Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir” Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek KTTB “Sahte diplomaları düzenleyenler kadar denetlemeyenler de suçludur" Aysel Alihan son yolculuğuna uğurlandı Borsa günü yüzde 0,13 değer kazanarak tamamladı Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş, oğlunun ölümünden 6 gün sonra hayatını kaybetti Çeler "TDP'nin Meclis dışında olduğu beş yıllık süreçte denge ve denetim mekanizması zayıfladı" Denktaş “Reklama çıkacak imkânımız yok ama insan içine çıkacak yüzümüz var” Meteoroloji Dairesi 29 Ekim-4 Kasım tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir” Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek KTTB “Sahte diplomaları düzenleyenler kadar denetlemeyenler de suçludur" Aysel Alihan son yolculuğuna uğurlandı Borsa günü yüzde 0,13 değer kazanarak tamamladı Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş, oğlunun ölümünden 6 gün sonra hayatını kaybetti Çeler "TDP'nin Meclis dışında olduğu beş yıllık süreçte denge ve denetim mekanizması zayıfladı" Denktaş “Reklama çıkacak imkânımız yok ama insan içine çıkacak yüzümüz var” Meteoroloji Dairesi 29 Ekim-4 Kasım tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Metnin içerisinde devletin herhangi bir tasarrufuna ilişkin hiçbir kalem yok"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Metnin içerisinde devletin herhangi bir tasarrufuna ilişkin hiçbir kalem yok"
Reklam

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ad-Hoc Komitede doğal afetlere yönelik kullanılacak kaynağın oluşturulması yönünde hazırlanan yasa önerisi taslağına ilişkin BRT’ye açıklamada bulundu.

“BU KESİNTİLERLE ATACAĞINIZ TAŞ ÜRKÜTECEĞİNİZ KURBAĞAYA DEĞECEK Mİ?”

BRT'de ’17.Saat’ programına konuk olan Genel Başkanı Erhürman, “AdHoc Komitesi üyelerimiz Fikri Toros ile Devrim Barçın’dan aldığım bilgiler var. Ancak Ahmet Savaş’ın size verdiği bilgilerle Toros’un ve Barçın’ın bana verdiği bilgiler çok fazla örtüşmüyor. Aktarılan bilgi ve bugün çalışılan metnin içerisinde devletin herhangi bir tasarrufuna ilişkin hiçbir kalem yok. Yine devletin gelirlerinden bu fona aktarılacak herhangi birşey yok. Ahmet Savaşpan siyasi partilerden kesintiden bahsetti. Evet doğrudur. Ama o devletin gelirleri ile ilgili bir kalem değil. O siyasi partilerin gelirleri ile ilgili kalemdir. Biz devletin gelirlerinden deprem amacıyla fona aktarılacakları öğrenmek istiyordum. Hangi kalemlerde tasarruf yapılacağını öğrenmek istiyordum. Kaldı ki bu metnin içerisinde aslında gider kalemleri de yer almadı. Ki bizim en önemli ısrarlarımızdan biri o idi. Yine metnin içerisinde “bu fonun” yönetiminde kimlerin olacağı yazmıyor.

Bakanlar Kurulu tarafından kimlerin olacağı belirlenir deniyor. Bu hiç kabul edilebilir birşey değil. Hukuken de doğru değil” dedi. olarak Ad-Hoc komitede bütün örgütleri, sendikaları iki defa dinlediklerini bir kez de partiye davet ederek görüştüklerini belirten Erhürman, “Bütün örgütlerin üzerinde hemfikir olduğu noktalardır aslında bizim açıkladığımız 7 madde. Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bütün örgütler size diyor ki bir kere devlette nerden tasarruf edeceğinizi görmek istiyoruz. Hangi gelirleri bu 7 kaleme aktaracağınızı görmek istiyoruz. Lüks tüketim, harcamalardan vergi kesintisini burada görmek istiyoruz. Evet bu hükümete maalesef kimse güven duymuyor. Dolayısıyla bu fonun yönetiminin kimlerden oluşacağını orada görmek istiyoruz. Ekonomiyi daraltacak birtakım şeyler görmek istemiyoruz bu yöndeki yaklaşımları doğru bulmuyoruz. Bunu sadece değil bütün örgütler, sendikalar ve ekonomik örgütler söylüyor” dedi.

“DAYANIŞMA MOTİVASYONU KIRILACAK”

“Şimdi bu kesintilerle atacağınız taş ürküteceğiniz kurbağaya değecek mi? diye bir laf var.Yani insanların orasından burasından kesinti yapacaksınız ve insanların dayanışma yolu ile daha fazla katkıda bulunması konusundaki motivasyonunu kıracaksınız” diyen Tufan Erhürman, metinler üzerinde her defasında görüşlerini aktarmalarına rağmen şuana kadar hiçbirinin metin içerisine girmediğini söyledi.

CTP Genel Başkanı Erhürman, Ad-Hoc Komite Başkanı Özdemir Berova’nın metni kısa süre içerisinde kendileri ile paylaşacağını da dile getirdi.

“SERGİLENEN ŞUANA KADARKİ YAKLAŞIM BEN YAPTIM OLUR ANLAYIŞIDIR”

Pazartesi gününden önce parti yetkili organlarında hazırlanan ilgili öneri taslağını değerlendireceklerini ve ayrıntılı bir açıklama yapacaklarını kaydeden Tufan Erhürman, “Ama şuana kadar sergilenen yaklaşım hiçbir şekilde sendikaların, ekonomik örgütlerin ve ’nin defalarca dillendirdiği temel gerekliliklerle örtüşen bir yaklaşım değildir. Yani hala zorlama, metazori bir yaklaşımı görüyoruz. Ortak akıl aramak yerine ben yaptım olur anlayışı var. Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi.

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Ortaya konulan yasa gücünde kararname diye başlayan düzenleme girişimi konusunda da bütün örgütler, toplum tam bir fikir birliği içerisinde davrandı. Bütün bunları görmezden gelmek ve tuaf bir yaklaşımla ben kendi bildiğimi okuyacağım diye ısrar etmek gerçekten bu dönemde bu kadar acının üstüne kabul edilebilir birşey değil” diye konuştu.

Benzer haberler

Featured
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir” 28 Eki 2026 19:34 Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek 28 Eki 2026 19:05 KTTB “Sahte diplomaları düzenleyenler kadar denetlemeyenler de suçludur" 28 Eki 2026 19:00 Aysel Alihan son yolculuğuna uğurlandı 28 Eki 2026 18:38 Borsa günü yüzde 0,13 değer kazanarak tamamladı 28 Eki 2026 18:33 Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş, oğlunun ölümünden 6 gün sonra hayatını kaybetti 28 Eki 2026 18:27 Çeler "TDP'nin Meclis dışında olduğu beş yıllık süreçte denge ve denetim mekanizması zayıfladı" 28 Eki 2026 18:18 Denktaş “Reklama çıkacak imkânımız yok ama insan içine çıkacak yüzümüz var” 28 Eki 2026 18:11 Meteoroloji Dairesi 29 Ekim-4 Kasım tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 28 Eki 2026 17:42