Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez" Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026) Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi 7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı TAÇEM’de 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı başladı KTOEÖS, Gazimağusa okullarında yarın öğleden sonra grev yapacak LTB Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu için LTB önünde kayıt noktası oluşturulacak Gemi Faciasını Araştırma Komitesi toplandı Cumhuriyet Meclisi yaz tatilinin sona ermesinin ardından yarın toplanacak Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu sezonunu Robin oyunuyla açıyor Erhürman “Gençlerimizin dünyayla buluşmasını sağlamak için çalışmaya, diyalog ve diplomasiye devam edeceğiz” Meteoroloji Dairesi 8-14 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı DİSİ, Kıbrıs Rum yönetimi başkan adayını ilk kez sandıkta belirleyecek “Athienu (Kiracıköy) Ekmeği ve Lokumu" için coğrafi işareti korumalı ürün tescil başvurusu GAÜ Rektörlüğü "Ölüm veya kalıcı sakatlık riski bulunan bir insana tıbbi müdahale yapılmaması kabul edilemez" Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez" Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026) Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi 7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı TAÇEM’de 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı başladı KTOEÖS, Gazimağusa okullarında yarın öğleden sonra grev yapacak LTB Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu için LTB önünde kayıt noktası oluşturulacak Gemi Faciasını Araştırma Komitesi toplandı Cumhuriyet Meclisi yaz tatilinin sona ermesinin ardından yarın toplanacak Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu sezonunu Robin oyunuyla açıyor Erhürman “Gençlerimizin dünyayla buluşmasını sağlamak için çalışmaya, diyalog ve diplomasiye devam edeceğiz” Meteoroloji Dairesi 8-14 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı DİSİ, Kıbrıs Rum yönetimi başkan adayını ilk kez sandıkta belirleyecek “Athienu (Kiracıköy) Ekmeği ve Lokumu" için coğrafi işareti korumalı ürün tescil başvurusu GAÜ Rektörlüğü "Ölüm veya kalıcı sakatlık riski bulunan bir insana tıbbi müdahale yapılmaması kabul edilemez"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Müftüzade "Gazimağusa‘daki kemik kalıntıları kayıp şahıslara değil, Müslüman mezarlığına ait"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Müftüzade "Gazimağusa‘daki kemik kalıntıları kayıp şahıslara değil, Müslüman mezarlığına ait"
Reklam

Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK) Kıbrıslı Türk üyesi Hakkı Müftüzade, Kıbrıs Rum basınına konu olan Gazimağusa'da tespit edilen kemik kalıntılarının kayıp şahıslarla ilgili olmadığını, Osmanlı Dönemi Müslüman mezarlığına ait olduğunu açıkladı. Müftüzade, KŞK adli arkeoloji ekibinin sahada yaptığı incelemeler ve çevresel bağlam değerlendirmeleri sonucunda, kalıntıların Osmanlı Dönemi Müslüman mezarlığına ait olduğunun belirlendiğini söyledi. KŞK Kıbrıslı Türk üyesi Hakkı Müftüzade, dün bir gazetede Kayıp Şahıslar Komitesi'yle alakalı olarak "Mağusa Limanı'nda depremden oluşan çatlaklar içerisinde şans eseri bulunan kemikler'' diye yayımlanan haber üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yaptı. Haberde yer alan “Mağusa bölgesinde insan kalıntılarının depremde oluşan çatlaklardan ortaya çıktığı” yönündeki ifadenin gerçeği yansıtmadığını belirten Müftüzade, Kuzey Kıbrıs’ta okullarda yürütülen depreme karşı güçlendirme ve bakım-onarım çalışmaları kapsamında, Namık Kemal Lisesi’nde sürdürülen güçlendirme inşaatı sırasında insan kemikleri bulunduğunu ve bu bulgunun ardından Gazimağusa Polis Müdürlüğünün durumu derhal Kayıp Şahıslar Komitesi'ne bildirdiğini aktardı. Müftüzade, polis ekiplerinin, kalıntılara ulaşılmasıyla birlikte çalışmayı durdurarak alanı güvenlik altına alıp kemikleri muhafaza ettiğini, bilginin ulaşmasının ardından Kayıp Şahıslar Komitesi’nin iki toplumlu adli arkeoloji ekibi kalıntıları yerinde incelemek ve durum değerlendirmesi yapmak üzere bölgeye yönlendirildiğini belirtti. Müftüzade açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “KŞK adli arkeoloji ekibinin sahada yaptığı incelemeler ve çevresel bağlam değerlendirmeleri sonucunda, kalıntıların Osmanlı Dönemi Müslüman mezarlığına ait olduğu belirlenmiştir. Bu değerlendirme yalnızca arazideki gözlemlerle değil, aynı zamanda tarihi haritaların bölgeyi açıkça bir Müslüman mezarlığı olarak göstermesiyle de doğrulanmaktadır. KŞK iki toplumlu adli arkeoloji ekibi gömülerin düzenli bir şekilde doğu–batı yönünde yerleştirilmiş olduğunu ve tipik bir Müslüman mezarlığı düzenini yansıttığını tespit etmiştir. Çalışmalar, Eski Eserler Dairesi Mağusa Şubesi ve Mağusa Polis Müdürlüğü ile eşgüdüm ve iş birliği içerisinde yürütülmüştür. Tüm gözlemler ve bağlamsal veriler ışığında, söz konusu kalıntıların Kayıp Şahıslar Komitesi’nin yürüttüğü kayıp şahıslar konusuyla ilgisinin bulunmadığı belirlenmiştir”

Benzer haberler

Featured
Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor 7 Eki 2026 22:10 Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez" 7 Eki 2026 21:53 Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor 7 Eki 2026 21:50 OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı 7 Eki 2026 21:44 Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026) 7 Eki 2026 21:39 Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı 7 Eki 2026 21:34 Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi 7 Eki 2026 21:14 7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi 7 Eki 2026 20:46 Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı 7 Eki 2026 20:38