Meclis Danışma Kurulu bugün toplanacak

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Ulusal Birlik Partisi Grup Başkan Vekili tarafından Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu’nun toplanması için Meclis Başkanlığı’na başvuruda bulunulduğunu açıkladı.
Sennaroğlu, BRT’de yaptığı açıklamada, 09.00’da Meclis Danışma Kurulu’nu toplantıya çağırdığını söyledi.
UBP Grup Başkan Vekili’nin, milletvekilliği erken genel seçimi tarihinin belirlenmesi ve Seçim ve Halkoylaması Yasası’nda değişiklik talebiyle Danışma Kurulu toplantısı istediğini kaydeden Sennaroğlu, Danışma Kurulu’na, grubu bulunmayan siyasi partileri de davet ettiğini belirtti.
UBP’nin hafta sonu yapılan kurultayında Genel Başkanlığa seçilen Faiz Sucuoğlu başkanlığında ilk toplantısını yapan UBP Parti Meclisi, 9 Ocak 2022’de erken genel seçim yapılması kararı almıştı.
UBP Parti Meclisi ayrıca, Seçim ve Halkoylaması Yasası’nda karma oyun kaldırılması düzenlemesi yapılması için de bir karar üretmişti.
BRTK
Benzer haberler
Featured
ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı
ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı
Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı
Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı
Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026)
Kuzey Kutbu'nda dev hava kalkanı çöktü: Dondurucu soğuklar erken gelebilir
GSI projesinde NAVTEX gerilimi
KKTC Karmaları LIF Cup 2026’da parkeye çıktı
Bostancı kapısında 80 kilodan fazla kaçak et ele geçirildi




