Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Isaias Kasırgası ABD'yi saatte 165 kilometreyle vurdu,4 kişi hayatını kaybetti Rusya ve Ukrayna enerji ateşkesinde anlaştı Küresel ekonominin sorunları IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantılarında Bangkok'ta ele alınacak BM "Cibuti açıklarındaki gemi kazasında 109 kişi hayatını kaybetti ve 116'dan fazla kişi kayıp" Serra Menekay’ın “Köklerden Dallara” isimli tarih kitabının tanıtımı yapıldı KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarında öğleden sonra greve gidecek İstanbul’da hissedilen bir deprem daha meydana geldi CTP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Kurultayı’nda oy verme işlemi 21.00’e kadar sürecek “Masalsı Dünya” karma resim sergisi Gazimağusa Bandabuliya’da açıldı İncirli, CTP Kurultayı'nda konuştu “İlk işimiz nüfus sayımı ve yolsuzlukla mücadele olacak” İnanç SakaIlılar’ın “Avukuantum ile Mavi Başlangıçlar” kitabı tanıtıldı Sosyal Hizmetler Dairesi ile Telsim arasında iş birliği imzalandı Öztürkler “Ortak davamız, ortak kaderimiz her türlü kişisel farklılığın üzerindedir” 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Panama yaralarını sarıyor CTP’nin Milletvekili Adayı Belirleme ve Sıralama Kurultayı başladı Dünya yine Lionel Messi'yi konuşuyor: Şov yaptı, Ronaldo'ya göz kırptı Günay "Bölgede yaşanan sıkıntılar, KKTC ekonomisini doğrudan etkiliyor" Pasha Group Girne Yarı Maratonu yoğun katılımla tamamlandı FODER'in sezon açılışı etkinliği büyük ilgi gördü Eroğlu “KKTC’nin egemen devlet yapısı güçlendirilmeli” Isaias Kasırgası ABD'yi saatte 165 kilometreyle vurdu,4 kişi hayatını kaybetti Rusya ve Ukrayna enerji ateşkesinde anlaştı Küresel ekonominin sorunları IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantılarında Bangkok'ta ele alınacak BM "Cibuti açıklarındaki gemi kazasında 109 kişi hayatını kaybetti ve 116'dan fazla kişi kayıp" Serra Menekay’ın “Köklerden Dallara” isimli tarih kitabının tanıtımı yapıldı KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarında öğleden sonra greve gidecek İstanbul’da hissedilen bir deprem daha meydana geldi CTP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Kurultayı’nda oy verme işlemi 21.00’e kadar sürecek “Masalsı Dünya” karma resim sergisi Gazimağusa Bandabuliya’da açıldı İncirli, CTP Kurultayı'nda konuştu “İlk işimiz nüfus sayımı ve yolsuzlukla mücadele olacak” İnanç SakaIlılar’ın “Avukuantum ile Mavi Başlangıçlar” kitabı tanıtıldı Sosyal Hizmetler Dairesi ile Telsim arasında iş birliği imzalandı Öztürkler “Ortak davamız, ortak kaderimiz her türlü kişisel farklılığın üzerindedir” 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Panama yaralarını sarıyor CTP’nin Milletvekili Adayı Belirleme ve Sıralama Kurultayı başladı Dünya yine Lionel Messi'yi konuşuyor: Şov yaptı, Ronaldo'ya göz kırptı Günay "Bölgede yaşanan sıkıntılar, KKTC ekonomisini doğrudan etkiliyor" Pasha Group Girne Yarı Maratonu yoğun katılımla tamamlandı FODER'in sezon açılışı etkinliği büyük ilgi gördü Eroğlu “KKTC’nin egemen devlet yapısı güçlendirilmeli”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Morton "Masada İngiliz çözüm planı yok"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Morton "Masada İngiliz çözüm planı yok"
Reklam

İngiltere’nin Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton, masada Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili bir İngiliz planı bulunmadığını söyledi.

Haravgi ve diğer gazetelerde yer alan habere göre, dün Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, masada İngiliz planı veya prototipi bulunmadığını dile getiren Morton, yapmaya çalıştıkları tek şeyin, tarafları, BM Güvenlik Konseyinin de arzuladığı uzlaşma için esneklik göstermeye teşvik etmek olduğunu dile getirdi.

Demecinde Avrupa Birliğinin (AB) gayri resmi beş taraflı konferanstaki rolüne de değinen Morton “katılım konusunda hemfikir olması gerekenlerin BM Genel Sekreteri ve taraflar olduğunu” söyledi.

Maraş konusunda ise Morton “kapalı kentin BM Güvenlik Konseyinin 550 ve 789 sayılı kararlarının öngördüğü gibi, BM idaresi altında yasal sakinlerine iade edilmesi gerektiğini” savundu.

BM Güvenlik Konseyinin geçtiğiniz ekim ayında gerçekleştirdiği kapalı istişarelere de değinen Morton, istişarelerin, bu kararlara bağlılığı yeniden teyit eden bir başkanlık açıklamasına yol açtığını öne sürdü.
Kapalı bölge Maraş’ta meydana gelenlerin, çözüme ilişkin müzakerelerin yeniden başlamasının aciliyetini gösterdiğini ve daha önce söylediği bir şeyi vurguladığını ileri süren Morton, sözlerini “süreçteki uzun süreli çıkmaz devam ettiği sürece, bölünmenin birçok Kıbrıslı için olumsuz etkilerle birlikte daimi bir gerçekliğe dönüştüğünü göreceğiz” şeklinde sürdürdü.

Garantiler konusuna da değinen Morton, Birleşik Krallığın açık fikirli olduğunu ve iki tarafın üzerinde mutabık olabileceği herhangi bir düzenlemeyi destekleyeceğini sözlerine ekledi.

TAK

Benzer haberler

Featured
Isaias Kasırgası ABD'yi saatte 165 kilometreyle vurdu,4 kişi hayatını kaybetti 11 Eki 2026 20:00 Rusya ve Ukrayna enerji ateşkesinde anlaştı 11 Eki 2026 19:45 Küresel ekonominin sorunları IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantılarında Bangkok'ta ele alınacak 11 Eki 2026 19:37 BM "Cibuti açıklarındaki gemi kazasında 109 kişi hayatını kaybetti ve 116'dan fazla kişi kayıp" 11 Eki 2026 19:27 Serra Menekay’ın “Köklerden Dallara” isimli tarih kitabının tanıtımı yapıldı 11 Eki 2026 19:11 KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarında öğleden sonra greve gidecek 11 Eki 2026 19:03 İstanbul’da hissedilen bir deprem daha meydana geldi 11 Eki 2026 18:58 CTP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Kurultayı’nda oy verme işlemi 21.00’e kadar sürecek 11 Eki 2026 18:50 “Masalsı Dünya” karma resim sergisi Gazimağusa Bandabuliya’da açıldı 11 Eki 2026 18:27