Muhabire tokat atan Muharrem Sarıkaya istifa etti

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye’de Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportajı sırasında İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat atan Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi ve Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya görevi bıraktı.
Türkiye Gazeteciler Sendikası, videonun sosyal medyada dolaşıma girmesi üzerine yaptığı açıklamada, "Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir'e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkaya'nın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz" demişti.
Muharrem Sarıkaya, Habertürk TV'nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu canlı yayınında, İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat attığı görüntülerin sosyal medyaya yansıması sonrası gelen tepkilerin ardından görevi bıraktı.
Sarıkaya, yaşananlar nedeniyle şöyle özür dilemişti:
"Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yanını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum. Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir'den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın'dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim. Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum…"
İHA muhabiri Ahmet Demir ise yayın sırasında yaşananlarla ilgili olarak, “Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım" dedi.
Benzer haberler
Featured
Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı
ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü
Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026)
DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz"
Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti
“4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı
Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı
Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek
EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor”


