapılması gerektiğini kaydetti.

Bazı dış temsilciliklerde yerel personel istihdamı yapılmamasını eleştiren Çağatay, dış temsilciliklerin öneminin pandemi sürecinde daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı’nın HP döneminde deniz yetki alanları, Brexit, Kapalı Maraş konularında aktif diplomasi yürüttüğünü söyleyen Çağatay, Taşınmaz Mal Komisyonu’ndaki tıkanıklığın aşılması gerektiğine işaret etti.

Doğu Akdeniz’de kısa zamanda stratejik ve yoğun gelişme yaşanacağını, Kıbrıs Türk toplumunun iradesinin iyi biçimde duyurulması gerektiğini kaydeden Çağatay, bunun için de proaktif bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kıbrıs sorununda aynı politikaların devam ettirilmesinin yanlış olacağını, karşılıklı kabul edilebilir bir çözümü desteklediklerini söyleyen Çağatay, bu çözümü bulmak için gerçekçi olunması gerektiğini dile getirdi.

Çağatay, AB üyesi olmayan ülkelerden Güney Kıbrıs havalimanına gelenlerin Güneyden Kuzeye geçişlerinin engellenmeye çalışıldığını, İngiliz vatandaşlarına da bu uygulamaya maruz kaldığını söyleyerek, “Bu kabul edilebilir değildir. Ekonominin baltalanması anlamına gelmektedir” dedi.

Çağatay, bu konuların Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı tarafından gündeme getirilmesi ve beş artı bir konferanstan önce bu sorunun ortadan kaldırılması için baskı oluşturulması gerektiğini söyledi.

Beş artı bir gayri resmi konferansa gitmeden önce Cumhurbaşkanı Tatar’ın iki devletli çözüm söylemlerinin altının nasıl doldurulacağını Meclis ile paylaşması gerektiğini dile getiren Çağatay, Cumhurbaşkanına Meclisi bilgilendirme çağrısında bulundu.

Çağatay, iki toplum arasında işbirliği yapılmasının çözüme ve Doğu Akdeniz’de huzur ortamı oluşmasına katkı yapacağını söyledi.

Çağatay, “Haklılığımızı uluslararası camiaya anlatmalıyız” dedi.

HP Milletvekili Çağatay konuşmasında dış temsilciliklerin önemine de yer vererek, doğumdan ölüme, yaşanan tüm sorunlarda temsilcilerin, yurt dışında yaşayan vatandaşlara yardımcı olduğunu söyledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
Denizde boğulma tehlikesi geçiren şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! 2026-07-27 16:17:04 Çeler’den sandık çağrısı "Mührü TDP’ye vurun" 2026-07-27 16:06:43 Cumhurbaşkanı Erhürman "Genel Sekreter'in çabalarına iyi niyetle katkı koymaya devam edeceğiz" 2026-07-27 15:37:26 Güzelyurt Gençlik Örgütü'nde yeni başkan Gülcan Güneysu oldu 2026-07-27 15:30:13 Kamu-İş ile Tatlısu Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı 2026-07-27 15:21:00 Bir haftada 33 yangın, 6 milyon 568 bin TL'lik zarar! 2026-07-27 14:54:34 Erhürman- Guterres görüşmesi yarın gerçekleşecek 2026-07-27 14:48:38 LAÇ Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Sırbistan’daki Uluslararası Festivale katıldı 2026-07-27 14:11:15 Güney Kıbrıs’ta otoyola yerleştirilen İsrail’e ait bir seçim kampanyası afişi tepkilere neden oldu 2026-07-27 14:04:03