"Maliye Bakanlığı Müsteşarı’na yönelik suçlamaları kabul edilemez"

Voice Kıbrıs Haber
Maliye Bakanlığı; Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın; “Elektriğe %30’luk zammın kabulü mümkün değil” başlığı ile bugün basında yer alan haberin içeriğinde, gerekçeli bölümün 4. Maddesi’nde Merkezi İhale Komisyonu (MİK) ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı’na yönelik suçlamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Maliye Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın suçlamalarına yanıt vererek, açıklamalarda bulundu.
Açıklama şöyle;
“Hiç kimse ve hiçbir işlem talebi yasaların üzerinde değildir! Maliye Bakanlığı yasalar çerçevesinde işlem yapmaktadır. Ülkenin her türlü sorunu çözme konusunda herkesten daha hassas davranmakta ve kararlar vermektedir. Bu konuda da gecesini gündüzüne katmadan çalışmaktadır.
Sayın Arıklı’nın, ülkeyi elektriksiz bırakmakla veyahut elektriğin pahalı olmasını ve kirli elektrik üretme konusundaki kendi sorumluluğunu başkalarına atması kabul edilemez. Bu nedenle Erhan Arıklı, öncelikle mevcut olan sorunları çözmeli veya bu sorunları yasalar çerçevesinde gerekli önerileri Bakanlar Kurulu’na getirmelidir.
Maliye Bakanlığı, kimsenin kendi keyfi talepleri doğrultusuna göre işlem yapmaz, karar almaz.
Bu çerçevede Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya tavsiyemiz; bu konularla ilgili talepleri yasalar çerçevesinde uygun bir şekilde hazırlaması ve kendi yönetiminden doğan zaafiyetleri basınla paylaşmadan ve yanlış hedef göstermeden önce, sorun, sıkıntı ve önerilerin görüşülecek adresin hükümet içinde olduğunun idrakıdır.
Sayın Ekonomi Bakanı birçok defa, birçok konuda Maliye Bakanlığı’nı hedef göstermiş fakat Maliye Bakanlığı ise bugüne kadar etik kurallar çerçevesinde sessiz kalmayı uygun görmüştür ancak, Sayın Arıklı’nın son yaptığı açıklama karşısında cevap hakkını kullanmak zaruri olmuştur.
Kamuoyuna şunu belirtmek isteriz ki, Maliye Bakanlığı, KKTC tarihinin en ağır ekonomik krizi yaşadığı bir dönemde KKTC’ne hizmet anlamında çalışmalarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ayni sorumlulukla devam edecek, alınacak her türlü karar, yasalar çerçevesinde uygun usul ve yöntemlerle yapılacaktır.”
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor
Kediden kuduz geçer mi?
Güney Kore lideri Lee, Kuzey Kore ile gerilimi sona erdirmek istediğini söyledi
Bir sonraki güneş tutulması 1 yıl sonra gerçekleşecek
340 bin kişiye aynı mektup gidecek
UBP Lefke’de seçim çalışmalarına başladı
Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi başladı
KTTO "Güney'deki alışverişlerin KKTC'ye getirilmesi hizmeti ilanları araştırılmalı"
Boğazköy’deki kazada ağır yaralanan 29 yaşındaki genç kurtarılamadı!


