Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Petrol-İş ile hissedarlar uzlaştı, bayilere akaryakıt verilmeye başlandı Polisten beş ilçede asayiş ve trafik denetimi Güney'de yeni doğan bebeğe Lejyoner tanısı.. Hastalığa neden olan bakteri klinikteki suda tespit edildi Holguin'den liderlere "Gerekli uzun vadeli kararları alın" çağrısı Akü kutup başları seyir halindeki araçta yangına neden oldu Hristodulidis “Costa Erdoğan ile TC-AB ilişkilerinin Kıbrıs sorunuyla paralel bağlanmasını görüşecek” Erhürman Politis’e konuştu “19 maddelik öneri belgesini almadım” İstanbul'da su baskınları ve selin ardından kaybolan kişileri arama çalışmaları sürüyor İkamet izni bulunmayan 37 kişi tutuklandı 24 saatlik yağış miktarı 5 kilogramda kaldı Alkollü sürücülerin karıştığı kazalarda 1'i motosiklet sürücüsü, 4 kişi yaralandı Nöbetçi eczaneler (17 Ekim 2026) Aracın çarptığı 25 yaşındaki kadın ağır yaralandı Pile Barış Festivali bu akşam liderlerin katılımıyla yapılacak Aytaç Hızlı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor Kişi “Toplum bu kirli düzenin değişmesini istiyor” Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Ekim 2026) Şenkul’dan Başak Buba için yardım çağrısı “Dayanışmayı Sürdürelim” Üstel “Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını Avrupa’nın gündemine taşıdı” Petrol-İş ile hissedarlar uzlaştı, bayilere akaryakıt verilmeye başlandı Polisten beş ilçede asayiş ve trafik denetimi Güney'de yeni doğan bebeğe Lejyoner tanısı.. Hastalığa neden olan bakteri klinikteki suda tespit edildi Holguin'den liderlere "Gerekli uzun vadeli kararları alın" çağrısı Akü kutup başları seyir halindeki araçta yangına neden oldu Hristodulidis “Costa Erdoğan ile TC-AB ilişkilerinin Kıbrıs sorunuyla paralel bağlanmasını görüşecek” Erhürman Politis’e konuştu “19 maddelik öneri belgesini almadım” İstanbul'da su baskınları ve selin ardından kaybolan kişileri arama çalışmaları sürüyor İkamet izni bulunmayan 37 kişi tutuklandı 24 saatlik yağış miktarı 5 kilogramda kaldı Alkollü sürücülerin karıştığı kazalarda 1'i motosiklet sürücüsü, 4 kişi yaralandı Nöbetçi eczaneler (17 Ekim 2026) Aracın çarptığı 25 yaşındaki kadın ağır yaralandı Pile Barış Festivali bu akşam liderlerin katılımıyla yapılacak Aytaç Hızlı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor Kişi “Toplum bu kirli düzenin değişmesini istiyor” Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Ekim 2026) Şenkul’dan Başak Buba için yardım çağrısı “Dayanışmayı Sürdürelim” Üstel “Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını Avrupa’nın gündemine taşıdı”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Mevcut yönetim devam ederse borç 664 milyona çıkacak"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Mevcut yönetim devam ederse borç 664 milyona çıkacak"
Reklam

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Sadık Gardiyanoğlu, Mevcut belediyenin çivi çakacak durumda olmadığını belirtti.

UBP LTB Belediye Başkan Adayı Sadık Gardiyanoğlu seçim ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gardiyanoğlu katıldığı bir web TV programında partili aday olmanın avantaj ya da dezavantaj konumunda olmadığını, yerel seçimlerin partiden öte şahıslarla ilgili olduğunu belirtti.

Partinin desteğiyle şahısların daha güçlü bir şekilde seçime katıldığını aktaran Gardiyanoğlu,

“Parti tabanımız takdir etti, ilçe başkanı oldum, milletvekili oldum. Şimdi de tabanımızın isteğiyle Belediye Başkan Adayı oldum.” dedi.

-“Kazanmak için aday oldum”

Parti içerisinde adaylığına karşı muhalefet olup olmadığına yönelik soruya da yanıt veren

Gardiyanoğlu, “Her seçimde her partide kırgınlar olabilir. UBP dizel motora benzer, son 10

günde açılır seçim gecesi pik yapar, sonra rolantiye düşer. Farklı algı operasyonları olabilir.

Lefkoşa'yı en iyi bilen beş kişi varsa biri de benim. Ben UBP'nin evladıyım, bu partide doğdum, tırnaklarımla bir yerlere geldim. Kamuyu yoklamalarında Lefkoşa'da iyi bir noktadayım. Güzel ve centilmence bir yarış olmasını diliyorum, projelerin konuşulduğu bir yarışta Lefkoşa kazansın. Ben bu ışığı görerek kazanmak için aday oldum.” ifadelerini kullandı.

-“Bu bütçe giderleriyle hizmet değil anca pansuman yaparsınız”

Belediye gelirlerinin yüzde 86’sının maaş ödemelerine gittiğini kaydeden Gardiyanoğlu, belediye bütçesinin devletten aldığı gelirler ve belediyelerin topladığı çöp, su ilaçlama, ruhsat gibi olan gelirlerden oluştuğunu aktardı.

Mevcut yapıda LTB’nin önünde borçlanma ya da AB ve Türkiye fonlarından yararlanmaktan başka seçenek olmadığını savunan Gardiyanoğlu, “Belediye çivi bile çakacak durumda değildir. Artık, araçlara yedek parça veren, araçların bakımını üstlenen firmalar vazgeçti. 8 yıldır yolarda bir kaldırım bile yapılmadı. Fonlara ulaşıma Mevcut Başkanın siyasi durusu engel oldu. 5 Aralık'tan sonra kalem kalem açıklayacağım” dedi.

LTB’nin şu anki borcunun 334 milyon 584 bin TL olduğuna dikkat çeken Gardiyanoğlu, “Belediyenin gelirlerinin yüzde 86'sı maaş ödemelerine gidiyor. Bu bütçeyle hizmet yapamazsınız. Ancak pansuman yaparsınız.” dedi ve şunları ekledi:

“Belediye idare edebilir noktadan uzaktadır. Ocak ayında personel maaşlarının yüzde 40 artacağını da düşünürsek, büyük ödeme sorunu ve bütçe bizi bekleniyor.”

-Mevcut yönetim devam ederse borç 664 milyona çıkacak

10 yıldır kapanmayan belediye borcunun 2 buçuk yıl içinde kapatacağının sözünü veren

Gardiyanoğlu, mevcut yönetimin devam etmesi halinde 4 yıl sonra belediye borcunun 664 milyon TL’ye ulaşacağını kaydetti. Lefkoşa’nın yıllardır hayata geçirilemeyen imar planına dikkat çekerek imar planını başkanlığı döneminde 3 kademede hayata geçireceklerini belirtti.

Gardiyanoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir genç Lefkoşa'da bir apartman dairesi alması mümkün değil. İmar planı revize edilemediğinde dolayı eski evleri pahalı fiyata satın almak zorunda kalıyorlar. İmar Planı'nda değişlik yaparak arz talep dengesini sağlayacağız. Böylelikle 60 bin sterline alınan evleri 40 bin sterlin civarında satın alabilecek. Bugün Lefkoşa gençleri ev almak için Türkeli, Yılmazköy tarafına açılmaya başladı.”

Benzer haberler

Featured
Petrol-İş ile hissedarlar uzlaştı, bayilere akaryakıt verilmeye başlandı 17 Eki 2026 18:55 Polisten beş ilçede asayiş ve trafik denetimi 17 Eki 2026 18:48 Güney'de yeni doğan bebeğe Lejyoner tanısı.. Hastalığa neden olan bakteri klinikteki suda tespit edildi 17 Eki 2026 18:13 Holguin'den liderlere "Gerekli uzun vadeli kararları alın" çağrısı 17 Eki 2026 17:58 Akü kutup başları seyir halindeki araçta yangına neden oldu 17 Eki 2026 16:08 Hristodulidis “Costa Erdoğan ile TC-AB ilişkilerinin Kıbrıs sorunuyla paralel bağlanmasını görüşecek” 17 Eki 2026 16:00 Erhürman Politis’e konuştu “19 maddelik öneri belgesini almadım” 17 Eki 2026 15:43 İstanbul'da su baskınları ve selin ardından kaybolan kişileri arama çalışmaları sürüyor 17 Eki 2026 15:37 İkamet izni bulunmayan 37 kişi tutuklandı 17 Eki 2026 15:30