Maviş “Bizim için esas olan, her çocuğun eşit, güvenli ve nitelikli koşullarda eğitim görmesidir"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Milli Eğitim Bakanlığı’nı tüm okulları güvenli hale getirmeye çağırdı, yarın güvenlik zafiyeti olup olmadığını, kadro ihtiyaçlarını ve diğer sorunları raporlamak üzere bazı okulları ziyaret edeceklerini bildirdi.
Yazılı açıklamasında, yarın saat 08.00’de Karakol İlkokulu, 08.30’da Şht. Yalçın İlkokulu, 09.30’da Şht. Mehmet Eray İlkokulu, 11.00’de Dikmen İlkokulu / Necati Taşkın İlkokulu ve 12.00’de Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu’nun ziyaret edileceğini kaydeden KTÖS, hazırlanacak raporları kamuoyu, Eğitim Bakanlığı ve KTMMOB ile paylaşacaklarını ifade etti.
Sendikanın ve kamuoyunun yarattığı baskı sayesinde iki yıldır süren çalışmaların son iki günde tamamlanarak Şht. Yalçın İlkokulu’nun pazartesi günü açılacak olmasını memnuniyetle karşılayan KTÖS, “Eğitim emekçilerinin ve velilerin yıllardır dile getirdiği ihtiyaçların karşılanmaya başlaması olumlu bir adımdır” ifadelerini kullandı.
Ancak okulun açılış gününe kadar şantiye halinde olmasının bir başarı olmadığını savunan KTÖS, bunun “plansızlığın, öngörüsüzlüğün ve sorumsuzluğun” göstergesi olduğunu ileri sürdü.
KTÖS, “Bizim için esas olan, her çocuğun eşit, güvenli ve nitelikli koşullarda eğitim görmesidir. Uyarılarımız ve eylemlerimizle Bakanlığın harekete geçerek okulun bitirilmesini hızlandırması, haklılığımızın en somut kanıtıdır” dedi.
Eğitim Bakanlığı’nı konteynerlerde eğitim gören çocuklardan özür dilemek ve devam eden diğer okul inşaatlarını da aynı hız ve kararlılıkla kısa sürede tamamlamaya davet eden KTÖS, “Sendikamız her platformda, eğitimdeki sorunların yalnızca Bakanlık eliyle çözülemeyeceğini, bizlerin de sorumluluk alması gerektiğini dile getirmiştir. Bu sorumluluğun bilinciyle, okullar açılırken bizler de güvenlik zafiyeti olup olmadığını, kadro ihtiyaçlarını ve diğer sorunları raporlamak üzere sahada olacağız” ifadelerini kullandı.
Sendika inşaat halinde olduğunu belirttiği Yeşilyurt İlkokulu, Haspolat İlkokulu, Ulukışla İlkokulu, Cihangir/Düzova İlkokulu, Mustafa Kemal İlkokulu ( Yıldırım), Dörtyol İlkokulu, Alaniçi İlkokulu, Çayırova İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, Şht. Zeki Salih İlkokulu, Tuzla Şht. Özdemir İlkokulu, Çamlıbel Aysun İlkokulu, Gaziköy Anaokulu ve Alasya İlkokulu’na da ilerleyen günlerde ziyaret gerçekleştireceğini kaydetti.
Benzer haberler
Featured
ABD'de yaklaşık 39 milyon kişi sel riskine karşı uyarıldı
Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi
Guterres'ten yapay zekâ uyarısı
Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi
Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti
Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli”
Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır"
Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok”
Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte


