Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Akansoy “Anlaşma adadaki istikrarı tehdit ediyor” Şahali “İzaha muhtaç siyasi atamalarla devlet yönetimi sürdürülemez” Dört ayrı bölgede yangın: Evler ve tarım alanları zarar gördü Kürşat'tan Çavuş'a “Ben söylerim tamburam ne çalar" Tedbirsiz yakılan ateş, 3 dönümlük alanı kül etti! Kaza yapıp yaralanan sürücü alkol testini reddedince tutuklandı! İncirli “Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz” Nöbetçi eczaneler (9 Haziran 2026) Devletler arası çatışmalar Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı Şahiner "Hükümet taşımacılık ihalesi ile tarihi bir vurguna imza attı" Dünya Çocuk Günü Şenliği renkli görüntülere sahne oldu Barçın "Neyden korkuyorsunuz?” “İklim Değişikliği ve Kıbrıs Paneli” düzenlendi Öztürkler “Gençlerin mesajı net; bizi sadece dinlemeyin, sorunlarımızı çözün” Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Akansoy “Anlaşma adadaki istikrarı tehdit ediyor” Şahali “İzaha muhtaç siyasi atamalarla devlet yönetimi sürdürülemez” Dört ayrı bölgede yangın: Evler ve tarım alanları zarar gördü Kürşat'tan Çavuş'a “Ben söylerim tamburam ne çalar" Tedbirsiz yakılan ateş, 3 dönümlük alanı kül etti! Kaza yapıp yaralanan sürücü alkol testini reddedince tutuklandı! İncirli “Toplumun tüm kesimleriyle birlikte yöneteceğiz” Nöbetçi eczaneler (9 Haziran 2026) Devletler arası çatışmalar Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı Şahiner "Hükümet taşımacılık ihalesi ile tarihi bir vurguna imza attı" Dünya Çocuk Günü Şenliği renkli görüntülere sahne oldu Barçın "Neyden korkuyorsunuz?” “İklim Değişikliği ve Kıbrıs Paneli” düzenlendi Öztürkler “Gençlerin mesajı net; bizi sadece dinlemeyin, sorunlarımızı çözün”
Dolar
Euro
Sterlin

Maske takma zorunluluğu ve limanlardaki kısıtlamalar tamamen kalkıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Maske takma zorunluluğu ve limanlardaki kısıtlamalar tamamen kalkıyor

Kıbrıs Rum yönetiminin, yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla bir süredir uyguladığı önlemleri 1 Haziran itibarıyla yürürlükten kaldırmaya karar verdiği,  bu kapsamda açık alanlarda maske kullanma zorunluluğu ile hava ve deniz limanlarındaki kısıtlamaların kaldırılacağı bildirildi.

Alihtia ve diğer gazetelere göre  Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında aldığı karar uyarınca 1 Haziran’dan itibaren hastane, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri ve toplu taşıma araçları hariç açık ve kapalı alanlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırılıyor.

Aynı tarihten itibaren hava ve deniz limanlarında bugüne kadar uygulanan bütün kısıtlamalar kaldırılacak. Gelen bütün yolcular, geldikleri ülkelere bakılmaksızın aşı kartı veya koronavirüs geçirip iyileştiğini gösteren belge, negatif sonuçlu PCR veya antijen testi ibraz etmek zorunda olmayacak.

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 2023-05-06 17:36:21 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 2023-04-26 16:11:35 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 2023-04-21 10:16:32 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 2023-04-18 16:57:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 2023-03-31 14:15:10 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 2023-03-29 11:45:09 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 2023-03-24 10:56:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 2023-03-17 19:22:37 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 2023-03-10 19:20:22