"Memleketin esas derdi ekonomi şarkısı başladı yine!"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, son dönemde yaşanılanları değerlendirerek "memleketin esas derdi ekonomi şarkısı başladı yine!" dedi.
Erhürman'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:
"Unutturma aygıtları" her zamanki gibi devrede. Sanki seçimden bu yana geçen dört ayda yaşanan, müdahalelerle şekillenmiş "koltuk kapmaca oyunu"nun, "hükumet kurma-bozma festivali"nin yarattığı demokratik ve ekonomik fukaralaşmadan bihabermişiz gibi, "memleketin esas derdi ekonomi" şarkısı başladı yine!
Bunun arkasından, ekonomik protokol imzalanırken ekonomik örgütler, Meclis'teki partiler dahil kimseye bir şey sorulmamasına, o protokolün hala ortada olmamasına, memleketin demokratik çöküşe sürüklenmesine, alınan, alınmayan, alınıp alınıp vazgeçilen kararlarla ekonominin daha da kaosa sürüklenmesine seslerini çıkarmayanların, "tercih ettikleri" konularda açıklama yarışına girdiklerini de gördük.
Hatta bizler aylarca Anayasa ihlal ediliyor, yerel yönetim seçimleri Anayasa paspas edilerek "erteleniyor" derken, "bizim derdimiz seçim değil, geçim" diyenlerin aniden "bu sorun"un farkına vardıklarını da görmeye başladık.
Şimdi, "muhalefet iktidar el ele versin, ülke zor durumda" tespitiyle, "birlik, beraberlik" çağrıları da gündeme gelecektir elbette.
"Unutturma aygıtları" tıkır tıkır çalışıyor her zamanki gibi! Ama boşuna çaba! Bu saatten sonra Meclis daha fazla sokakta, sokak daha fazla Meclis'te... Yaşatılanlar unutturulamayacak çünkü ülkenin demokratik ve ekonomik fukaralaştırılmasının, kendi ayakları üzerinde duramamasının temelinde tam da bu yaşatılanlar yatıyor. Bu ülkenin ekonomisini, insanlarımızın alım gücünün düşmesini, demokrasinin yerlerde süründürülmesini zerrece umursuyorsanız, bu ülkeyi seviyorsanız gerçekten, unutturma değil, unutturmama aygıtlarına ihtiyacımız olduğunu da fark edersiniz!"
Benzer haberler
Featured
Döviz kurlarında son durum (15 Haziran 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (15 Haziran 2026)
Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim"
Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu
10.Sinde Ralli Sprintte zafer Bozalanlar-Evrensel ikilisinin
Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı
Minik öğrenciler öğrenim yılının son konserini verdi
ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü
İran'dan anlaşma açıklaması "Nükleer faaliyetler genişlemeyecek, yaptırım uygulanmayacak"


