Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında" Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında"
Dolar
Euro
Sterlin

"Maraş'ta hayat yeniden başlayacaktır"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Maraş'ta hayat yeniden başlayacaktır"
Reklam

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maraş’ta herkesin yararına olacak yeni bir dönem başlayacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları törenine katıldı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

‘Kıbrıs Türk halkının barış ve özgürlüğe kavuşmasını sağlayan harekatın 47. yılında aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Çifte bayram yaşamanın mutluluğu içindeyiz. 20 Temmuz zulme son verilen, adaya barışın geldiği kurtuluş günüdür. Hiç tereddüt etmeden bu mücadelede canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye ve KKTC, adada adil bir çözüme kavuşulması için bugüne kadar her türlü çabayı vermiştir.

2004 yılında masadan kalkan Rum tarafı çözüm yolunu tıkamayı sürdürüyor. Rum tarafı gerçeklerden kopuk, samimiyetsiz ve şımarık yaklaşımını sürdürmekte ısrarcıdır. Geçmişte hangi niyetleri taşıyorlarsa bugün de meseleye aynı zaviyeden yaklaşıyorlar.

Buradan AB’ye sesleniyorum, ne oldu? Siz sözünüzü tuttunuz mu? Bunlarda hep yalan, hep yalan. Bunlarda demokratlık yok. AB, mali ve idari noktada Kuzey Kıbrıs’a desteklerini vereceklerdi. Verdiler mi? Vermediler. Geçen gün beni arıyorlar. ‘Duydum ki ayın 20’sinde KKTC’de konuşma yapacakmışsınız. Herhalde orada rahatsızlık verici bir konuşma olmaz.’

Bunun iznini sizden alacak değiliz. Ne kadar Türk düşmanı varsa Miçotakis’le belki Amerika’da video konferansta bilemiyorum, bize cevap teşkil edecek konuşmayı yapacaklar. Biz haklıyız. Haklı olduğumuz için de sonuna kadar hakkımızı savunacağız. Bunlarda demokratlık yok. Bu nobran tavrın artık hiçbir hükmü kalmamıştır. Bizden kimse bu noktadan sonra geriye dönüş beklemesin.

Yeni müzakere süreci ancak iki devlet arasında yürütülebilir. Öncelikle Kıbrıs Türkünün egemenliği ile eşit statüsü teyit edilmeli. Kıbrıs’ta eşit iki devlet ve iki halkın olduğu kabul edilmeden müzakerelerde ilerleme sağlanamaz.

Maraş’ta yeni dönem

Türkiye ve KKTC olarak izlediğimiz politika tam bir siyasi kararlılık politikasıdır. Rum tarafının karşı propagandasına rağmen Ersin Tatar’ı Maraş konusunda ortaya koyduğu tutum için ayrıca tebrik ediyorum.

Maraş’ta hayat yeniden başlayacaktır. Artık Maraş’ta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır. Yıllardır atıl durumda kalan bu bölge çözümsüzlüğün değil Kıbrıs adasının müreffeh geleceğinin sembolü olacaktır. Yeni mağduriyetler oluşturulmayacaktır.

Rum tarafı sonbaharda sondaj çalışmalarına yeniden başlayacağını duyurdu. Kimin gerginliği arttırdığının muhakemesini uluslararası toplumun vicdanına sunuyorum. Hem içerde hem de dışarda bugünkü ziyaretimizden rahatsızlık duyanlar olduğunu görüyoruz. Bu çevreler ilk günden itibaren ziyaretimizi gölgelemek için ellerinden geleni yaptılar.

Amerika’da bir kesim Rumlarla ilişkileri güçlendirmek bahanesiyle harekete geçti. Tescilli Türkiye düşmanlarının olduğu bazı isimler Rumlara desteklerini açıklamak üzere konferans düzenlemişler. Barış Harekatı’nın 47 yıldır hala hazmedilemediği anlaşılıyor. Değil 47, 147 yıl da 247 yıl da sürse Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığından ve özgürlüğünden taviz vermeyecek. Onlara bir an önce KKTC’ye gelerek hem buradaki devleti tanımaları çağrısında bulunuyorum. Bizim nazarımızda boş teneke gürültüsünden öte bir kıymeti yoktur. Türkiye ile KKTC’nin kardeşliğini örselemeye kimsenin gücü yetmez.

Biraz sonra farklı alanlarda Kıbrıs Türk’ünün hayatına dokunan projelerin açılışını gerçekleştireceğiz. Bütün zorluklar geçici, KKTC ise kalıcıdır. Mücahitler ve Mehmetçikler bu topraklarda KKTC’nin geleceği için şehit oldular. Bu devlet yeni nesillerle daha da güçlenecek.  ‘

(BRT)

Benzer haberler

Featured
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" 18 Ağu 2026 22:01 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" 18 Ağu 2026 21:48 El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek 18 Ağu 2026 21:41 Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) 18 Ağu 2026 21:29 Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı 18 Ağu 2026 21:22 İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı 18 Ağu 2026 21:18 Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” 18 Ağu 2026 20:31 Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı 18 Ağu 2026 20:26 “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı 18 Ağu 2026 20:04