Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Mesarya Belediye Başkanı Latif Ağır Ceza'da yargılanacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Mesarya Belediye Başkanı Latif Ağır Ceza'da yargılanacak
Reklam

Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif, yargıya güveninin sonsuz olduğunu, Mesarya halkına hak ettiği hizmeti en iyi şekilde vermeye devam edeceğini belirtti.

Latif yazılı açıklamasında, “şikayetçi sıfatı” olmamasına rağmen Devlet Emlak Malzeme Dairesi Müdürü'nün, Akdoğan Süt Fabrikası envanterinde bulunmayan, çelik su deposunu belde halkının kullanımına sunmak amacı ile taraflarından sökülmüş olmasını gerekçe göstererek, haklarında dava açılması için polise şikayette bulunduğunu ve konunun mahkemeye intikal ettirildiğini kaydetti.

“Kamu görevlisi tarafından sirkat” iddiası ile açılan davanın, niteliği gereği Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşüleceğini ifade eden Latif, belediye vergilerinin tahsili yönünde ve Sayıştay Başkanlığı’ndan da aldıkları görüş çerçevesinde 3 Eylül 2019 tarihinde “kesimhane ve et taşıma hizmetleri” ile ilgili başlattıkları hukuk mücadelesinin akabinde gelişen olayları, tarih sırasına göre şöyle paylaştı:

“13 Eylül 2019’da Devlet Emlak Malzeme Dairesinin olduğu iddia edilen su deposunun, belediyeye ait aracın üzerine kamu yararına hizmet vermek amacı ile takılan depoyu montelenmiş aracımız ile birlikte elimizden alınması,

18 Eylül 2019 tarihinde yıllar itibarı ile Spor Dairesi tarafından atıl ve ilgisiz bir şekilde bırakılan Akdoğan Özgürlük Stadının bölgeye ve beldeye hizmet yaptığımız çalışmalar herkes tarafından bilinmesine karşın Belediyemiz tarafından bakımı yapılmadığı gerekçesiyle elimizden alınması ve güvenlik amaçlı sahaya taktırdığımız kameraların söktürülmesi,

26 Eylül 2019 tarihinde Salhane inşaatının durdurulması,

17 Ekim 2019 tarihinde Başbakanlık Denetleme Kurulunun uydurma gerekçelerle, basın mensubu eşliğinde belediyeye yollanması,

14 Kasım 2019 tarihinde Tarım Bakanlığı tarafından belediyemize tahsis edilen ambarların elimizden alınmaya çalışılması,

02 Mart 2020 tarihinde Mali Şube Polisinin Belediyeye yine aynı şekilde aynı gazetenin aynı basın mensubu ile yollanması,

24 Haziran 2021 tarihinde belediyemize ait araçlara yönelik hakkımızda ihalelerde yolsuzluk ve araçların resmi gümrük kapısından geçirildikleri bahanesi ile soruşturma açılması, belde halkımıza verilmesi gereken hizmetlere yönelik boşa çıkmış gayretlerden ibarettir.”

Latif, bu çerçevede durumu değerlendirdiklerinde 2014-2018 yıllarında Akdoğan halkının kendilerine olan güven ve desteğini artırarak sergilediğini, 2022 yılında ise Mesarya halkının tutum ve davranışının Akdoğanlıların duruşunu teyit eder nitelikte olduğunu kaydetti.

Latif, bu gerçekler ortadayken, "kimin tarafından kullanıldığı bilinen zat" eliyle, bu konuların sürekli gündemde tutulduğunu belirterek, bazı yazarlar marifetiyle kendisine hakaretler yağdırtıldığını bildirdi.

Ahmet Latif açıklamasında, "Bu tür tutum ve davranış içinde olanlar güven vermeyen bu saldırgan davranışlarını devam ettirseler bile, Mesarya halkına hak ettiği hizmeti en iyi şekilde vermeye devam edeceğimi, aynı kararlılıkla ve inançla çalışacağımı bildiririm. Her türlü baskı ve tehditten uzak olan yargımıza güvenimizin sonsuz olması ile birlikte bölge halkıma hizmet vermeye devam edeceğim.” ifadelerine yer verdi.

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23