'Meclisin bu konuda ortaya tavır koyması gerek'

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve hükümetin durumu konuşuldu.
ARIKLI
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, koronavirüs nedeniyle 28 günlük karantina dönemi geçirdiğini anımsatarak, “Onunla ilgili hala kafamda soru işaretleri var. Önümüzdeki süreçte sağlık sistemimizde olup bitenlerle ilgili araştırma yapılmasında fayda var diye düşünüyorum” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili konuşan Arıklı, “Çok şeyler yaşandı, çok kalpler kırıldı, büyük üzüntüler de yaşadık. Özellikle seçimden sonra ortaya çıkan değerlendirmeler, yanlı tavır ve yaklaşımlar kanayan yarayı daha da büyüttü. Siyasi partilerin ve milletvekillerin bu yarayı kangrene dönmeden önlemesinde fayda var, birleştirici bir üslup kullanmalıyız. Topluma seçimi geride bıraktığımızı anlatmalıyız. İki taraf arasındaki holiganların kullandığı üslup da gerginliği tırmandırıyor” şeklinde konuştu.
Seçim gecesi bir gazetecinin kullandığı cümleleri kürsüden okuyan Arıklı, “Bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değil” dedi, Mustafa Akıncı’ya 2015’te İskele’den çıkan oy oranına değindi.
Arıklı, “Oylar satıldı, bir yerlerden gelen insanlar telkinde bulundu demek çok yanlış. Hiç mi özeleştiri yapılmıyor… Toplumun tansiyonu düşürülmeli. Meclisin bu konuda ortaya tavır koyması, örnek olması gerek ” dedi.
İnsanların bu süreçte kutuplaştırıldığını belirten, bunu eleştiren Arıklı, “seçimi kabullenmiyoruz” açıklamalarını eleştirdi.
Arıklı, “Sizin benimsediğiniz adayların lehine yapılan müdahaleler yapıldığında alkışlıyordunuz, Annan Planı’nda Türkiye’nin bütün kurumları sahadaydı, evet denmesi için var gücüyle uğraşıyordu o zaman iyiydi… Sayın Talat’ın seçilmesinde müdahale yok muydu? O zaman da buna karşı çıkmıştım. Gelin diğer müdahaleleri de araştıralım. Hepsini araştıracaksak varım… ” şeklinde konuştu.
Arıklı’nın bu açıklamasına CTP milletvekili Asım Akansoy yerinden tepki gösterdi, “Sayın Talat’ın seçilmesinde ev ev gezilmedi, para dağıtılmadı. Sadece uzman desteği aldık, Allah aşkına yapmayın Sayın Arıklı” dedi.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Küresel piyasalarda dolar fırtınası
Soma'daki maden ocağında meydana gelen göçükte can kaybı 5’e yükseldi
Döviz kurlarında son durum (2 Ekim 2026)
Uzaydayken 3'üncü kez baba olacak
Altın piyasalarında gerileme derinleşiyor
Bugün hava nasıl olacak? (2 Ekim 2026)
NASA'nın uzay teleskobu Dünya'ya düşüyor
ABD'de idam mahkumuna iki doz ilaç verilmesine rağmen kalbi durmadı
Kahve tüketiminde saat ve miktar önemli



