Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İsrail Gazze planını reddetti İsak ve Solomu’yu anma törenine Fidias’ın şortu eleştirilere yol açtı Nijer'de iki otobüsün çarpıştığı kazada 22 kişi hayatını kaybetti Çinli arkeologlar Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişi araştırıyor Türkiye ile AB arasında daha yakın ilişki perspektifi Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nı alarma geçirdi Üstel "Fidan'ın açıklamaları Kıbrıs'ta gerçeklerin görmezden gelinemeyeceğini ortaya koydu" UBP'den Şenkul'a yanıt “Bizim işimiz sosyal medya fenomenliği değil” Avusturya Şansölyesi Stocker yarın Türkiye'ye gidecek Apple ile CXMT güçlerini birleştiriyor Taçoy’dan Erhürman’a çağrı “Kıbrıs Rum tarafının AB ve BM’yi kullanarak kurmaya çalıştığı tezgaha izin vermeyiniz” Menelau “Guterres’in çabası federasyon çerçevesindedir" KHK Öğretmenlik Sınavları tamamlandı Görgüner “Kuzey Kıbrıs’ın sorunu göç alması değil, göçü yönetememesi” Öztürkler "Kıbrıs’ta iki halk, iki demokrasi ve iki devlet vardır" Lefkoşa'da zincirleme kaza: 4 kişi yaralandı! Hong Kong'da sıcaklık seviyesi rekor kırdı Arakçi "ABD ile müzakere yürütmüyoruz" Dünyanın en büyük kömür üreticilerinden biri, elektrik kesintileriyle mücadele ediyor Savaşan “UBP’nin Vizyon ve Proje Çalıştayı’na katılım 3 bini aştı” Eski ABD Başkanı Biden'ın kanser hastalığı ilerledi İsrail Gazze planını reddetti İsak ve Solomu’yu anma törenine Fidias’ın şortu eleştirilere yol açtı Nijer'de iki otobüsün çarpıştığı kazada 22 kişi hayatını kaybetti Çinli arkeologlar Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişi araştırıyor Türkiye ile AB arasında daha yakın ilişki perspektifi Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nı alarma geçirdi Üstel "Fidan'ın açıklamaları Kıbrıs'ta gerçeklerin görmezden gelinemeyeceğini ortaya koydu" UBP'den Şenkul'a yanıt “Bizim işimiz sosyal medya fenomenliği değil” Avusturya Şansölyesi Stocker yarın Türkiye'ye gidecek Apple ile CXMT güçlerini birleştiriyor Taçoy’dan Erhürman’a çağrı “Kıbrıs Rum tarafının AB ve BM’yi kullanarak kurmaya çalıştığı tezgaha izin vermeyiniz” Menelau “Guterres’in çabası federasyon çerçevesindedir" KHK Öğretmenlik Sınavları tamamlandı Görgüner “Kuzey Kıbrıs’ın sorunu göç alması değil, göçü yönetememesi” Öztürkler "Kıbrıs’ta iki halk, iki demokrasi ve iki devlet vardır" Lefkoşa'da zincirleme kaza: 4 kişi yaralandı! Hong Kong'da sıcaklık seviyesi rekor kırdı Arakçi "ABD ile müzakere yürütmüyoruz" Dünyanın en büyük kömür üreticilerinden biri, elektrik kesintileriyle mücadele ediyor Savaşan “UBP’nin Vizyon ve Proje Çalıştayı’na katılım 3 bini aştı” Eski ABD Başkanı Biden'ın kanser hastalığı ilerledi
Dolar
Euro
Sterlin

Manchester'da 22 kişiyi öldüren saldırgan Salman Abedi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Manchester'da 22 kişiyi öldüren saldırgan Salman Abedi

İngiltere'nin Manchester kentinde bir konser salonunda intihar saldırısı gerçekleştirerek 22 kişiyi öldüren Libya asılı 22 yaşındaki Salman Abedi'nin geçmişi ve terör bağlantısı araştırılıyor. Abedi ile ilgili İngiltere ve Fransa içişleri bakanlıklarından açıklamalar yapıldı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Salman Abedi'nin Manchester'daki saldırı öncesi Suriye'yi ziyaret ettiğini ileri sürdü. İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd da, 22 kişinin ölümü ve 59 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı gerçekleşiteren Salman Abedi'nin bu eylemi tek başına gerçekleştirmediğinden emin olduklarını söyledi.
  • Abedi'nin güvenlik güçleri tarafından bilinen bir isim olduğunu belirten Rudd, "Soruşturma sonrası daha fazla bilgiye ulaşacağımızdan eminim" dedi.

     

    Saldırı sonrası Salman Abedi'nin Manchester'ın güneyinde kaldığı evi polis kordonuna alındı. Güvenlik güçleri evde titiz bir çalışma yaptı.
    İngiliz basınında yer alan haberlere göre, 22 yaşındaki Salman Abedi'nin ailesi Libya'daki Kaddafi rejiminden kaçarak İngiltere'ye geldi ve Manchester kentine yerleşti.

    Manchester'da 1994 yılında dünyaya gelen Salman Abedi'nin iki erkek ve bir kız kardeşi var. Aile Manchester'da 10 yıldan fazla yaşadı. Kaddafi'nin devrilmesinin ardından Salman Abedi'nin ailesi ülkelerine geri döndü.
     
    İngiliz Daily Mail gazetesi ise, 22 yaşındaki Salman Abedi'nin İngiliz istihbarat servisi tarafından bilinen bir isim olduğunu ve saldırı öncesi "terör eğitimi" için Libya'ya gittiğini ileri sürdü.

     

    Abedi'nin üç hafta önce Libya'a bulunduğu ve Manchester'da DAEŞ'e "yataklık" yaptığı gerekçesiyle polis tarafından gözlem altında tutulduğu iddia edildi.

    Salman Abedi'nin çevresinde sevilen bir genç olduğu ve futbol aşığı olduğu belirtiliyor. Manchester United taraftarı olan Abedi'nin evinde güvenlik güçleri bomba yapımında kullanılan materyal aradı.
    Salman Abedi'nin saldırıyı gerçekleştirmek için başkent Londra'dan Manchester şehrine trenle geldiği de ileri sürüldü. Abedi'nin saldırı öncesi, bombayı imal eden kişiyle buluduğu da belirtiliyor.

    İngiliz The Mirror gazetesi de, Salman Abedi'nin Suriye'de 2016 yılında drone saldırısında öldürülen DAEŞ militanı Raphael Hostey tarafından radikalleştirildiği ileri sürüldü.
    DAEŞ saflarında "Ebu Kaga el Britani" ismiyle yer alan Raphael Hostey Manchester'da grafik tasarım okurken aniden DAEŞ'e katıldı ve savaşmak için Suriye'ye gitti.
    TERÖR TEHDİDİ SEVİYESİ YÜKSELTİLDİ
    Manchester saldırısı sonrası İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkedeki terör tehdidi seviyesinin en yüksek basamak olan "kritik"e çıkarıldığını söyledi.
    Manchester'da yaşanan terör saldırısının ardından dün ikinci kez güvenlik bürokrasisinin katıldığı acil durum kabine toplantısına başkanlık eden Başbakan May, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulund
    Saldırganın yalnız mı hareket ettiği yoksa bir şebekenin parçası mı olduğunun tespit edilmesi için güvenlik güçleri ve istihbarat birimlerinin soruşturmalarını sürdürdüğünü aktaran May, "Saldırıyla bağlantılı daha geniş bir grubun mevcudiyetini ihmal dışı bırakamayız" dedi.
    May, polise ve güvenlik güçlerine kamuyu koruma görevlerini yerine getirmeleri için her türlü imkanı ve desteği sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

     

    "Kritik" seviye, İngiltere'deki terör tehdit seviyeleri skalasındaki en yüksek basamağı teşkil ediyor.

     

    Manchester Arena konser salonunda önceki gece ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin konserinin sonunda yaşanan bombalı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi yaralanmıştı. Polis, adını Salman Abedi olarak açıkladığı saldırganın da patlama sırasında öldüğünü açıklamıştı.
 
  •  

     

     
     
     
     Kaynak: NTV

Benzer haberler

Dünya
İsrail Gazze planını reddetti 9 Ağu 2026 20:55 Nijer'de iki otobüsün çarpıştığı kazada 22 kişi hayatını kaybetti 9 Ağu 2026 20:15 Hong Kong'da sıcaklık seviyesi rekor kırdı 9 Ağu 2026 13:49 Arakçi "ABD ile müzakere yürütmüyoruz" 9 Ağu 2026 13:37 Dünyanın en büyük kömür üreticilerinden biri, elektrik kesintileriyle mücadele ediyor 9 Ağu 2026 13:09 Eski ABD Başkanı Biden'ın kanser hastalığı ilerledi 9 Ağu 2026 12:23 Kanada'da orman yangınları nedeniyle 20 bine yakın kişi tahliye ediliyor 9 Ağu 2026 09:39 ABD Savunma Bakanlığı, UFO'lar hakkındaki belgeleri yayınlamaya devam ediyor 8 Ağu 2026 21:35 Kathimerini gazetesi "Mekke Ortak Savunma Anlaşması Atina’da rahatsızlık yarattı" 8 Ağu 2026 20:26