Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erhürman yarın Holguin ile görüşecek Minareliköy ve Gazimağusa'da yangın! Açık artırma usulüne geçiş Kıbrıs Türk mallarının idaresini değiştiriyor Ocak yanında bulunan karton ve tahta parçaları yangına neden oldu! Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisi aranıyor Trafiğe bir can daha: Necibe Yılmaz hayatını kaybetti! İtalyan Büyükelçi Antonella Cavallari'ye göre “Kıbrıs sorunu için yıldızlar hizalandı” Yarın Lefkoşa’da bazı yollar trafiğe kapatılacak Trafik ekipleri göz açtırmadı: 2 bin 347 sürücü denetlendi, 38 araç trafikten men edildi! Cumhurbaşkanı Erhürman "Çalışmalarımızı, istişarelerimizi sonuçlandırdık, başlayacak sürece hazırız" Baf’ta dünyanın en eski bira fabrikasına ait yeni kalıntılar bulundu Pakistan, Çin'in teşvikiyle ABD ve İran arasında devreye girdi Mavroyannis “Çözümle ilgili siyasi iradeye ikna etmek için yegane fırsat” Marvel duyurdu: Black Panther 3 için tarih belirlendi YKP "Kumyalı’da çöken sadece bir silo değil, yıllardır işletilmeyen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yasası’dır" Guterres yarın adaya geliyor Noul Tayfunu 715 binden fazla kişiyi yerinden etti Kıbrıs sorununda bundan sonra olacaklara dair iki senaryo NASA'nın İspanya'daki tesisi tahliye edildi Nilden Bektaş Erhürman “Kadınsanız çok başlı olmak zorundasınız" Cumhurbaşkanı Erhürman yarın Holguin ile görüşecek Minareliköy ve Gazimağusa'da yangın! Açık artırma usulüne geçiş Kıbrıs Türk mallarının idaresini değiştiriyor Ocak yanında bulunan karton ve tahta parçaları yangına neden oldu! Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisi aranıyor Trafiğe bir can daha: Necibe Yılmaz hayatını kaybetti! İtalyan Büyükelçi Antonella Cavallari'ye göre “Kıbrıs sorunu için yıldızlar hizalandı” Yarın Lefkoşa’da bazı yollar trafiğe kapatılacak Trafik ekipleri göz açtırmadı: 2 bin 347 sürücü denetlendi, 38 araç trafikten men edildi! Cumhurbaşkanı Erhürman "Çalışmalarımızı, istişarelerimizi sonuçlandırdık, başlayacak sürece hazırız" Baf’ta dünyanın en eski bira fabrikasına ait yeni kalıntılar bulundu Pakistan, Çin'in teşvikiyle ABD ve İran arasında devreye girdi Mavroyannis “Çözümle ilgili siyasi iradeye ikna etmek için yegane fırsat” Marvel duyurdu: Black Panther 3 için tarih belirlendi YKP "Kumyalı’da çöken sadece bir silo değil, yıllardır işletilmeyen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yasası’dır" Guterres yarın adaya geliyor Noul Tayfunu 715 binden fazla kişiyi yerinden etti Kıbrıs sorununda bundan sonra olacaklara dair iki senaryo NASA'nın İspanya'daki tesisi tahliye edildi Nilden Bektaş Erhürman “Kadınsanız çok başlı olmak zorundasınız"
Dolar
Euro
Sterlin

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile KAYAD arasında işbirliği protokolü imzalandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile KAYAD arasında işbirliği protokolü imzalandı
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) arasında okullarda “Toplumsal Cinsiyet Adaleti ve Ev İçi Şiddet” konuları ile ilgili eğitim verilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ve KAYAD Başkanı Meral Akıncı’nın imza koyduğu işbirliği protokolü çerçevesinde, “Toplumsal Cinsiyet Adaleti ve Ev İçi Şiddet” konularını içeren, kadın erkek eşitliği, toplumsal klişelerden arındırılmış toplumsal cinsiyet rolleri, karşılıklı saygı, kişisel ilişkilerde çatışmaların şiddete başvurulmadan çözüme kavuşturulması, kadınlara karşı toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve kişilik bütünlüğüne saygı konularında, yaş gruplarına yönelik farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Bu bağlamda, Talim ve Terbiye Dairesi’nin onayı ile hazırlanan ve 10 dersten oluşacak eğitim programı, Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı bir okulda pilot uygulama olarak gerçekleştirilecek ve değerlendirme sürecinin ardından yaygınlaştırılacak. Pilot uygulama sırasında her ders sonrasında güncellenecek bir “Güvenlik Uygulaması Kılavuzu” oluşturularak, süreç, okullarda belirlenecek ve eğitilecek Güvenlik Uygulaması Temsilcileri ile birlikte yürütülecek. Protokolün imzalanmasının ardından konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, görevleri süresince Bakanlık olarak eğitimin yanında sosyal sorumluluk projelerine de imza koyacak adımlar attıklarını dile getirdi. Bu süreçte, böylesi projeleri hayata geçirmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Amcaoğlu, “Çocukların gelişimi, pandeminin günlük hayatta yaşattığı sorunlar, bugün sizler ile imza koyduğumuz protokolün içeriği gibi birçok konuyu gündeme çekmek ve farkındalık yaratmak adına çok değerli sivil toplum örgütleriyle iş birliği yaparak, yaşanan sıkıntıların en aza indirilmesi adına adım attık” dedi. Böylesi bir protokole imza koymaktan dolayı mutluluk duyduğunu da ifade eden Bakan Amcaoğlu, “Benim de bir ailem, değer verdiğim insanlar var. Geldiğimiz noktada çok önemli bir protokole imza koyacağımızı biliyorum. Bu bir başlangıçtır ancak, diğer tüm okullarımızda da bu projenin uygulanacağına inanıyorum.” diyerek, protokolün hayırlı olmasını diledi. KAYAD Başkanı Meral Akıncı ise konuşmasının başında bu çalışmanın hayata geçirilmesi için destek veren Olgun Amcaoğlu’na teşekkür ederek, “Sizin döneminizde bu çalışmanın kabul edilmesi ve hayata geçirilmesi bizlere ayrı bir onur vermiştir.” dedi. Talim ve Terbiye Dairesi ile birkaç yıldır bu program üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını da dile getiren Meral Akıncı, gençlerin bu konularda aydınlatılması gerektiğine dikkat çekti. “Bu eğitim programı gençlerimiz için bir değerdir. Bizler, gençlik dönemlerine çok önem veriyoruz, Bakanlığın da gençlerimizin bilgilendirilmesine yönelik yapılan bu çalışmaya destek vermesi bizler için mutluluk vericidir.” diye konuşan Akıncı, programın hayata geçirilmesi için uğraş veren herkese teşekkür etti.

Benzer haberler

Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman yarın Holguin ile görüşecek 2026-07-26 18:34:21 Minareliköy ve Gazimağusa'da yangın! 2026-07-26 18:27:48 Açık artırma usulüne geçiş Kıbrıs Türk mallarının idaresini değiştiriyor 2026-07-26 18:20:24 Ocak yanında bulunan karton ve tahta parçaları yangına neden oldu! 2026-07-26 18:14:49 Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisi aranıyor 2026-07-26 17:57:31 Trafiğe bir can daha: Necibe Yılmaz hayatını kaybetti! 2026-07-26 17:43:09 İtalyan Büyükelçi Antonella Cavallari'ye göre “Kıbrıs sorunu için yıldızlar hizalandı” 2026-07-26 17:33:47 Yarın Lefkoşa’da bazı yollar trafiğe kapatılacak 2026-07-26 17:19:00 Trafik ekipleri göz açtırmadı: 2 bin 347 sürücü denetlendi, 38 araç trafikten men edildi! 2026-07-26 17:14:03