Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
EL-SEN'in grevi yarın da devam edecek Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi Ekinci “Hedefimiz sadece Meclis’e dönmek değil, toplumun gündemini Meclis’e taşımak” Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ekim 2026) Üstel “Eğer bir çivi çaktılarsa ceketimi o çiviye asacağım” Dinçyürek “Ambulans filomuza iki yeni tam donanımlı ambulans daha katıldı” İncirli “Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi stratejik ortaklığa taşıyacağız” Cumhurbaşkanlığı, Erhürman’ın AB’ye gönderdiği mektubun karşılık bulduğunu açıkladı Kişi “Yurttaşın ihtiyacını siyasi lütuf, kamu malını seçim sermayesi yapmayın” Gençlik Federasyonu’ndan Cumhurbaşkanlığı’na “İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi yenilenmeli” Borsa günü yüzde 0,56 değer kaybederek tamamladı KTEZO " Taçoy ile bugün yaptığımız görüşmede kişiye özel uygulama için bu karar alındığı teyit edildi" Alev Arsal’ın iki kitabı tanıtılacak Gemi faciası: Arama çalışmalarında bulunan iki naaşın kimliği belirlendi Yılın 9 ayında ABD borsa endeksleri, altın, gümüş ve bitcoini solladı Milli Eğitim Bakanlığı ve TC Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokol imzalandı Şap hastalığı nedeniyle uygulanan bölgesel karantina kaldırılıyor Kıbrıs Rum hükümeti Maraş önerisi konusunda sessiz Moral “Üçüncü ülke işçilerinin ailelerini getirmesinin önüne geçeceğiz” EL-SEN'in grevi yarın da devam edecek Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi Ekinci “Hedefimiz sadece Meclis’e dönmek değil, toplumun gündemini Meclis’e taşımak” Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ekim 2026) Üstel “Eğer bir çivi çaktılarsa ceketimi o çiviye asacağım” Dinçyürek “Ambulans filomuza iki yeni tam donanımlı ambulans daha katıldı” İncirli “Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi stratejik ortaklığa taşıyacağız” Cumhurbaşkanlığı, Erhürman’ın AB’ye gönderdiği mektubun karşılık bulduğunu açıkladı Kişi “Yurttaşın ihtiyacını siyasi lütuf, kamu malını seçim sermayesi yapmayın” Gençlik Federasyonu’ndan Cumhurbaşkanlığı’na “İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi yenilenmeli” Borsa günü yüzde 0,56 değer kaybederek tamamladı KTEZO " Taçoy ile bugün yaptığımız görüşmede kişiye özel uygulama için bu karar alındığı teyit edildi" Alev Arsal’ın iki kitabı tanıtılacak Gemi faciası: Arama çalışmalarında bulunan iki naaşın kimliği belirlendi Yılın 9 ayında ABD borsa endeksleri, altın, gümüş ve bitcoini solladı Milli Eğitim Bakanlığı ve TC Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokol imzalandı Şap hastalığı nedeniyle uygulanan bölgesel karantina kaldırılıyor Kıbrıs Rum hükümeti Maraş önerisi konusunda sessiz Moral “Üçüncü ülke işçilerinin ailelerini getirmesinin önüne geçeceğiz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Merkez Bankası'ndan faiz indirimi
Reklam

KKTC Merkez Bankası Yönetim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda, Merkez Bankası nezdindeki Türk Lirası mevduat hesaplarına ve yasal karşılıklara uygulanan faiz oranları ile Türk Lirası reeskont ıskonto ve avans işlemleri yıllık faiz oranlarını yeniden belirledi.

Buna göre vadelerinden bağımsız olmak kaydıyla Merkez Bankası nezdindeki faize tabi Türk Lirası mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranı yıllık yüzde 10,00’dan yüzde 8,50’ye indirilirken, yabancı parada ise ABD Doları mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranı yıllık yüzde 1, Euro mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranı yıllık yüzde 0,125 ve İngiliz Sterlini mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranı yıllık yüzde 0,25 oranında sabit bırakıldı. Merkez Bankası nezdindeki, Türk Lirası yasal karşılıklara uygulanan faiz oranı yıllık yüzde 5,75’ten yüzde 3,25’e indirilirken, yabancı parada ise ABD Doları yasal karşılıklara uygulanan faiz oranı yıllık yüzde 0,50, Euro yasal karşılıklara uygulanan faiz oranı yıllık yüzde 0,00 ve İngiliz Sterlini yasal karşılıklara uygulanan faiz oranı yıllık yüzde 0,125 oranında sabit tutuldu. Türk Lirası olarak tanzim edilen ticari senetler karşılığında Merkez Bankası tarafından yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak ıskonto faiz oranı yıllık yüzde 16,50’den yüzde 15’e, Türk Parası olarak tanzim edilen sanayi, ihracat, turizm, eğitim ve tarım sektörleri senetleri karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak ıskonto faiz oranları yıllık yüzde 13,50’den yüzde 12’ye, küçük esnaf senetlerinin ıskonto faiz oranı yıllık yüzde 12,50’den yüzde 11,00’e ve döviz mukabili avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı yüzde 12,50’den yüzde 11’e indirildi. Söz konusu yeni oranlar, 28 Ekim tarihinde yürürlüğe girecek. (TAK)

Benzer haberler

Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ekim 2026) 6 Eki 2026 21:46 Borsa günü yüzde 0,56 değer kaybederek tamamladı 6 Eki 2026 20:16 Yılın 9 ayında ABD borsa endeksleri, altın, gümüş ve bitcoini solladı 6 Eki 2026 19:18 IMF, yaşam maliyeti krizlerinin enflasyon beklentilerini yükselttiğini belirtti 6 Eki 2026 18:43 Borsa güne yüzde 0,05 düşüşle başladı 6 Eki 2026 12:26 Petrol fiyatları güne yüzde 0,5 azalarak başladı 6 Eki 2026 10:36 Küresel piyasalar teknoloji hisseleri öncülüğünde pozitif seyrediyor 6 Eki 2026 09:24 Döviz kurlarında son durum (6 Ekim 2026) 6 Eki 2026 08:47 Altın neden düşüyor? 6 Eki 2026 08:19