Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok” Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Bitcoin fiyatları düşüşte Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Hristodulidis "Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda ihtiyatlı iyimserim" Stelios İki Toplumlu İş Birliği Ödülleri sahiplerini buldu: 18 girişimciye 500 bin Euro destek Çalıştığı iş yerinden yüklü miktarda para çaldı, ülkeye giriş yaptığı sırada tutuklandı! Holguin “5+1 toplantı temmuz veya ağustos ayında olabilir” Mevlevi'de çıkan yangında 3 dönümlük aralan zarar gördü! İran'da tüm uçuşlar ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi Holguin- Erhürman görüşmesinde Kıbrıs sorunu ve yaratıcı önlemler ele alındı Ziyamet’teki ev yangınının kundaklama olduğu ortaya çıktı, 1 kişi tutuklandı! Park yerinden ana yola çıkan alkollü sürücü kaza yaptı! Nöbetçi eczaneler (8 Haziran 2026) Nükleer alarm: Savaş başlıkları depolardan çıkarılıyor Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok” Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Bitcoin fiyatları düşüşte Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Hristodulidis "Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda ihtiyatlı iyimserim" Stelios İki Toplumlu İş Birliği Ödülleri sahiplerini buldu: 18 girişimciye 500 bin Euro destek Çalıştığı iş yerinden yüklü miktarda para çaldı, ülkeye giriş yaptığı sırada tutuklandı! Holguin “5+1 toplantı temmuz veya ağustos ayında olabilir” Mevlevi'de çıkan yangında 3 dönümlük aralan zarar gördü! İran'da tüm uçuşlar ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi Holguin- Erhürman görüşmesinde Kıbrıs sorunu ve yaratıcı önlemler ele alındı Ziyamet’teki ev yangınının kundaklama olduğu ortaya çıktı, 1 kişi tutuklandı! Park yerinden ana yola çıkan alkollü sürücü kaza yaptı! Nöbetçi eczaneler (8 Haziran 2026) Nükleer alarm: Savaş başlıkları depolardan çıkarılıyor
Dolar
Euro
Sterlin

Moody's ABD'nin kredi notunu düşürdü

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Moody's ABD'nin kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'nin kredi notunu "Aaa"dan "Aa1"e düşürürken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.

Moody's'ten yapılan açıklamada, ABD'nin kredi notunun revize edildiği bildirildi. Ülkenin uzun vadeli kredi notunun "Aaa"dan "Aa1"e düşürüldüğü belirtilen açıklamada, kredi notu görünümünün ise "negatif"ten "durağan"a çevrildiği kaydedildi. Açıklamada, not indiriminin, 10 yıldan uzun süredir kamu borcu ve faiz ödeme oranlarının benzer derecelendirmeye sahip ülkelere kıyasla önemli ölçüde yüksek seviyelere çıkmasını yansıttığı aktarıldı. ABD yönetimleri ve Kongre'nin, büyük yıllık mali açıklar ve artan faiz maliyetleri eğilimini tersine çevirecek önlemler üzerinde anlaşmaya varamadığına işaret edilen açıklamada, "Görüşülmekte olan mevcut mali tekliflerin zorunlu harcamalarda ve açıklarda uzun vadeli önemli azalmalar sağlayacağına inanmıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu. Açıklamada, gelecek on yıl boyunca, hükümet gelirlerinin genel olarak sabit kalmasının ve daha büyük açıkların beklendiği ifade edildi. Buna karşılık, kalıcı, büyük mali açıkların hükümetin borç ve faiz yükünü artıracağına değinilen açıklamada, ABD'nin mali performansının kendi geçmişine ve diğer yüksek notlu ülkelere kıyasla kötüleşmesinin muhtemel olduğu belirtildi. Açıklamada, ABD ekonomisinin büyüklüğü, esnekliği ve dinamizmi ile dolarının küresel rezerv para birimi olarak rolü gibi istisnai kredi güçlerini koruduğu vurgulanarak, "Ülkenin bağımsız bir ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yönetilen etkili para politikası geçmişini sürdürmesini umuyoruz." ifadesi kullanıldı. Borç ve açığın yükseleceği tahmin ediliyor 10 yılı aşkın bir süredir ABD'nin federal borcunun sürekli mali açıklar nedeniyle keskin bir şekilde yükseldiğine dikkat çekilen açıklamada, federal harcamalar artarken vergi indirimlerinin hükümet gelirlerini azalttığına vurgu yapıldı. Vergilendirme ve harcamalarda ayarlamalar yapılmadığı takdirde, bütçe esnekliğinin sınırlı kalmasının beklendiği vurgulanan açıklamada, ülkede 2024 yılında toplam harcamaların yaklaşık yüzde 73'ünü oluşturan zorunlu harcamaların faiz giderleri de dahil olmak üzere 2035 yılına kadar yaklaşık yüzde 78'e yükselmesinin öngörüldüğü, 2017 vergi indirimlerinin uzatılması halinde gelecek 10 yılda açığın yaklaşık 4 trilyon dolar artacağı belirtildi. Açıklamada, 2024'te Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYH) yüzde 6,4'ü olan federal açığın 2035'te yüzde 9'a çıkmasının beklendiği kaydedildi. Aynı dönemde federal borç yükünün de GSYH'nin yüzde 98'inden yüzde 134'üne yükseleceğinin öngörüldüğü bildirildi. Açıklamada, "ABD ekonomisi yüksek gümrük tarifelerine uyum sağladıkça GSYH büyümesinin kısa vadede yavaşlaması muhtemel olsa da ülkenin uzun vadeli büyümesinin önemli ölçüde etkilenmesini beklemiyoruz." ifadesi kullanıldı. Moody's, ABD'nin kredi notunu Aaa seviyesinde tutan son büyük kredi kuruluşuydu. Standard & Poor's, 2011'de, Fitch ise 2023'te ABD'nin kredi notunu AA+'ya indirmişti.

Benzer haberler

Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) 2026-06-08 21:36:00 Bitcoin fiyatları düşüşte 2026-06-08 20:34:00 Borsa haftaya 0,76 azalışla başladı 2026-06-08 12:31:00 Brent petrol fiyatları ne kadar oldu? 2026-06-08 10:43:00 Altın yatırımcıları tedirgin, fiyatlar hızla düşüyor 2026-06-08 08:35:00 Döviz kurlarında son durum (8 Haziran 2026) 2026-06-08 08:16:00 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı 2026-06-07 13:42:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) 2026-06-05 21:45:00 Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı 2026-06-05 20:11:00