Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026) Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”  Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak” Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz” Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım” Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi Kar-İş ve Toplu Taşımacılar Birliği “Pazartesi öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı Brent petrolün varil fiyatı 103 dolar sınırında Baykallı “Savaş suçu işleyenler yargılanmalı, hakikat komisyonu kurulmalı” Üredi “Anayasal sorunların giderilmesi, sorularımızın bittiği anlamına gelmez” Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026) Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”  Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak” Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz” Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım” Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi Kar-İş ve Toplu Taşımacılar Birliği “Pazartesi öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı Brent petrolün varil fiyatı 103 dolar sınırında Baykallı “Savaş suçu işleyenler yargılanmalı, hakikat komisyonu kurulmalı” Üredi “Anayasal sorunların giderilmesi, sorularımızın bittiği anlamına gelmez”
Dolar
Euro
Sterlin

Meclis’ten 15 dakikalık birleşim…4 yasa tasarısı onaylandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Meclis’ten 15 dakikalık birleşim…4 yasa tasarısı onaylandı
Reklam

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü 15 dakikalık toplantısında 3 yasa tasarısı ve biri yasa önerisine ivedilik alınırken, 4 yasa tasarısı da onaylandı. 

Genel Kurul, bugünkü toplantısını gruplar arası varılan mutabakatla kapadı. Bir sonraki birleşim 18 Haziran Pazartesi günü olacak. YASA TASARILARI Genel Kurul’da üçüncü görüşmeleri yapılan ve oy çokluğuyla geçirilen yasa tasarıları, Taşınmaz Mal (Tasarruf, Kayıt ve Kıymet Takdiri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile İskan Topraklandırma ve Eşdeğer Mal (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Konut Edindirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı. KKTC Hukukuna Göre, Mülkiye Hakkı Herhangi bir Gerçek veya Devlet Dışındaki Tüzel Kişiye Ait Olmayan ve Tasarruf Hakkı Halen Gerçek veya Tüzel Kişi veya KKTC Devletine Ait Bulunmayan Taşınmaz Mallar Üzerindeki Hakların Devri ve Kaydedilmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı oldu.  Mallarla ilgili söz konusu yasa tasarıları teknik düzenlemeleri içeriyor. Öte yandan, Sayıştay Komitesi ile Dilekçe ve Ombudsman komitelerinin gündemlerinde bulunan ve Genel Kurul’un gündeminde de yer alan raporlar bir sonraki birleşime ertelendi.  Sayıştay Komitesi Başkanı Faiz Sucuoğlu ile Dilekçe ve Ombudsman Komitesi Başkanı Fazilet Özdenefe’nin erteleme önerileri oy birliğiyle kabul edildi. Sucuoğlu’nun, Genel Kurul’da sunacağı bir raporu komiteye geri çekme önerisi de oy birliğiyle kabul edildi. CAS ÇALIŞANLARI İZLEYİCİ LOCASINA GELDİ ANCAK GENEL KURUL KAPANMIŞTI Meclis oturumu kapanmadan hemen önce CAS çalışanlarının bir bölümü Genel Kurul’daki seyirci locasına geldi. Çalışanlar, iş güvenceleri ve gelecekleri konusunda endişeleri için Meclis’e geldiğini belirtti ancak Genel Kurul toplantısı CAS çalışanları içeri girdiği anlarda tamamlandı.  CAS çalışanları Meclis önüne çıktı. Kaynak: TAK

Benzer haberler

Featured
Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı 19 Eyl 2026 09:18 Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi 19 Eyl 2026 09:09 Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu 19 Eyl 2026 08:43 ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi 19 Eyl 2026 08:38 TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” 19 Eyl 2026 08:30 Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026) 19 Eyl 2026 08:16 Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor 18 Eyl 2026 21:55 Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) 18 Eyl 2026 21:51 Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi 18 Eyl 2026 21:42