Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Girne Belediyesi, "Ata Tohumu Halk Buluşması" düzenliyor Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandı “Hristodulidis’in 19 Maddesi ve Guterres’in 7 Maddesi” Güvenlik kamu görevlilerine ilişkin yasa tasarıları Komiteye geri çekildi Nöbetçi eczaneler (29 Eylül 2026) Sağlık Bakanlığı “Geçici memur münhali iptal edilmiştir” Kalkınma Bankası Olağan Genel Kurulu yapıldı Üste “Hiçbir zaman sahtekarca ve usulsüzce bir şey yapmadık. Önceliği hep halkımıza verdik" Arıklı “Karma oy demokrasiye ciddi bir darbe, tarihe gömülecek” Karma oyun kaldırılmasını içeren Seçim ve Halkoylaması Yasası Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi Güney'de kaz türü bir kanatlıda kuş gribi tespit edildi Çeler “Nüfusumuzu bilmeden geleceği planlayamayız” İncirli “Bürokratlara çağrım, hukuka aykırı herhangi bir karara imza atmayın” İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 5 kişi tutuklandı Kemal Saraçoğlu Vakfı Ailesi, geleneksel yaz tatilinde buluştu Sait Asi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Gemi Faciasının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi toplandı Dimitriyu, başkanlığa aday olduğunu açıkladı Ulutekin yeniden Diş Tabipleri Odası Başkanı oldu Erşangil “Sağlıkta istihdam seçim malzemesi değildir” Girne Belediyesi, "Ata Tohumu Halk Buluşması" düzenliyor Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandı “Hristodulidis’in 19 Maddesi ve Guterres’in 7 Maddesi” Güvenlik kamu görevlilerine ilişkin yasa tasarıları Komiteye geri çekildi Nöbetçi eczaneler (29 Eylül 2026) Sağlık Bakanlığı “Geçici memur münhali iptal edilmiştir” Kalkınma Bankası Olağan Genel Kurulu yapıldı Üste “Hiçbir zaman sahtekarca ve usulsüzce bir şey yapmadık. Önceliği hep halkımıza verdik" Arıklı “Karma oy demokrasiye ciddi bir darbe, tarihe gömülecek” Karma oyun kaldırılmasını içeren Seçim ve Halkoylaması Yasası Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi Güney'de kaz türü bir kanatlıda kuş gribi tespit edildi Çeler “Nüfusumuzu bilmeden geleceği planlayamayız” İncirli “Bürokratlara çağrım, hukuka aykırı herhangi bir karara imza atmayın” İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 5 kişi tutuklandı Kemal Saraçoğlu Vakfı Ailesi, geleneksel yaz tatilinde buluştu Sait Asi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Gemi Faciasının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi toplandı Dimitriyu, başkanlığa aday olduğunu açıkladı Ulutekin yeniden Diş Tabipleri Odası Başkanı oldu Erşangil “Sağlıkta istihdam seçim malzemesi değildir”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Merkel'den AstraZeneca açıklaması "Aşılara güvenebilmeliyiz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Merkel'den AstraZeneca açıklaması "Aşılara güvenebilmeliyiz"
Reklam

AstraZeneca'nın geliştirdiği koronavirüs aşısının, Almanya genelinde sadece 60 yaş üstü kişilerde kullanılması tavsiyesinde bulunuldu. Başbakan Merkel, "Aşılara güvenebilmeliyiz. Güven, her şüphenin üzerine gidilmesiyle oluşur" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Daimi Aşı Komisyonunun (Stiko) AstraZeneca aşısının 60 yaş altındaki kişilere yapılmasının askıya alınıp sadece 60 yaş üzerine uygulanması tavsiyesini hatırlattı. "Aşılara güvenebilmeliyiz" Kamuoyunda AstraZeneca aşısına olan güvenin kaybolduğu iddialarına ilişkin Merkel, "Aşılara güvenebilmeliyiz. Güven, her şüphenin ve her bir vakanın üzerine gidilmesiyle oluşur. Bundan federal ve eyalet hükümetleri sorumludur. Stiko tarafından yapılan değerlendirmelerden sonra anormallik ifade eden raporlar çok nadir ancak göz ardı edilemez" diye konuştu. Merkel tüm bu yaşananların belirsizlik yaratacağının farkında olduklarını ancak böyle bir durumla baş etmenin en iyi yolunun, açıklık ve şeffaflık olduğunu ifade etti. COVID-19'a karşı mücadelede aşının bulunmasının şans olduğunu vurgulayan Merkel, kendine aşı sırası geldiğinde AstraZeneca aşısı da yaptırabileceğini söyledi. TRT

Benzer haberler

Dünya
Bilim insanları dünyanın en doğru saatini üretti 29 Eyl 2026 10:26 ABD'nin Kanada ürünlerine ithalat yasağı yürürlüğe girdi 29 Eyl 2026 09:50 Beyaz Saray ile gazeteciler arasındaki kriz büyüyor 29 Eyl 2026 08:48 Rusya - Ukrayna savaşında son durum: Putin orduyu büyütme kararı aldı 29 Eyl 2026 08:35 İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 28 Eyl 2026 21:57 BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor 28 Eyl 2026 21:42 “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor 28 Eyl 2026 21:30 Meksika kıyılarını tehdit eden Polo Kasırgası'nın karaya ulaşması bekleniyor 28 Eyl 2026 21:24 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı 28 Eyl 2026 19:39