Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı Genç yetenekler Eskişehir’de parladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (2 Temmuz 2026) Ada’nın Slovenya serüveni başladı Çocuk Tiyatro Festivali düzenleniyor Serdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi Borsa günü yüzde 0,73 değer kazanarak tamamladı Baykallı “Kıbrıs konusunda devletin iki dili olamaz” Lefkoşa’da bazı yollar trafik akışına kapatılacak GÜÇ-SEN, yarın Gazimağusa Limanı’nda uyarı grevi yapacak Türkiye Drift Şampiyonası’nda Rüzgar Okman fırtınası ABD'de tarım dışı istihdam haziranda beklentilerin altında kaldı AÖA’nın 2026-2027 Akademik Yılı öğrenci kabul süreci başladı Alas, küresel petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen zamların geri çekilmemesini eleştirdi Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve eşi, Derviş Eroğlu ve eşini Cumhurbaşkanlığı'na ağırladı Aynur Orhan için acil kan aranıyor! Almanya'da hastanede çıkan yangında 2 kişi öldü AB'nin Google'a verdiği 4,1 milyar euroluk rekabet cezası kesinleşti Kemal Baykallı "Kıbrıs konusunda devletin iki dili olamaz" 28’inci Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası başlıyor AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı Genç yetenekler Eskişehir’de parladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (2 Temmuz 2026) Ada’nın Slovenya serüveni başladı Çocuk Tiyatro Festivali düzenleniyor Serdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi Borsa günü yüzde 0,73 değer kazanarak tamamladı Baykallı “Kıbrıs konusunda devletin iki dili olamaz” Lefkoşa’da bazı yollar trafik akışına kapatılacak GÜÇ-SEN, yarın Gazimağusa Limanı’nda uyarı grevi yapacak Türkiye Drift Şampiyonası’nda Rüzgar Okman fırtınası ABD'de tarım dışı istihdam haziranda beklentilerin altında kaldı AÖA’nın 2026-2027 Akademik Yılı öğrenci kabul süreci başladı Alas, küresel petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen zamların geri çekilmemesini eleştirdi Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve eşi, Derviş Eroğlu ve eşini Cumhurbaşkanlığı'na ağırladı Aynur Orhan için acil kan aranıyor! Almanya'da hastanede çıkan yangında 2 kişi öldü AB'nin Google'a verdiği 4,1 milyar euroluk rekabet cezası kesinleşti Kemal Baykallı "Kıbrıs konusunda devletin iki dili olamaz" 28’inci Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası başlıyor
Dolar
Euro
Sterlin

Meclis'te sözlü tartışma sonrası oturuma ara verildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Meclis'te sözlü tartışma sonrası oturuma ara verildi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısına 15 dakika ara verildi. 

Genel Kurul’da, “Anayasanın 94’üncü Maddesisinin (1)’inci Fıkrası Uyarınca Cumhurbaşkanınca Bir Daha Görüşülmek Üzere Geri Gönderilen Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası" görüşülüyor.

Yasa görüşüldüğü sırada, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler yasayla ilgili çalışma yapıldığını ve değişiklik önerisi sunulabileceğini belirterek, Genel Kurul’a 15 dakika ara verdi.

-Öztürk

Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı, UBP Milletvekili Yasemi Öztürk yasayla ilgili komite raporunu okurken, yasa içerisinde çok önemli maddeler yer aldığını vurgulayarak, yeni getirilecek uygulamalara değindi.  

Öztürk, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında da basın özgürlüğünün sınırsız olamayacağı, kişinin adil yargılanma hakkı ve masumiyet karinesinin dengelenmesi gerektiğinin yer aldığını  belirtti.

İfade özgürlüğünün önemli olduğunu söyleyen  Öztürk, ifade özgürlüğünün masumiyet karinesinin korunarak yapılması gerektiğini belirtti. Öztürk, yasanın tamamen aynı şeklîde tekrar onaylandığını dile getirdi.

-Özuslu

CTP Milletvekili Sami Özuslu, yasanın pozitif unsurları topluma kazandırması dileğinde bulunarak, yargının hızlandırılması ve sanık hakları bakımından iyileştirmelerin bir kazanım olduğunu belirtti.

Mahkemelerde uyulacak usulle ilgili bir yasa içinde masumiyet karinesi maddesinin yeri olmadığını dile getiren Özuslu, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın da “masumiyet karinesi” maddesinin bu yasada yeri olmadığını anlattığını söyledi.

Kamu ve Özel Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Yasası’ndan alıntılar yapan Özuslu, bu yasanın kapsamının kamu ve özel tüm radyo televizyon ve web TV’ler olduğunu hatırlattı.

Özuslu, bu yasada yayın ilkelerinin belirtildiğini söyleyerek, "Bu yasayla kimleri ve neden korumak istediğinizi anlıyoruz” dedi.

“Unutulma hakkını" düzenleyen maddeler içeren bir yasa tasarısı olması gerektiğini belirten Özuslu, kelepçeli fotoğrafları çekilmiş kişilerden, bu linklerin kaldırılması için rüşvet talep edildiğini savundu.

-Derya

CTP Milletvekili Doğuş Derya da dünyada otokratik bir dalga yaşandığını söyleyerek, haklar ve özgürlüklerin yıkıldığını ifade etti.

Demokrasi mücadelesinde medyanın gerçeği söylemek konusunda bir görevi olduğunu belirten Derya, bilgi kirliliği ve yapay zeka sebebiyle gerçek gazetecilere duyulan ihtiyacın arttığını kaydetti. Derya, yasaların ve hukukun siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. CHP'de yaşanan gelişmelere değinerek, Özgür Özel’e destek belirten Derya, gelişmeleri üzülerek takip ettiklerini söyledi.

Derya, Başbakan Ünal Üstel’i ve hükümeti eleştirerek, “ülkeye tahribat yaptıklarını” söyledi. UBP Milletvekillerinin salonda olmadığını ve konuşmaları dinlemediğini dile getiren Derya, yasa oluşturulurken basın kuruluşlarıyla yeteri kadar istişare edilmediğini kaydetti.

Düzenlemelerin “baroların arkasına saklanarak yapılmaya çalışıldığını” söyleyen Derya, dürüst, adil ve mert bir yönetimin mümkün olduğunu belirtti.

-Öztürk

Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı, UBP Milletvekili Yasemi Öztürk tekrar söz alarak, maddeler hakkında bilgi verdi ve yasa tasarında önemli maddelerin düzenlendiğini kaydederek, bugün geçmesi gerektiğini söyledi.

Bu sırada muhalefet milletvekilleri ile Öztürk arasında sözlü tartışma yaşandı. 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, oturuma ara verdi.

Benzer haberler

Featured
AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı 2026-07-02 21:58:33 Genç yetenekler Eskişehir’de parladı 2026-07-02 21:54:11 Döviz piyasalarında günün son rakamları (2 Temmuz 2026) 2026-07-02 21:49:27 Ada’nın Slovenya serüveni başladı 2026-07-02 21:36:47 Çocuk Tiyatro Festivali düzenleniyor 2026-07-02 21:27:40 Serdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi 2026-07-02 20:57:50 Borsa günü yüzde 0,73 değer kazanarak tamamladı 2026-07-02 20:36:17 Baykallı “Kıbrıs konusunda devletin iki dili olamaz” 2026-07-02 20:20:00 Lefkoşa’da bazı yollar trafik akışına kapatılacak 2026-07-02 19:46:52