Maviş “Okullar yaklaşık üç aydır öğretmensiz”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), şubat ayında emekliye ayrılan öğretmenlerin yerine atama yapılmadığından öğretmen eksikliği yaşandığını belirtti.
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, yazılı açıklamasında, gerekli yetkinin alınamaması nedeniyle atamaların yapılamadığını ileri sürerek, “Eğitim gibi ertelenemez bir alanda yaşanan gecikmenin sorumluluğunun bakanlık ile hükümete ait olduğunu” iddia etti.
Maviş, öğretmen eksikliği nedeniyle okullarda görev yapan öğretmenlerin ders yükünün arttığını, kendi görev ve sorumluluklarının ötesinde açığı kapatmaya çalıştıklarını ifade ederek, yaşanan sorunların bedelini ise öğrenciler, öğretmenler, okul yönetimleri ve velilerin ödediğini ileri sürdü.
Bazı çevrelerin öğretmenleri ve okul yönetimlerini hedef gösteren haberler yaptırdığını da öne süren Maviş, bunun "kabul edilemez" olduğunu belirtti.
Hükümetin eğitimi planlayamadığını savunan Maviş, “Böylesi bir yönetim anlayışının artık tükenmiş olduğu açıktır. Bu hükümetin miadı dolmuştur, yönetme kapasitesini kaybetmiştir, iflas etmiştir.” dedi.
Benzer haberler
Featured
Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem
Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti!
Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı
İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor"
ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor
NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm”
5. Umudumuz Gelecek Festivali konserlerle tamamlandı
Kıb-Tek "Yarından itibaren bölgelerde elektrik dağıtımının normal düzene dönmesi hedefleniyor"
Erdinç İnçay, İngiltere’de 1.96 derece ile sezonu güçlü tamamladı


