Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Cape Greko açıklarında fırtına faciası: 1 kişi hayatını kaybetti Yapay zeka yerin derinliklerindeki bilinmeyen altı gizemli yapıyı ortaya çıkardı Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor Batı Nil virüsünün yüksek dolaşım dönemi eylül sonuna kadar sürebilir İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli” “Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor" ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm” 5. Umudumuz Gelecek Festivali konserlerle tamamlandı Kıb-Tek "Yarından itibaren bölgelerde elektrik dağıtımının normal düzene dönmesi hedefleniyor" Erdinç İnçay, İngiltere’de 1.96 derece ile sezonu güçlü tamamladı TAM PARTİ’den iki belediyeye daha destek Kasım “Halkımızın güvenliği için sahadayız, gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.” Denetimlerde 42 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi Cape Greco açıklarında tekne battı, gemidekiler kurtarıldı Cape Greko açıklarında fırtına faciası: 1 kişi hayatını kaybetti Yapay zeka yerin derinliklerindeki bilinmeyen altı gizemli yapıyı ortaya çıkardı Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor Batı Nil virüsünün yüksek dolaşım dönemi eylül sonuna kadar sürebilir İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli” “Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor" ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm” 5. Umudumuz Gelecek Festivali konserlerle tamamlandı Kıb-Tek "Yarından itibaren bölgelerde elektrik dağıtımının normal düzene dönmesi hedefleniyor" Erdinç İnçay, İngiltere’de 1.96 derece ile sezonu güçlü tamamladı TAM PARTİ’den iki belediyeye daha destek Kasım “Halkımızın güvenliği için sahadayız, gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.” Denetimlerde 42 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi Cape Greco açıklarında tekne battı, gemidekiler kurtarıldı
Dolar
Euro
Sterlin

Maviş “Hakkımızı aradığımız için yargılanıyorsak, boynumuz kıldan ince"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Maviş “Hakkımızı aradığımız için yargılanıyorsak, boynumuz kıldan ince"
Reklam

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı ve toplam dokuz öğretmene dava okunduğunu açıkladı.

Basın açıklaması, KTÖS Başkanı Mustafa Baybora, KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, avukat Öncel Polili, dava açılan ve desteğe gelen öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Basın açıklaması sırasında ilk sözü KTÖS Başkanı Baybora aldı.

- Baybora

KTÖS Başkanı Mustafa Baybora, memleketi sevdikleri için bugün orada olduklarını ifade ederek, “Sevdamız, yurdumuz, derdimiz ve geleceğimiz dediğimiz için buradayız.” diye konuştu.

Baybora, geçen hafta meclis önünde yapılan eylemlerle ilgili dava açılan 9 kişi hakkında ifadelerinin alınması için Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne çağrıldıklarını belirtti.

“Hukukun üstünlüğünü öncelediğimiz için; hükümetin düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı ortaya koyduğu cezalara karşı çıktığımız için; rüşvet, yolsuzluk ve sahte diploma skandallarını sürekli gündeme getirdiğimiz için bugün buradayız.” diyen Baybora, eylemin en demokratik hakları olduğunu ve bu hakkı sonuna kadar kullanmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kıbrıs Türk toplumunun bu coğrafyada insanca yaşayabilmesi ve hukukun üstünlüğünün baki kalmasıyla ilgili mücadelelerinin devam edeceğini belirten Baybora, “Korkuyorlar, çünkü örgütlü bir toplum özgür bir gelecektir.” dedi.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Baybora, Kıbrıs Türk toplumunun geleceği için bıkmadan, usanmadan, geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de mücadele etmeye kararlı ve korkusuz bir şekilde devam edeceklerini dile getirdi.

- Maviş

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş de, susturulmak istenseler de susmayacaklarını ve yargılanmaktan korkmadıklarını belirterek, Başbakan Ünal Üstel’e yönelik eleştirilerde bulundu.

“Burada öğretmen arkadaşlarımız var. ‘Rüşvet mi aldınız, hırsızlık mı yoksa yolsuzluk mu yaptınız’ da buradasınız?” diyerek öğretmenlere seslenen Maviş, öğretmenlerin görevlerini bırakarak buraya geldiğini ve yargılanmaktan korkmadıklarını dile getirdi.

Öğretmenlerin “alnının açık” olduğunu belirten Maviş, ülkenin gidişatından memnun olmadıklarını söyledi.

Maviş, “Hakkımızı aradığımız için yargılanıyorsak, boynumuz kıldan ince. Yargılanırız ve hesabını mahkemede veririz.” dedi.

“Şimdilik dokuz arkadaşımıza dava okundu.” diyen Maviş, polis tarafından görüntülerin incelendiğini ve arkasının da gelebileceğini ifade etti.

Yüzlerce kişinin barikatları aşarak meclisin içerisine girdiğini anımsatan Maviş, “Hepimiz suçluyuz ve hepimize dava okuyun. Ancak bizi yıldıramazsınız ve korkutamazsınız.” dedi.

Daha önce üç konuda kendilerine dava okunduğunu dile getiren Maviş, “Bu bir halk ayaklanmasıdır, bundan da herkes dersini çıkarmak zorundadır.” şeklinde konuştu.

- Polili

Avukat Öncel Polili, son 15 yıldır eylemler ve gösterilerin ardından dava açılmasının "adeta bir moda haline geldiğini" savundu.

Bu meselelerle ilgili mahkum olan çok az kişi olduğunu belirten Polili, “Bu davalardan sonra mahkemelerin çok önemli kararları vardır. Daha önce bir polis müdürünün ‘ben meclisin önünü eylemlere kapattım’ demesi, mahkeme tarafından ‘böyle şey olmaz’ denilerek meclisin önü eylemlere açılmıştı.” diye konuştu.

Açtıkları birçok davada polisin tazminat ödemek zorunda kaldığını belirten Polili, “Biz bu davalardan korkmuyoruz.” dedi.

Benzer haberler

Featured
Cape Greko açıklarında fırtına faciası: 1 kişi hayatını kaybetti 29 Ağu 2026 22:51 Yapay zeka yerin derinliklerindeki bilinmeyen altı gizemli yapıyı ortaya çıkardı 29 Ağu 2026 22:10 Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı 29 Ağu 2026 21:54 Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor 29 Ağu 2026 21:22 Batı Nil virüsünün yüksek dolaşım dönemi eylül sonuna kadar sürebilir 29 Ağu 2026 21:18 İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli” 29 Ağu 2026 20:42 “Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu 29 Ağu 2026 19:42 Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem 29 Ağu 2026 19:39 Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! 29 Ağu 2026 19:33