Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kutlu Adalı Ödülleri açıklandı Nöbetçi eczaneler (25 Ağustos 2026) YKP "Yeni asgari ücret 55 günde eridi" CTP, Alman Milletvekili Maximillian Krah’ı kabul etti Üstel “Güvenlik Kuvvetleri personelinin uzun yıllardır beklediği özlük haklarını bugün Bakanlar Kurulu’ndan geçiriyoruz” 14. Uluslararası Göçmenköy Taşkınköy Kültür Sanat Festivali başlıyor Yaz boyu sıcak hava dalgasının etkili olduğu İsviçre'de, birçok istasyonda rekor sıcaklıklar kaydedildi Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Alman Milletvekili Krah’ı kabul etti Taçoy “Haksız ambargo ve izolasyonlara karşı tek ses olmalıyız” Tacan Reynar "Güvenlik sorununu ırkçılıkla örtemezsiniz" Gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekipler sahil temizlik çalışmalarına devam ediyor Güzelyurt Belediyesi’nin düzenlediği yüzme kursunu tamamlayan çocuklar sertifikalarını aldı Öztürkler, Almanya Federal Meclisi AfD Milletvekili Maximilian Krah’ı kabul etti Arda Erkan anısına Kite Surf Etkinliği düzenlendi UBP’nin Çatalköy-Esentepe Belediye Başkan adayı Derviş Albayrak oldu Ne saat var ne takvim: Bu kabile zaman kavramını bilmiyor Çin sanayisinde insansız dönem: Robot devrimi mi oluyor? Güney Kıbrıs “Visa Waiver” için beklemede Brent petrolün varili ticari gerilimlerin artmasıyla 90 doların altına geriledi İncirli "Kamusal hizmetleri güçlendireceğiz" Kutlu Adalı Ödülleri açıklandı Nöbetçi eczaneler (25 Ağustos 2026) YKP "Yeni asgari ücret 55 günde eridi" CTP, Alman Milletvekili Maximillian Krah’ı kabul etti Üstel “Güvenlik Kuvvetleri personelinin uzun yıllardır beklediği özlük haklarını bugün Bakanlar Kurulu’ndan geçiriyoruz” 14. Uluslararası Göçmenköy Taşkınköy Kültür Sanat Festivali başlıyor Yaz boyu sıcak hava dalgasının etkili olduğu İsviçre'de, birçok istasyonda rekor sıcaklıklar kaydedildi Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Alman Milletvekili Krah’ı kabul etti Taçoy “Haksız ambargo ve izolasyonlara karşı tek ses olmalıyız” Tacan Reynar "Güvenlik sorununu ırkçılıkla örtemezsiniz" Gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekipler sahil temizlik çalışmalarına devam ediyor Güzelyurt Belediyesi’nin düzenlediği yüzme kursunu tamamlayan çocuklar sertifikalarını aldı Öztürkler, Almanya Federal Meclisi AfD Milletvekili Maximilian Krah’ı kabul etti Arda Erkan anısına Kite Surf Etkinliği düzenlendi UBP’nin Çatalköy-Esentepe Belediye Başkan adayı Derviş Albayrak oldu Ne saat var ne takvim: Bu kabile zaman kavramını bilmiyor Çin sanayisinde insansız dönem: Robot devrimi mi oluyor? Güney Kıbrıs “Visa Waiver” için beklemede Brent petrolün varili ticari gerilimlerin artmasıyla 90 doların altına geriledi İncirli "Kamusal hizmetleri güçlendireceğiz"
Dolar
Euro
Sterlin

Maronit toplumu iki köyün GYÖ kapsamında açılmasını istiyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Maronit toplumu  iki köyün GYÖ kapsamında açılmasını istiyor
Reklam
Kıbrıs’taki Maronit toplumu temsilcileri, Gürpınar (Aya Marina) ve Özhan (Asomatos) köylerinin Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) kapsamına alınarak açılmasını talep etti. Maronit toplumu temsilcileri, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’le Pazartesi akşamı yapılan görüşme sırasında, köyleri ile ilgili talebi aktardı. Görüşmeye Maronit Başpiskoposu Selim Sfeir, Latin Başpiskoposu Varriano Bruno, Vatikan Temsilcisi Piskopos Giorgio Chezza, Maronitlerin Temsilciler Meclisindeki temsilcisi Yannakis Moussas ve Maronit köy muhtarları Pantelis Hadsifessas, Antonis Karahannas, Antonis Solomis, Christakis Hadjiantonis katıldı. Görüşmenin başında açıklama yapan Hristodulidis, Maronitlerin ziyaret edemedikleri iki köy (Aya Marina ve Asomatos) konusundaki özel hassasiyeti dikkate aldığını ve bunun görüşmenin ana konusunun teşkil edeceğini kaydetti. Hristodulidis, konuyla ilgili daha fazla açıklama yapmak istemediğini belirterek, “Önemli olan, elde edilecek sonuç" dedi. MOUSSAS “ ZAMAN ZAMAN SÖZ ALDIK; ANCAK HİÇBİR ŞEY GERÇEKLEŞMEDİ” Görüşme sonrasında açıklama yapan , Maronit toplumu temsilcisi Yannakis Moussas, Hristodulidis ile çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bize gelişmelerin seyri ve Kıbrıs Türk toplumu lideri ile yapacağı görüşmeler hakkında bilgi verdi" dedi. Moussas, iki Maronit köyü olan Aya Marina ve Asomatos ile ilgili olarak askeri kampın bölgeden çekilmesi ve halkın mülklerine dönebilmesi için zaman zaman çaba gösterildiğini kaydetti. "Zaman zaman birçok söz aldık; ancak hiçbir şey gerçekleşmedi” diyen Moussas, Maronitlerin köylerine geri dönmesi talebinin, Maronit toplumunun geleceğiyle ilgili olduğunu, köyleri olmadan toplumun uzun vadede ayakta kalmasının imkansız olduğunu kaydetti. Moussas, Hristoduludis’ten bu taleplerinin, Kıbrıs Türk toplumu lideri ile görüşeceği Güven Yaratıcı Önlemlere dahil edilmesini talep ettiklerini belirtti. ( Kaynak : KHA)

Benzer haberler

Featured
Kutlu Adalı Ödülleri açıklandı 25 Ağu 2026 17:43 Nöbetçi eczaneler (25 Ağustos 2026) 25 Ağu 2026 17:15 YKP "Yeni asgari ücret 55 günde eridi" 25 Ağu 2026 16:11 CTP, Alman Milletvekili Maximillian Krah’ı kabul etti 25 Ağu 2026 16:08 Üstel “Güvenlik Kuvvetleri personelinin uzun yıllardır beklediği özlük haklarını bugün Bakanlar Kurulu’ndan geçiriyoruz” 25 Ağu 2026 16:03 14. Uluslararası Göçmenköy Taşkınköy Kültür Sanat Festivali başlıyor 25 Ağu 2026 15:31 Yaz boyu sıcak hava dalgasının etkili olduğu İsviçre'de, birçok istasyonda rekor sıcaklıklar kaydedildi 25 Ağu 2026 15:20 Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Alman Milletvekili Krah’ı kabul etti 25 Ağu 2026 15:15 Taçoy “Haksız ambargo ve izolasyonlara karşı tek ses olmalıyız” 25 Ağu 2026 14:47