“Maliye ve Sağlık Bakanlığı, yeterli dediğinde uçuşlar durdurulacak"

Voice Kıbrıs Haber
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, BRT'de yayınlanan "Manşet+" programına katılarak uçuş kısıtlamasının kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Canaltay, KKTC üniversitelerinde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin ülkeye getirilmesini mümkün kılmak adına sivil uçuş sayısını günde iki uçuş ile sınırlayan NOTAM’ın dün kaldırılması kararının 13 Şubat'ta alınan bir karar olduğunu söyledi.
Canaltay, henüz ne zaman ve kaç öğrenci geleceğinin netleşmediğini belirterek, gelişlerin karantinalı olacağını, uçakların dolu gelip dolu gitmesini hedeflediklerini kaydetti.
Öğrencilerin gelişinde boşalacak olan seferlerin, adadan çıkmak isteyen kişileri de yolcu edeceğini söyleyen Canaltay, bunun toplumun da faydasına olacağını vurguladı.
“Maliye ve Sağlık Bakanlığı ‘artık yeterli’ dediğinde bu uçuşlar durdurulacak." diyen Canaltay "Bu kötü günleri atlatacağımıza inanıyorum” dedi.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Dinçyürek "İhtiyaç halinde yasal prosedürler çerçevesinde deport işlemleri uygulanabilir"
Besim "HIV pozitif çıkan kişi süreç devam ederken sınır dışı edildiği için temaslı takibi yapılamadı"
Berova “Bu korkutma siyasetiyle baskı yapılması doğru değil”
Barçın "Yasa yüzlerce kişiyi mağdur edecek"
Erhürman “5+1’e gidilecekse belli sonuçlar çıkacağının güvence altına alınması gerekir"
Üstel “Gördük ki, her zamanki gibi masaya konan henüz bir şey yok"
Nöbetçi eczaneler (16 Haziran 2026)
"Erhürman’ın ortaya koyduğu dört ayaklı çözüm metodolojisini CTP olarak destekliyoruz"
14. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması yeniden düzenlenecek


